Plastikkirurgi – nosejob?

Det är svårt få tag på människor som opererat näsan i Sverige och som kan rekommendera en läkare för det, har jag insett. Bröst var enkelt. Det är fler som gör dem och därav finns gott om erfarna personer att rådfråga och få tips av och kritik av olika kirurger.

Näsor är svårare och samtidigt så känsligt. Det styr verkligen helheten av ansiktet väldigt mycket och känns otroligt viktigt att det blir snyggt.

Helst hade jag ju haft samma kirurg som för boobsen (Anders Liss), men han är inte näskirurg, så det sket sig. Så då är frågan var man ska vända sig. Jag håller på att kolla upp en Igor NiechajevLidingökliniken. Han verkar väldigt erfaren och så vitt jag kan se på hemsidan så är resultaten bra (iaf dem de valt visa upp… som alltid).

När man ser profilen på min näsa är det inte svårt se vad jag vill förändra. Framifrån är jag nöjd, det är profilen jag inte gillar.

Nosejob a la Photoshop
Nosejob a la Photoshop

Om någon kan hänvisa mig till någon som opererat näsan så tar jag tacksamt emot den hjälpen. Tills vidare får jag väl nöja mig med att googla.

 • Daniel Wijk

  Ja, visst skulle det bli en förbättring, det ska jag inte sticka under stol med. Se bara till att du inte råkar ut för dålig kirurgi. Funderar lite på hur ont det där kan göra egentligen. Måste kännas en hel del…

 • Anonym

  IMHO är näsan på före-bilden mycket snyggare. Den profilen har mycket mer karaktär.

 • Nisse

  En otroligt bra hemsidan om näsplastik är Dr Denenbergs Rhinoplasty tutorial. Den sidan svara på otroligt många frågor:
  http://www.facialsurgery.com/ClkoffTPgt_01xmh.html

  I Sverige sägs ju Dr. Charles Randquist på Victoriakliniken vara en av de bästa i landet. (Att killen är kompis med Carola säger ju en del. *ler*). Fast han lär tydligen vara rätt dyr. De exempel han har på sin hemsida är ju imponerande:
  http://www.victoriakliniken.com

 • Nej, det är ju det – man vill inte behöva bekosta fler operationer sen för att det inte blir bra… Det svåra är bara att bedöma vilken kirurg man eg. ska gå till.

 • Anonym: Jag vill inte ha karaktär, jag vill ha en söt feminin näsa.

 • Nisse: Tack för länkarna! Ja, Victoriakliniken är dyr och de resultat jag sett på tutt-sidan motiverar inte den enorma prisskillnaden. Normalt kostar bröst ca 40 000 och Victoriakliniken tar 50 000+. Det känns som man blir blåst på pengar om man vänder sig dit. Åh andra sidan är det ju bara resultatet som räknas i slutändan… Jag har funderat på dem, men jag lär gå på konsultation hos Lidingökliniken i första hand.

 • Är intresserad av en likvärdig operation själv, känns som man har en stoppkloss för 747-plan i ansiktet när man ser sig själv i profil. Ska som alltid bli intressant att följa din blogg gällande det här. Har även en invändig operation som jag tror vården bekostar, broskbiten buktar så bara en av näsgångarna går att andas igenom. Vet inte om den bör fixas före eller efter eventuell kosmetisk åtgärd. Vågar dock inte tro att dom fixar båda gratis i vården :P
  .-= sphr´s last blog ..<AndyNc> Hur man förstör en fest på … =-.

 • Asynja

  http://isadecadent.blogg.se/
  Hon operade näsan odentligt för ett tag sedan, prata med henne

 • Dikotom

  Med risk av att låta som en von oben, men varför ska du göra om näsan? Den är väl bra som den är, eller?

 • Dikotom: Nej, jag gillar inte hur den ser ut.

 • Dikotom

  Ok, denna gång med risk av att låta som en hemochskolakärring: När Du gjort näsan, vad näst – munnen, öronen? När det gäller ansiktet så får jag intrycket att en del människor verkar genomgå en period av ständig förändring genom plastikkirurgi eller andra ingrepp, och sen några år senare så ångrar dem att de ändrade det eller det i ansiktet och sen kan de inte göra mycket åt det. När de istället hade kunnat vänja sig vid den där lilla skönhetsfläkten eller något annat som vissa anser vara mänskliga imperfektioner men som jag iaf ser som en del av den personens charm. Men jag kanske är lite för mossig för sånt här :D

 • Dikotom: Näsan ville jag göra redan innan brösten, men det var mer ekonomiskt att göra tuttarna först. Jag gör gärna fler operationer sen också när det behövs. Hellre investera i sin kropp än i tekniska prylar som är värda 0 SEK efter ett halvår. Kroppen har man med sig varje dag!

 • Therese

  Tycker du gör helt rätt som fixar näsan om det är vad du vill, jag håller helt och hållet med dig, finns det något bättre att investera pengar i än sig själv och sin kropp? Tror det kommer bli riktigt snyggt om man ser på dina före/efter bilder. Blir betydligt mer feminint! Go for it! Du var så gullig mot mig i samband med min bröstoperation och det ska du ha tack för idag!
  Stor Kram
  Therese/Divina

 • Desirée

  Instämmer med asynja, IsaDecadents näsa blev svinsnygg efter hennes operation. Bläddra bakåt någon månad, tror hon skriver om vilken klinik det var. Akademikliniken, me thinks.

 • maria

  kikade på lidingöklinikens näsbilder. en del såg bra ut men så var det en tjej som hade alldeles för mycket ”svank” på näsan. har du bestämt dig för vem du ska välja än? är själv sugen o viktoriakliniken är nog rätt ok men kirurgen är så dryyyg men han har å andra sidan erfarenhet av TS tjejer. känner några som gjort op där. rätt nojda.

 • Ivanamardasova

  hej kirurgcentrum

 • Justshakeitbaby

  adda
  [email protected]
  så kan vi snacka =) ska snart op mig hos igor på lidingökliniken!