Fira minnesdagen av tillslaget mot TPB!

Vi börjar om! En lite lördagsförvirrad Hanna fick för sig att den 31 maj redan varit, men vi har ju precis börjat på den månaden och valborg är den 31 april 30 april (jävla skitdatum), inte den 31 maj. Nåväl.

Jag skulle vilja uppmana till att göra den 31 maj till en minnesdag för tillslaget mot The Pirate Bay. Denna dag hade på många sätt, både positivt och negativt, en stor påverkan på piratrörelsen.

Dels den uppenbara rättsrötan och korruptionen som låg bakom  själva tillslaget i sig. Ett ministerstyre där Tomas Bodström under press från amerikanska intressen beordrade tillslaget, trots att åklagare Roswall själv tidigare sagt att det vore orimligt att väcka åtal. Dels den korruption som följde när Jim Keyzer som ledde förundersökrningen tog anställning hos Warner Bros under pågående förundersökning.

Detta tillslag ledde senare till den oerhört krystade rättegången mot fyra personer med skiftande inblandning i projektet the Pirate Bay som på ett helt osannolikt sätt dömdes i tingsrätten mot allas förväntningar. Ingen av oss som följde denna politiserade rättegång trodde på allvar att åklagarsidan hade en chans.

Det vore en minnesdag värd att fira, precis som första maj som ursprungligen kom utav att anarkistiska arbetare gjorde motstånd. Det bästa är att det redan är en dag förknippad med firande – valborgsmässoafton. Men varför inte skänka en extra tanke till denna händelse som på många sätt varit avgörande för spridningen av piratrörelsen?

Jag föreslår att vi pirater instiftar den 31 maj som en minneshögtid för tillslaget mot The Pirate Bay, som på många sätt symboliserar allt det vi kämpar mot. En dag att minnas varför vi behövs. En dag att fira det engagemang som förenar oss!

Därför ska jag i år hissa piratflagg och bära min the pirate bay-topp för att hedra minnet av denna på många sätt avgörande historiska händelse.