EU-demokrati

Vi har tydligen en president för EU nu. Jag vet inte vad han heter, men det är tydligen den där gråhårige mannen, från Belgien. Han pratar inte engelska, så jag förstår inte ett ord han säger. Han tjänar mer än USAs president, men han är inte vald av folket. Åtminstone har jag inte hört talas om något val för EU-president?

EU är antidemokratiskt. Det är en lekstuga för byråkrater och politiker som vill ha en ursäkt för att tjäna mer av dina skattepengar, distansera sig från folket och skapa sig en egen härskarklass. Det är totalt antiliberalt, från början till slut. Varken demokrater eller liberaler kan stödja EU som koncept. Bara det faktum att vi har en president ingen känner till och förmodligen inte vill ha, som lever på våra pengar, talar för sig självt.

 • Andreas Eriksson

  Ordförande. Ingen exekutivmakt, knappt något särskilt inflytande över initiativ = inte en president.

 • Mokky

  Vad menar du inte vald? 9 personer har ju valt han, blir inte mer demokratiskt än det! :P

  • Mokky: Precis, de nio personerna har en egen president! Vi andra har det inte, så vitt jag ser det. :P

 • Grundtanken med EU, dvs. att skapa fri rörlighet för varor, tjänster och kapital för medlemsländerna, är väl ändå extremt liberal? Att det sedan utvecklats till att bli en korrupt maktmaskin är väl dock aningen beklagligt.

  • Emil Wall: Man instiftar inte mer överstatlighet för att minska reglering och överstatlighet. Det är som att kriga för fred, instifta diktatur för mer demokrati…

 • Andreas Eriksson

  Överstatlighet i EU tenderar att betyda att demokratin stärks.