Sahlin: Mer pengar till staten = ökad välfärd

I Sahlins värld är mer pengar och makt till staten detsamma som ökad välfärd. Vad pengarna används till spelar mindre roll, eftersom allt staten använder pengarna till per definition är välfärd.

På det sättet kan Sahlin argumentera för ökade skatter, färre jobb och pengar bortkastade på meningslösa saker, som ökad välfärd, utan att skämmas när hon ser sig i spegeln.

När politiker pratar gäller det att ta reda på hur de egentligen definierar ord. För det är på det sättet de kommer undan med sina lögner. Genom att säga en sak och mena en helt annan, för att deras definition av orden skiljer sig från den gängse. (Det är för övrigt så all lagstiftning fungerar.)

Så när Sahlin säger att hon vill ”öka välfärden”, fråga dig vad hennes definition av ”välfärd” egentligen innebär. Vems välfärd är det hon vill öka när hon tar pengar ur din plånbok för att fördela utifrån var hon tycker dina pengar ska spenderas? Varför kan du inte själv anförtros att spendera dina pengar där de behövs?

För att du kanske inte vill investera i döende företag, bara för att Sahlin ska få röster av soon-to-be arbetslösa fabriksarbetare? För att det kanske inte känns så motiverande att finansiera Wanja Lundby-Wedin och fackpampars sanslösa lön med sin A-kasseavgift, för pengar du slitit ihop?

Kanske är du vuxen nog att själv handla för dina pengar. Kanske andra är det också. Kanske är det bättre att ingen är någons slav än att alla är allas, för att citera Hanna Wagenius.

Detta appropå partiledardebatten i Agenda