Fel, fel, fel

Att begära ett en person ska dölja sin identitet för att kunna leva i sitt hemland, är totalt orimligt. De personer som begär detta borde utsättas för liknande tortyr själva, så de utvecklar lite empati för vad det innebär att inte få leva öppet med sin läggning.

Det handlar inte om att inte få skryta i fikarummet om vem du knullade med i helgen, utan om att ständigt hitta på lögner för att smälta in. För att inte avvika. För att passera som om man också levde ett normalt liv. Medan den dagliga bekräftelsen som andra får för sin verkliga identitet helt uteblir.

Du måste inte bara leva och hantera ditt verkliga liv. Du måste ständigt hitta på svar för hur du förväntas leva det. Varför har du ingen partner [av motsatt kön]? Varför inga barn? Varför är du inte gift? Varför lever du ensam? Vad gör du i helgen? Vill du inte följa med som alla andra?

Du har ingen att samtala med om dina verkliga kärleksbekymmer. Ingen att samtala med om dina frågor, funderingar, din osäkerhet. Du är ensam, mitt bland alla andra. Den värsta sortens ensamhet som finns.

Detta gäller inte bara personer som är homosexuella, utan även personer med avvikande könsidentitet, personer av andra sexuella minoriteter, ja alla som helt enkelt avviker från heteronormen. Sadomasochister, polyamorösa, zoofiler, listan kan göras lång.

Man kan diskutera vad som ska kvalificera någon för asyl i evinnerligen. Men att begära att någon helt enkelt ska ”hålla tyst” om sin läggning, visar på en enorm bristande empati och insikt i vad det innebär att vara avvikande från normen. Det upprör mig å det grövsta.

Problemet med svensk immigration är inte bara alla dessa ”barn” som okritiskt vurmas för, när de i själva verket är långt över 20 och den massiva anhöriginvandringen, utan också de personer som de facto inte kan leva i sitt hemland pga den medeltida kultur som där råder. Som faktiskt har den största motivationen att anamma våra värderingar och eftersträva att leva ett liv som svenskar på riktigt. När dessa avvisas, då blir jag ännu mer arg på svensk immigration.

Den är inte bara fel när den avser göra gott, den är fel när den helt saknat gott uppsåt också.

 • Pingback: Till minne av Mir Abbas – låt det aldrig få hända igen! « trollhare()

 • Jeff

  Varför skriver du ett blogginlägg om sexualitet och immigration och länkar den till DN till en artikel som inte handlar om just det ämnet?

  Lite onödigt?

 • Daniel Wijk

  Om du läser igenom artikeln så kommer du snart att förstå att det du skrev inte stämmer.

 • Daniel Jonsson

  Bra artikel och bra inlägg!

 • Kath

  Mycket bra inlägg, Hanna! Själv mådde jag också otroligt illa av artikeln. Dels på grund av den absurda inställningen från myndigheter som kräver att man ska ha varit öppen med sin sexuella läggning eller könsidentitet i sitt hemland. Hur ska en öppet homo/bi/transsexuell person klara sig i exempelvis Afghanistan eller Iran där det är belagt med mycket hårda straff? Dels av den oroväckande utvecklingen i Sverige där delar av den tidigare så frihetliga vänstern har börjat liera sig med dessa mörkermäns (och kvinnors, men mest mäns) representanter. Religiösa ideologier och deras ofta institutionaliserade, nedlåtande syn på hbt-personer daltas med i allt större utsträckning, här krävs respekt för utsatta minoriteters medeltida vanföreställningar. Medan människor som Mir Abbas Safari inte ser någon utväg än att hellre ta livet av sig än att utvisas till sina repressiva hemländer. När får vi se aktionen ”Rainbow warriership to Iran?”

 • Jeff igen

  Han uttalade sig för att vara homosexuell just för att få uppehållstillstånd.
  Det framgick klart och tydligt. ”i ett sista försök så…”

  Han var således inte gay.

 • gothbarbie

  Det var ju inte det skäl migrationsverket angav. De säger att han kunde låtit bli att tala om att han va gay, så skulle han klara sig, därför fick han inte asyl. Om de ansåg att han ljög kunde de ju sagt det.

 • Daniel Wijk

  Det låter som en enorm uppoffring för en medlem utav den kulturen. Jag är tämligen säker på att den överhängande majoriteten utav medlemmarna i den kulturen hellre skulle dö än att göra så.

  Sen var det inte heller detta, precis som Hanna skriver, som migrationsverket själva anger som skäl till att avvisningen är okay. Då undrar jag om du i detta anser dig veta vet mer än migrationsverket? Eller drar du möjligtvis halmstrån ur artikeln för att du önskar att det vore så?

 • Pingback: En tyst minut()