Sexig-istisk?

Jag förstår inte hur det kan vara sexistiskt att framhäva en tjejs kvinnlighet och sexighet. Vad är det för jävla taliban-attityd?

Visst, det är lite cyniskt om man bara har lättklädda kvinnor som gör ett tv-program för att man vet att folk kommer titta, inte för programmets innehåll, utan för att se lättklädda tjejer. Men vari ligger det sexistiska? Det är ju valfritt vara med och sexighet kan väl knappast vara något nedlåtande mot den som är sexig?

Nu har det tagit hus i helvete, för att en reporter åkte skidor och knäppte upp sin vinterjacka och hade bikini under, varpå det zoomades in på urringningen och sen övergick i ett bad-reportage. Hade det varit bättre att zooma in muffen på henne? Skulle hon haft en mer täckande typ baddräkt på sig? Burkini kanske?

Jävla torrbollar. Det är inget negativt att en seriös reporter visar klyfta i tv, lika lite som det vore otrevligt att se en vältränad killmage. Ibland undrar jag vad det är för fula människor som aldrig fått uppmärksamhet för sitt utseende som sitter och kritiserar sånt här. För ingen som upplevt positiv uppmärksamhet för sitt utseende kan rimligen ta åt sig det som något negativt att se lite klyfta i ett nyhetsreportage där det helt uppenbart görs som en kul grej, en övergång, inte som fokus för hela reportaget.

Ta ut pinnen ur röven!

 • WysiWyg

  Det enda jag kan se att klaga på så är det att de hade kunnat göra övergången lite bättre, t.ex. ta om det så hon inte fastnar med jackan. ;-)

  Jag vill definitivt se mer av sådana saker!

 • Andreas Eriksson

  Hade själv planerat att skriva ett sådant inlägg, you beat me to it.
  Över huvud taget har jag svårt att se kopplingen mellan sexuell anspelning och sexism och jag tror att det finns en grupp som gör sitt bästa att hitta en ojämställd eller sexistisk referens i allt som på något vis anspelar på sex eller attraktion (och ja, det är gigantisk skillnad på sex, attraktion och sexism).

 • Jag tror du har helt rätt när du säger att det ofta är fula människor som tar illa upp. Människor som inte är nöjda med sig själva blir ofta sura när andra ”visar upp sig”. Nu va det här ingen tutt-flash med sex som tema utan en rolig grej i ett inslag så jag förstår då VERKLIGEn inte vad det är att bli upprörd över.

  Det här med sexism är så himla uttjatat! Om en tjej klär sig sexigt är hon tydligen automatiskt ett offer för den kvinnosyn som media förmedlar idag. Stackars henne för att hon vill se snygg ut! Varför skulle det vara hemskt att spela på sex föresten? Är inte sex något som människor njuter av, som ska vara roligt och hälsosamt? Hmmm… men det är nog bara en myt. Ja, så måste det vara…
  .-= Lovisa´s last blog ..Klotter =-.

 • Daniel Wijk

  Egentligen vill ju alla, omedvetet, vara fula precis som radikalfeministerna…

 • Magnus J.

  Det är väl inte så konstigt att det finns ungdomar som tror att ”sexistisk” är samma sak som ”sexig” när sådana här saker stämplas som sexistiska…

  Sedan tror jag, tyvärr, att det faktiskt finns män som har svårt att se en sexig kvinna som en hel människa. Men att därför motarbeta alla sexuella uttryck i media, det är ju ungefär som om man skulle bekämpa rasismen genom att kasta ut alla invandrare.
  .-= Magnus J.´s last blog ..Sverigedemokraterna och rädslan =-.

 • kenny_lex

  Men herre tutt-Jösses på korset!

  Jag måste först tala om att jag är kille, jag måste sedan säga att jag inte alls fick kåtslag eller en chock för att jag såg området mellan brösten på en kvinna. Men det värsta i det hela är att alla tar avstånd ifrån vad de har gjort och på så sätt låter den religiösa moralmaffian få rätt och detta trots att man nästan sett mer religiös tabu-zon på kronprinsessan i vissa TV-inslag.

  Sedan kan man undra hur det där är en chok medan andra TV-kanaler sänder program från Afrika där kvinnor hela tiden går barbröstade för att de anser att det är naturligt.

  Sedan undrar man vem det är som blir chokad idag av nakenhet och bröst, jag tänker mer på att Internet med allt från Oral analsex till zoophilia borde ha härdat oss lite.

 • Fredrik Lindholm

  ”Bröstchock”? Snälla någon skjut mig!