Joel Tenenbaum – I too downloaded them!

The Pirate Bay har en kampanj för att visa sitt stöd för Joel Tenenbaum som laddade ner 30 låtar och för det dömdes till att betala 675 000 USD.

These are the tracks Joel Tenenbaum downloaded. For 30 tracks he is ordered by the court to pay $675,000 to the RIAA.

Well, all I can say: the RIAA can come and try to get half a million bucks from me too, let’s see if they can make me pay…

Btw, it’s amazing how easy to become rich, ain’t it? You just download this pack two times and you already have something that worths more than a million…

Ladda ner här

Det intressanta här är förstås de absurda skadeståndsbeloppen och att skivbolagen ännu en gång kommit undan med sina vansinniga krav i en domstol. Avskräckande? Nja, inte med de senaste decenniets resultat som facit. Fildelningen ökar ständigt. Förlorad inkomst? Ja, om man räknar som en överentusiastisk fyraåring möjligen.

Det här måste få ett slut. Vi måste byta våra politiker till människor som förstår att detta inte kan fortgå och sprida sig till oss mer än det redan gjort. Politiker och domstolar som inte är köpta av de stora företagen, för det är svårt förstå hur man annars kan komma undan med denna sorts ”rättvisa” i ett demokratiskt samhälle.

Piratpartiet förstår dessa frågor och implikationerna för frihet för individen, när trygghetsberoendet nåt morbida proportioner och integriteten och skyddet från staten och dess fascistiska kärlek till de globala företagen förvägrar all annan hänsyn.

djjoel
Dj Joel på The Pirate Bay

 • ((251.2 (KB per second)) / (176.2 MB)) * 675 000 U.S. dollars = 939.76128 U.S. Dollars / s

  Jag tankra i nästan 1000 dollar i sekunden :D Satan vad rik jag kommer bli. :) Tänk vad dyrt bandbredd skulle blivit om alla fick rätta sig efter RIAA’s regler och man behövde betala extra till dem.

  ((675 000 U.S. dollars) / (176.2 MB)) * 4.7 GB = 18.4372304 million U.S. dollars

  Titta vilket tillägg det hade kunnat bli på DVD-skivor, om skivskatten ens var 10% av det hade ingen haft råd…
  .-= yawn´s last blog ..Ecpat lider av dyskalkyli =-.

 • Manen

  ganska värdelösa låter om man får säga så :P

  enda bra var väl deftones – be quiet and drive(far away)

 • Manen

  dock en kul grej crewet på TPB gjorde till stöd för Joel Tenenbaum!^^

 • Yuri

  En människa – en röst. Varför är det så? Om man kunde dela på sin röst typ 0.5 till piratpartiet och 0.5 till sossarna då skulle jag slipa allt besvär med att bestämma mig vem jag vill rösta på.

 • Yuri: Ja, för vem vill inte ha Bodström tillbax? ;P

 • Yuri

  Oh ja, han är typ sossarnas icke-officiella ansikte riktad mot en (eller flera grupper kanske) grupp av väljare, kvinnor. Jag minns den där undersökningen Aftonbladet gjorde: Bodström är den sexigaste politikern, jo kanske lite överdrivet av Aftonbladet, vi vet varför, men det finns nog en bit sanning i denna. Whatever, men DU, är alla de där rykten sanna att han var på Pride kläd i sexig klänning med makeup på och en peruk? Vilken nasty röstfiske annars

 • Avatar

  ”Piratpartiet förstår dessa frågor” Sluta Försvara dessa svikare Hanna!!!

  Piratpartiet är svikare och hand i hand med ett antitekniskt och inofficiellt antimiljö parti ”miljöpartiet” Dvs miljöförstörar partiet vars stora mål är förstöra miljön med den miljöbensin/miljödiesel med livsfarliga kemikalier som bränner sönder händerna.
  Under 60-70 talet kunde man tvätta händerna i bensin men Bilderberggruppens partier ändrade detta så de förstör bilarnas motorer lättare bidrar med mer skrot och skadar miljön med naturfrämmande ämnen i utsläppen.
  Dessutom så vill de sälja alla kärnkraftverk till utlandet så vi får dyr importerad elektricitet .
  Med PP i Bilderberg blev det bara en spade i graven för Piratpartiet.
  Någon får väl starta ett Opensource parti där all det uråldriga patentsystemet blir Opensource system ist.

  Ner med Piratpartiet de är bara svikare.
  Jag går min egen väg som anarkist och tycker ingen i landet ska rösta nästa gång , ingen mer politikerskit.

 • Haha ååh snubbarna på TPB är så sköna. Deras finger rakt i ansiktena på RIAA och IFPI och andra förkortningar är stärkande i dessa tider av andra hemska förkortningar (IPRED, ACTA osv).

  Hur ska detta finger i ansiktet kunna fortsätta när TPB säljs och bli lagligt :S Hoppas innerligt att dom startar en ny lika stark röst som TPB varit. De kan ju ta hjälp av kosingarna Sunde och gänget får in från försäljningen :)
  .-= Niklas´s last blog ..Fildelningsretorik =-.

