IFPI emot bidrag till Ung Pirat

– Jag tycker att det är rätt förvånande. Ung Pirat jobbar i princip med att uppmuntra till det som är olagligt. Att man då får pengar från en statlig institution är märkligt, säger Lars Gustafsson, vd på IFPI till Svd.se

Expressen

Nyckelordet i sammanhanget får väl anses vara ”i princip”. Att Ung Pirat inte har samma syn på vad som ska va olagligt och inte som IFPI är knappast nån nyhet. Att IFPI med sin krassa syn på lagstiftning och demokrati inte vill att Ung Pirat ska behandlas som alla andra ungdomsförbund är knappast förvånande.

Helst hade man väl sett att partiet förbjöds tillsammans med alla andra som yttrar liknande åsikter.

IFPI verkar nämligen för en lagstiftning som tar bort de mänskliga rättigheterna på Internet. Vad Piratpartiet och Ung Pirat verkar för är att samma rättigheter ska gälla på Internet som i övriga samhället. Har IFPI rätt att gå igenom din post i jakt på upphovsrättsskyddat material? Nej – då ska dom inte ha det i din digitala brevlåda heller.

Har man rätt att avlyssna din telefon? Nej, då ska man inte få avlyssna din digitala kommunikation heller.

Det hela är väldigt enkelt. Kan man inte beivra lagstiftning utan att upphäva rättigheterna som är demokratins fundament i ett digitalt samhälle, då får lagstiftningen ge vika!

Det är detta Ung Pirat förstår, precis som resten av ungdomsförbunden som alla är emot den sortens övervakningssamhälle som IFPI vill skapa, med ihärdig lobbying av våra digitalt analfabetiska lagstiftare.