Rösta på C.J. Rehbinder!

Det är många som sagt att de tycker att jag borde bli politiker, under de år jag skrivit på den här bloggen. Jag kommer inte bli politiker och det finns flera skäl till det. Det främsta är att vad journalisterna skulle skriva om mig, skulle få ministrarna som avgick pga obetald tv-licens att framstå som dagisfröknar i jämförelse. Jag är helt enkelt inte särskilt politiskt korrekt någonstans. Det funkar fint att uttrycka sig personligen på en blogg, att vara politiker i riksdagen är något helt annat. Det skulle drabba partiets trovärdighet att dra in tomtar som mig.

Det finns de som har mycket färre lik i garderoben, som är duktiga retoriskt verbalt (vilket jag inte är) och har andra grundläggande färdigheter som politiker behöver. En av dem är utan tvekan Carl Johan Rehbinder, som får min självklara röst!

Idag skriver han själv på sin blogg om varför du bör rösta på honom, om du borde göra det. Läs, begrunda och rösta när det blir dags!

Själv ska jag återgå till mitt monsterhackande i Dragon Age: Origin…

 • Åh, man tackar…
  Vad gäller skelett i garderoben, så har jag aldrig betalat någon TV-licens jag heller. Men så har jag ingen TV heller, sedan många år tillbaka, och tittar faktiskt aldrig på TV.

  Och vad som är skelett eller ej beror nog väldig tmycket på vad man själv anser vara skelett. Jag har en hel del grejer i bagaget som förmodligen skulle kunna uppfattas som helt crazy för en riksdagsledamot, men eftersom jag själv står för det, och inte skäms för något, och gärna berättar om vad helst folk vill veta, så blir det inga skelett. Inga i garderoben i alla fall – kanske mitt på golvet för alla att se och relatera till. :-)

  En av de roligaste detaljerna med detta med TV-licensen är att jag i egenskap av professionell illustratör under en period gjorde en hel del reklamjobb till Radiotjänst i Kiruna. Jag hade många diskussioner med min kontaktperson på Radiotjänst, och vi talade bl.a. om marknadsföringsstrategi, om hur man skulle få folk att betala licensen.
  Han frågade aldrig någonsin om jag betalade min TV-licens. Jag tror att han anade att jag inte gjorde det, men han tyckte att det var viktigare att jag tecknade mina roliga gubbar till företaget, så han lät det vara.

 • SixDays

  Calle, ja i din garderob är det nog rätt tomt. Blir lite svårt att dra fram saker som redan är i dagsljuset ”Avslöjande. CJ Rehbinder är sexuell” ..lol :)

 • Laglorden

  Jag tror tyvärr du har rätt och jag är också rädd det blir för mycket ”tomtar” eller för att säga det på ett annat sätt, intressanta personligheter med starka åsikter.

  Jag är livrädd det blir som för Ny demokrati med knäppgökar man får skämmas för. Visserligen har vi ju _sagt_ att vi ska stå _bara_ vissa specifika frågor och INTE rösta efter egna åsikter i de övriga. Men man vet ju aldrig när nån tycker att ”nej, min personliga åsikt/mina värderingar/osv” säger jag inte kan rösta så, jag måste rösta… då skulle jag bli syrak, minst sagt.

  Första gången jag träffade Calle var på Docklands när han var där och trummade och åkallade andar att de skulle komma och dansa med oss :P Vi hade sedan en rolig diskussion uppe i chillouten om andlighet och allt möjligt sånt. (Jag är tok-vetenskaplig och tror inte på nåt som luktar mumbo-jumbo)

  Allting är relativt, men han är inte på lååånga vägar tillräckligt tråkig och vanlig för mig ;) Jag ska hitta den allra gråaste, tråkigaste (mest lika övriga partier) personen som kandiderar för Piratpartiet och rösta på henne, helst utan egna åsikter, nej men seriöst iaf nån som är lojal och lite ”submissive” (har jag fått lära mig det heter…) när partipiskan viner ;)

 • Laglorden

  (inte så jag säger att just Calle inte skulle rösta efter partiets linje, men andra kanske)

 • Calle Rehbinder: Mina lik ska jag inte prata om offentligt, jag har ingen lust åka dit för att jag sätter min egen moral över lagar. Men det gör det onekligen svårt att överleva som politiker när man inte bryr sig om vad som är lagligt och inte. ;P

 • Aki

  Jag har ingenting emot politiker med skelett i garderoberna, kanske just för att jag vet att ALLA har ett eller fler skelett någonstans. Jag blir bara irriterad på politiker (och människor i allmänhet) som gör allt för att vara helt perfekta – alla är inte perfekta – ingen är perfekt! Att man trotsar strömmen visar bara att man har en hjärna och inte enbart gör som man blir tillsagd. Sedan finns det ju gränser, en politiker ska nog tänka två gånger innan hen begår väpnat rån.
  .-= Aki´s last blog ..Att mötas halvvägs =-.