Gardell läser ur ‘Om Jesus’

Tycker det här är mer än värt att låta er ta en titt på. Jonas Gardell läser introt till ‘Om Jesus’ i vilken jag själv just hunnit strax under 100 sidor. :)

 • Isa

  Jag älskar boken ”Jenny”. Har du läst den? Den är relativt tunn och finns på ljudbok oxå!

 • ST

  Är det inte enklare att läsa typ, hmm, bibeln, eller snarare biblarna, och det som inte kom med, dvs alla de historiska dokumenten, och böckerna, istället för att läsa om andras föreställningar om.

 • ST: Man får ju ingen historisk undervisning och det är rätt meningslöst läsa 2000 år gamla texter om man inte har kunskap om det samhälle de skrivs i. Det är ju det fundamentala felet alla kristna gör. Tror att de kan tolka bokstavligt texter som är utspelade på ett annat språk, nedskrivna översatt till ett andra och sen översatt till sitt eget, tredje språk, utspelat i ett helt annat samhälle med helt annan grundläggande världsuppfattning. Och så missar man fundamentala saker som att ”nålsögat” Jesus pratar om är en port i muren kring Jerusalem och andra fundamentala saker. Som att ‘Guds son’ är en allmänt använd titel av kungar på den här tiden och inte en bokstavlig betydelse. Det är lite som att läsa Kalle Anka på ryska och tro man förstår allt bara genom att titta på bilderna.

 • Isa: Ärligt talat minns jag inte, men jag tror inte det. Jag gillade ingen av Gardells romaner.

 • Marozi

  När ni ändå pratar böcker i ljudform vill jag gärna slå ett litet slag för ”Ramona Fransson – Dyrbar kärlek” som nu ligger uppe på Piratebay för helt laglig nerladdning. Ramona kommer att lägga upp alla sin bra deckare på TPB.

  http://ramona-fransson.blogspot.com/
  http://www.anomar-forlag.se/

  Förlåt mej Hanna för mitt reklam inslag här :) Radera om du misstycker.