Joel Tenenbaum – I too downloaded them!

The Pirate Bay har en kampanj för att visa sitt stöd för Joel Tenenbaum som laddade ner 30 låtar och för det dömdes till att betala 675 000 USD.

These are the tracks Joel Tenenbaum downloaded. For 30 tracks he is ordered by the court to pay $675,000 to the RIAA.

Well, all I can say: the RIAA can come and try to get half a million bucks from me too, let’s see if they can make me pay…

Btw, it’s amazing how easy to become rich, ain’t it? You just download this pack two times and you already have something that worths more than a million…

Ladda ner här

Det intressanta här är förstås de absurda skadeståndsbeloppen och att skivbolagen ännu en gång kommit undan med sina vansinniga krav i en domstol. Avskräckande? Nja, inte med de senaste decenniets resultat som facit. Fildelningen ökar ständigt. Förlorad inkomst? Ja, om man räknar som en överentusiastisk fyraåring möjligen.

Det här måste få ett slut. Vi måste byta våra politiker till människor som förstår att detta inte kan fortgå och sprida sig till oss mer än det redan gjort. Politiker och domstolar som inte är köpta av de stora företagen, för det är svårt förstå hur man annars kan komma undan med denna sorts ”rättvisa” i ett demokratiskt samhälle.

Piratpartiet förstår dessa frågor och implikationerna för frihet för individen, när trygghetsberoendet nåt morbida proportioner och integriteten och skyddet från staten och dess fascistiska kärlek till de globala företagen förvägrar all annan hänsyn.

djjoel
Dj Joel på The Pirate Bay