Fel, fel, fel

Att begära ett en person ska dölja sin identitet för att kunna leva i sitt hemland, är totalt orimligt. De personer som begär detta borde utsättas för liknande tortyr själva, så de utvecklar lite empati för vad det innebär att inte få leva öppet med sin läggning.

Det handlar inte om att inte få skryta i fikarummet om vem du knullade med i helgen, utan om att ständigt hitta på lögner för att smälta in. För att inte avvika. För att passera som om man också levde ett normalt liv. Medan den dagliga bekräftelsen som andra får för sin verkliga identitet helt uteblir.

Du måste inte bara leva och hantera ditt verkliga liv. Du måste ständigt hitta på svar för hur du förväntas leva det. Varför har du ingen partner [av motsatt kön]? Varför inga barn? Varför är du inte gift? Varför lever du ensam? Vad gör du i helgen? Vill du inte följa med som alla andra?

Du har ingen att samtala med om dina verkliga kärleksbekymmer. Ingen att samtala med om dina frågor, funderingar, din osäkerhet. Du är ensam, mitt bland alla andra. Den värsta sortens ensamhet som finns.

Detta gäller inte bara personer som är homosexuella, utan även personer med avvikande könsidentitet, personer av andra sexuella minoriteter, ja alla som helt enkelt avviker från heteronormen. Sadomasochister, polyamorösa, zoofiler, listan kan göras lång.

Man kan diskutera vad som ska kvalificera någon för asyl i evinnerligen. Men att begära att någon helt enkelt ska ”hålla tyst” om sin läggning, visar på en enorm bristande empati och insikt i vad det innebär att vara avvikande från normen. Det upprör mig å det grövsta.

Problemet med svensk immigration är inte bara alla dessa ”barn” som okritiskt vurmas för, när de i själva verket är långt över 20 och den massiva anhöriginvandringen, utan också de personer som de facto inte kan leva i sitt hemland pga den medeltida kultur som där råder. Som faktiskt har den största motivationen att anamma våra värderingar och eftersträva att leva ett liv som svenskar på riktigt. När dessa avvisas, då blir jag ännu mer arg på svensk immigration.

Den är inte bara fel när den avser göra gott, den är fel när den helt saknat gott uppsåt också.