Politiskt korrekt skönhetstävling

Under rubriken ”Inre skönhet viktigast” skriver Aftonbladet följande:

20-åriga saudiska skönhetsdrottningen Aya Ali al-Mulla besegrade 274 rivaler och tog hem segern i tävlingen ”Queen of beautiful morals” – utan att visa ansiktet.

Aya var nämligen klädd i det heltäckande plagget abaya som saudiska kvinnor bär.

– Aftonbladet

Jag är inte lite äcklad av tanken på att det här förmodligen är idealet för en hel hög svenska feminister. Länge leve ”feminismen”?

Muslimsk kvinna i abaya - det feministiska skönhetsidealet

 • Hmm, var det inte en sådan där klädsel de hade på sig när de skulle ha sex, i Nakna pistolen…? Kanske inte!

  Att den inre skönheten fastnade på bild var i alla fall nytt för mig. Och skall man nu ha en tävling i ”skönast moral”, då bör ju muslimer komma allra sist i den. Eller möjligen diskvalificeras direkt, eftersom man redan vet att de är moraliskt genomruttna. Annars hade de ju inte varit muslimer!
  .-= Henrik Sundholm´s last blog ..Liberalism och myndighetsålder =-.

 • Men det där var juh inte en tävling för ”inre skönhet”, utan hur mycket man följer en viss uppsättning regler?

  Jag håller med dig om att det är lite äcklande att någon ska bedömas beroende på hur väl de uppfyller någons moraliska regler faktiskt. Fast jag kan faktiskt inte riktigt förstå varför detta stör mig mer än när någon bedöms på hur de uppfyller någon subjektiva uppfattning om vad som är ”snyggt”. Mycket mysko.
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • WysiWyg: De flesta är väldigt överens om vad som är vackert och inte. Kanske inte i varje enskilt fall, men nog fan ser man skillnad på Quasimodo och Brad Pitt och det finns objektiva, evolutionära skäl till det. ;P

 • Absolut. Skönhet är inte särskilt subjektivt alls. I stora drag är vi i allmänhet eniga om vad som är snyggt respektive inte snyggt. Därför har människor ett visst slags kroppar på omslagen till dam- och herrmagasin; därför tycker vi det är trist om städer ser ut som stora betongklumpar (se pyongyang); därför tycker vi att en Porsche eller Chevrolet är finare än en Saab 900, etc. etc. etc.

  Sedan kan man ju undersöka VAD som gör att vi i allmänhet är ense om vad som är snyggt och inte. Men ATT vi är det, kan man väl svårligen förneka.
  .-= Henrik Sundholm´s last blog ..Liberalism och myndighetsålder =-.

 • Fredrik Lindholm

  Nu blev jag trött…

  Och hur vet vi att det är en kvinna och inte en kortväxt man?

  P.S. Discordianen i mig skulle vilja besöka den tävlingen och bete sig harmlöst men sinnesförvirrat-efterblivet.

 • kenny_lex

  Är det bara jag som finner detta erotisk och en smula kinky? Jag tror att Muslimer har en medfödd fetischist läggning, för jag tänker alltid på att alla kan vara helnakna under denna sorts kläder, man kan till och med ha gummikläder med inbyggda massagestavar inbyggda under burkan utan att någon ser detta.

  Givetvis tar folk i dessa länder vara på denna möjlighet, men de förnekar troligen vad som sker under burkan, eller vem det är under burkan. För gissa hur lätt det är för män att gå offentligt gå klädda som kvinnor utan att andra män i dess omgivning får reda på det.

  Skulle jag haft en burka hade jag helt klart tagit chansen att gå naken i den, skulle inte Ni det?