Kan vi byta namn på transsexualism tack?

Varje gång jag säger att ”jag är transsexuell”, så tror folk att jag har en avvikande sexuell läggning. Att det är en turn on för mig att gå runt som tjej, eller nåt liknande. Som nån variant på transvetism, fast ingen riktigt vet skillnaden.

Jag har en avvikande sexuell läggning (eller flera), men det har ingenting med min transsexualism att göra. Jag är sadomasochist och fetischist, förmodligen också en smula hebefil*, fast jag menar ju att det beror på att vi har satt en onaturlig gräns för vad vi ser som sexuell mognad, inte att min sexualitet skulle vara avvikande, ur rent biologiskt perspektiv. Iaf:

Termen ”trans-sexualism” kommer ifrån engelskans ord för kön = sex. Det har ingenting med sexualitet att göra. Varför termen blir totalt missvisande varje gång den används på svenska. Jag eftersöker en bättre term som förklarar att det rör sig om könsidentitetsstörning utan att låta så nedvärderande (”Hej jag är störd” är inte mycket bättre än ”Hej jag är x-sexuell”).

Det är inget fel på att tända på tjejkläder och att framhäva egna feminina drag. Men transsexualism omfattar oerhört mycket mer än sexualiteten. Det handlar om varje vaken stund, om varje interaktion med andra människor, om kärlek, jobb och drömmar. Man är alltid sitt kön, men ens kön är inte allt. Det är dock en fundamental del av ens identitet (iaf de flestas), oavsett hur man definierar sig.

Att få sin könsidentitet reducerad till en sexuell preferens upplevs för de flesta transsexuella som djupt kränkande. Därför är det många av oss som stör oss så grovt på att blandas ihop med transvestiter.

Så, vad kan vi kalla oss istället? Genderdysmorfiker? Det låter som nåt ur en fantasynovell tycker jag, men det ger mer associationer till trekkies än stringtrosor och kukar. Är det ett steg framåt? ;P

Jag tar gärna emot förslag! Är urless på att behöva förklara det som för mig blivit självklart – min läggning och min könsidentitet har inget med varann att göra.

*Jag tände på kurviga tjejer i min klass i slutet av mellanstadiet och högstadiet och det gör jag fortfarande. De flesta 13-14åringar är inte särskilt kurviga dock, så det är oftare jag tänder på 18+åringar, även om jag då fortf. i teorin skulle kunna kallas hebefil eftersom jag inte politiskt korrekt förnekar mina instinkter så fort åldern blir olovlig på individen.