Strandad i Sthlm

Jag har haft en väldigt mysig helg i Sthlm. Först piratdemonstrationen på lördagen, sedan examensmiddag i Kista. Söndagen spenderades i Kista galleria och med att färga mitt hår svart (köpte även en fin kjol, det var på tok för varmt att gå i byxor!). Sen blev det en tur till Gröndal för att hälsa på min pappa.

Vi satt på klipporna i solen och åt sushi och drack vin. Det var en del modiga människor som badade. Själv nöjde jag mig med att njuta av värmen och det var riktigt varmt och skönt ända fram till 20-tiden när vi bestämde oss för att återvända hem.

När klockan var efter 21 skulle jag åka till Centralen för att ta tåget hem till Västerås. Vi avgick 22:07, men han lagom rulla en halv kilometer innan tåget plötsligen stannade in. Först satt vi bara frågande, sen kom ett meddelande om att något var fel och att det inte fanns ström så tåget kunde inte komma förbi Sollentuna. Efter ytterligare lite väntan åkte tåget tillbaka till Centralen och där blev det stående – såvitt jag vet hela natten.

Jag gav upp efter 40min väntan, alldeles för trött efter en intensivt social helg med begränsad sömn för att orka vänta i timtal på ett tåg som kanske aldrig skulle komma iväg. Istället ringde jag en vän i Sthlm som kom och hämtade mig och sedan sov jag kvar där.

Så, nu sitter jag på lånad dator med en hundvalp (Zeus) som sällskap vid mina fötter och en kopp te bredvid mig och funderar på hur jag ska spendera dagen innan Micke kommer hem från jobbet. Förhoppningsvis fungerar strömmen idag iaf. Jag hörde att det tagit fram till 3-tiden innan vissa håll fick tillbaka elen. Lagom kul åka tåg kl 3 (efter 5h väntan), vara hemma 4 och sen promenera en halvtimme från station och hem…

Nej, jag gjorde nog rätt val!

[Edit: Kl 05 började tågen gå, har jag nu fått reda på.]

Aftonbladet om strömavbrottet

zeus002
Zeus, med sin fina sovstil