 • Aengeln

  Jag är nyfiken på hur stor del av skadeståndet som är ”punitive damages”, men jag har inte lyckats hitta det. Det är ju inte relaterat till den (påstådda eller verkliga) ekonomiska skadan som parten lidit, utan mer utdömt som ett straff.

  Dessutom verkar ju Joel ha agerat mer än lovligt korkat, och fortsatt med fildelandet efter att han blivit varnad och även efter att han blev stämd.

 • @Avatar; nu tycker jag ändå att du tar i så du blir både blå och vit väl? Att de skulle vara ”svikare” för att de gör precis exakt det de gick till val på att göra? Om det är din definition av ”svikare” så tror jag att du bör börja varje inlägg med att berätta att du definierat om vissa nyckelord.

  Oavsett vad man tycker på miljöpolitiken som de gröna driver så kommer man inte ifrån att PP inte har någon miljöpolitik, precis som de hela tiden sagt. De… VI har hela tiden sagt att om du inte anser att våra frågor är viktigare än alla andra, rösta inte på oss. Om du verkligen tycker att miljöpolitiken är viktigare än frågan om demokrati, frihet etc (det som PP står för), så skulle du inte ha röstat PP utan du skulle ha röstat på något annat parti som bättre representerar dig.

  Du kan inte skylla ditt eventuella misstag på PP. Det är bara lågt och omoget.
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • kinkym32

  XXX

 • Avatar

  @WysiWyg När jag röstade på PP så var de inte i allians med miljöförstörar-partiet.
  När man väl ser detta så skulle jag inte bli förvånad om resten av PP-programmet är ren bullshit.
  Du tror inte andra pirater hoppade av när PP skamlöst skrev om sin allians med miljöpartiet.

  Nej jag har inte misslyckats , PP däremot gräver sin egen grav och jag kommer inte va där och vifta med blommor inte.

 • @Avatar; när du röstade PP så var de ytterst öppna med att de skulle alliera sig med vem helst som gick med på att driva flest av deras frågor.

  Menar du helt seriöst att du tolkade ”vi kommer att alliera oss med den som ger oss bäst deal” som ”… förutom just MP dårå”?
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Avatar

  Det fick man inte reda på , jag är allmänt emot allianser med grupper tillhörande bilderbergmaffian .
  Detta kallar jag för misslyckande eftersom jag är inte med på att denna big business politik modell är rätt oavsett det skitparti folk röstar på.
  Felet är att folk tror världen är beroende av bilderberg , jag vill inte ha kvar bilderberg organizationen så därför röstade jag PP.
  Men nu när PP är bilderbergare med så kommer jag motverka deras verksamhet så gott jag bara kan och förespråka anarki.

 • Jag antar att det är en fråga om huruvida det är ditt ansvar att ta reda på sådan här information innan, eller om det är partiets ansvar att få ut den till dig.

  Självklart ska informationen vara lättillgänglig, som t.ex. på deras hemsida. Oh, just det ja, där står allt om vågmästarställningen juh! Coolt va?

  Sedan är jag lite förvånad över att du missade ”skandalerna” om att vi inte har några åsikter i narkotika-/prostitutionspolitiken. De blåste juh upp detta till att Engström ville släppa narkotikan helt fri etc, eftersom det fanns en chans att vi skulle hamna i samma grupp som de (vilka de nu må vara) som faktiskt vill det.

  Men visst, man kan alltid bli bättre på att informera om sådant här. Hur tycker du att vi skulle ha nått ut med informationen till dig?
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Avatar

  @WysiWyg
  Släppa ut narkotikan fritt i apoteken är en bra sak , återigen kan man inte lita på PP när de beblandar sig med bilderberganknytna-grupper : det var ju bilderberg som skapade Narkotika-Herrarna genom göra det olagligt och på så sätt blåste undre världen upp priserna.
  Jag läste ingenstans på sidan om att PP skulle alliera sig med bilderberg-partier .
  Först nu efter EU-valet de kom och skröt med det .
  Bara avakta och se jag har fått uttalanden från vissa politiker som kan för 2 år sen, att PP dör och blir en slags förening istället .
  Bara att vänta och se hur partiet bli nerspolat i kloaken.

  Ps. jag litar på partiet men inte så hemskt mycket…

 • Jag erkänner att jag inte vid en snabb koll hittar där de beskriver sina planer i EU, men jag vet att Engström skrev om det ett par gånger på sin blogg.

  Dock har vi detta om vågmästarställningen, och det borde iaf ha gett dig en vinkling om vad som komma skulle. Jag ska se om jag kan hitta lite länkar hos Engström också.

  http://www.piratpartiet.se/vagmastarstallning
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Avatar

  @Wysiwyg Piratpolitiken kommer aldrig på allvar igenom om det inte sker genom nån slags maktövertagande som statskupp tex…
  Bilderberg-gruppen kommer 1 : antingen begrava PP , 2 : få dem att köra begränsade piratfriheter …

  Bah jag säger åt Fan med både PP och alla riksdagspartier + allt annat som är Politisk parti.