Miljöporr

Här är lite pornografi för er miljömuppar. Men även ni andra har säkert utbyte av den här fascinerande videon från TED, om elbilar och konkreta förslag på hur USA skulle kunna få billigare bilar med noll koldioxidutsläpp, genom en infrastrukturreform. Sevärt!

 • Ooooh… lite småkåt blev jag allt :)

  Patriks senaste bloggpost..Nu behöver vi inte tvivla på korruptionen längre

 • Sofia: Piratpartiet driver primärt en linje där man vill stärka medborgarrätten och att mänskliga rättigheter ska respekteras också på Internet.

  Det står t.ex. i FNs konvention om mänskliga rättigheter att man ska ha rätt till privat kommunikation, ändå har regeringen instiftat FRA som ska kopiera alla svenskars kommunikation. Och snart kommer teledatalagringen som ska lagra information om vem som ringer vem, var vi befinner oss när vi gör det, vem vi mailar och smsar osv. Det är helt galet!

  Piratpartiet anser att det här är fundamentala frågor för en demokrati. De är så viktiga att eftersom inget annat parti tar dem på allvar som sin första prioritet så behövs Piratpartiet.

  Vi engagerar oss inte i skolor, skatter, sjukvård och annat, det finns redan två block med partier som har åsikter om det och ärligt talat skiljer de sig inte mycket åt.

  Inget av blocken har dock förstått att Internet inte är en leksak, något man utan rättegång kan stänga av folk ifrån, bara för att ett företag påstår att de fildelar t.ex. Det är en grundläggande del av infrastrukturen. Något som för många människor är helt avgörande för bankärenden, betala räkningar, följa nyheter och kommunicera och jobba. Det är som att stänga av elen till någons hus för att de påstås ha snattat. Det är helt absurt!

  Eftersom de gamla partierna inte förstår det här behövs Piratpartiet. Vi prioriterar bara medborgarrätt och vi anser att upphovsrätten och patenträtten och integritetlagar måste ändras så att de gynnar samhället och individen, inte enskilda företag.

  Det är väl det bästa jag kan prestera i form av en kort sammanfattning. ;)

 • Sofia

  Kan inte du skriva berätta lite mer om piratpartiet och deras punkter? jag har läst på hemsidan, men inte fått så mycket info om vad de gör och hur de vill ha samhället.

  Skulle uppskatta det :)