Sexig-istisk?

Jag förstår inte hur det kan vara sexistiskt att framhäva en tjejs kvinnlighet och sexighet. Vad är det för jävla taliban-attityd?

Visst, det är lite cyniskt om man bara har lättklädda kvinnor som gör ett tv-program för att man vet att folk kommer titta, inte för programmets innehåll, utan för att se lättklädda tjejer. Men vari ligger det sexistiska? Det är ju valfritt vara med och sexighet kan väl knappast vara något nedlåtande mot den som är sexig?

Nu har det tagit hus i helvete, för att en reporter åkte skidor och knäppte upp sin vinterjacka och hade bikini under, varpå det zoomades in på urringningen och sen övergick i ett bad-reportage. Hade det varit bättre att zooma in muffen på henne? Skulle hon haft en mer täckande typ baddräkt på sig? Burkini kanske?

Jävla torrbollar. Det är inget negativt att en seriös reporter visar klyfta i tv, lika lite som det vore otrevligt att se en vältränad killmage. Ibland undrar jag vad det är för fula människor som aldrig fått uppmärksamhet för sitt utseende som sitter och kritiserar sånt här. För ingen som upplevt positiv uppmärksamhet för sitt utseende kan rimligen ta åt sig det som något negativt att se lite klyfta i ett nyhetsreportage där det helt uppenbart görs som en kul grej, en övergång, inte som fokus för hela reportaget.

Ta ut pinnen ur röven!