IFPI emot bidrag till Ung Pirat

– Jag tycker att det är rätt förvånande. Ung Pirat jobbar i princip med att uppmuntra till det som är olagligt. Att man då får pengar från en statlig institution är märkligt, säger Lars Gustafsson, vd på IFPI till Svd.se

Expressen

Nyckelordet i sammanhanget får väl anses vara ”i princip”. Att Ung Pirat inte har samma syn på vad som ska va olagligt och inte som IFPI är knappast nån nyhet. Att IFPI med sin krassa syn på lagstiftning och demokrati inte vill att Ung Pirat ska behandlas som alla andra ungdomsförbund är knappast förvånande.

Helst hade man väl sett att partiet förbjöds tillsammans med alla andra som yttrar liknande åsikter.

IFPI verkar nämligen för en lagstiftning som tar bort de mänskliga rättigheterna på Internet. Vad Piratpartiet och Ung Pirat verkar för är att samma rättigheter ska gälla på Internet som i övriga samhället. Har IFPI rätt att gå igenom din post i jakt på upphovsrättsskyddat material? Nej – då ska dom inte ha det i din digitala brevlåda heller.

Har man rätt att avlyssna din telefon? Nej, då ska man inte få avlyssna din digitala kommunikation heller.

Det hela är väldigt enkelt. Kan man inte beivra lagstiftning utan att upphäva rättigheterna som är demokratins fundament i ett digitalt samhälle, då får lagstiftningen ge vika!

Det är detta Ung Pirat förstår, precis som resten av ungdomsförbunden som alla är emot den sortens övervakningssamhälle som IFPI vill skapa, med ihärdig lobbying av våra digitalt analfabetiska lagstiftare.

 • kinkym32

  Fan vad trött man blir, undrar om det finns nåt slut…
  När ska samhället ( läs de styrande ) begripa det enkla att internet är internet och inte något land, där ett lands lager gäller inom landets gränser för landets befolkning. Troligtvis inte under min livstid.

 • Får IFPI&co. som dom vill så kommer dom få genomsöka godtyckliga saker i jakten på upphovsrätts-skyddat material… Skulle inte förvåna mig det minsta om ”kroppsvisitering av misstänkt person” står väldigt högt på deras önskelista :)

  Martins senaste bloggpost..Vart lite off

 • Leo

  Gustafsson missar att ”i princip” alla andra riksdagspartiers ungdomsförbund också kämpar för att kommersiell fildelning ska vara lagligt.

  Är det märkligt att även de får statsbidrag?

  Leos senaste bloggpost..Ung Pirat sätter käppar i hjulet för lobbyn

 • Dezcartez

  ”Pirat jobbar i princip med att uppmuntra till det som är olagligt”

  Jo Lars, det är en ganska vanlig form av demokratiskt uttryck att samla sig mot vad man ogillar och med demokratiska medel, som valsystemet, öppet försöka förändra detta.

  Att som ärkekapitalistisk bulvan i lönn, och genom hemliga kanaler som till exempel EUs fiskenämnd, utpressning av regeringen och med polismakten i sin hand arbeta för att göra det som är lagligt olagligt det är tydligen helt i sin ordning. Intressant samhällssyn. Skrämmande, men intressant. Läs senaste Agent X9, avsnittet om bovar och banditer. Du kanske känner igen din verksamhet i en av de historiska fallen.

 • Pingback: Unga pirater kriminella? « Calandrellas blogg()