Dragon Age: Origin

Jag kunde inte hålla mig. Normalt laddar jag ner och kör spel och köper dem först i efterhand, sedan brukar de stå oanvända i hyllan. Men den här gången kunde jag inte hålla mig. Nedladdningen gick segt och jag köpte originalet redan nu i butik. Det kändes som ett säkert köp, med tanke på att Mass Effect var riktigt bra och det här väntas vara lite den själsliga fortsättningen på Baldurs Gate.

Jag hoppas det håller måttet! :) Insåg också att det är några andra spel jag vill ha i original som jag inte skaffat än. CoD: Modern Warfare t.ex.

dragonage

 • Andreas

  Ja, jag tror inte du blir missnöjd i alla fall. Själv är jag en bit in i spelet och små kär i Morrigan, höjden av virtuella karaktärer hittills. Blev ”tyvärr” så att jag hoppade av min nuvarande kurs på universitetet i dag med för en månads uppehåll för att istället ta igen kurser som släpar efter. Detta kommer nog att drabbas av Dragon Age.. får spela igenom det snabbt ett par ggr. så att jag tröttnar :)

 • Alexandra

  Jag ser mycket fram emot att du ska avlägga rapport om det. Jag är mycket tveksam till om det kan leva upp till det som de påstår: att det skulle vara själslig fortsättning på baldurs gate. Det är ett rätt starkt uttalande -_-

 • Daniel Wijk

  Ser fram emot en recension från dig på Dragon Age då!
  Jag ska själv köpa när Sanna har åkt hem ^^

 • Andreas Eriksson

  Misstror i allmänhet spel som innehåller ordet ”age”, men nummret 18 i höger hörn är uppmuntrande.

 • Det fetaste inom snar framtid kommer ju ändå bli Starcraft 2. Satan vilken grej det kommer bli när det spelet släpps alltså :D
  .-= Niklas´s last blog ..Reglering av internet =-.

 • Tobias

  Jag tycker att det helt klart håller måttet, efter att ha klockat ungefär 20 timmar speltid. Har inte spelat Baldur’s Gate (jag vet, skäms på mig), men DA:O är nog det bästa rollspelet som Bioware har fått ut hittills.

 • Andreas

  Känns inte riktigt som om det når upp till samma nivå som Baldurs gate 2 och definitivt inte till Planescape Torments nivå vilken fortfarande är oöverträffad efter 10 år! Men min våta dröm vore en remake på Planescape med DAO:s motor mmm..

 • Har med skaffat det men inte börjat spela ännu. Soon så, då man får lite tid över :).

 • Andreas Eriksson

  Efter att sett lite gameplay-videos så känner jag mig inspirerad, men en aning oroad. Jag känner igen allt för mycket likheter med Gothic 3 (som för mig, ett stort fan av gothic 2, var en enorm besvikelse). Eftersom jag inte spelat Baldurs Gate så säger inte den liknelsen mig något, så jag undrar hur stridssystemet fungerar, alltså balansen mellan RT och Turbaserad strid, vilket brukar avgöra hur jag uppskattar ett RPG.

 • Striden är realtime, men man kan förstås när som helst pausa och ge individuella order. Tack vare ett script-system så kan man dock automatisera väldigt komplext beteende som gör att man inte behöver detaljstyra sina medhjälpare knappt alls. ”När liv <10% drick liten health potion" osv.

 • Andreas Eriksson

  Jaha. Nu har jag kollat på ännu fler gameplay-videos och jag är rätt missnöjd med stridssystemet, jag föredrar Gothics 3PS-system, tycker att det förstör striderna lite att man kan ta emot stryk.
  FÖr er som inte provat, tanka ner Gothic 2, grafiken är sådär (2003), men spelmekaniskt är det ett underbart RPG.

 • Jag hade massa problem med att regga spelet. Skapa konto har inte funkat på flera veckor. Min vanliga email funka inte (antar att jag redan hade ett konto på någon av deras siter). Men jag kunde inte komma på lösen, kunde inte få ett reset email och att använda alternativet att konvertera ett EA konto funkade inte heller. Inte heller hjälpte det att flera av BioWares/EAs webservar gick på knäna i torsdags. Och naturligtvis delar dom kapacitet med patch/dlc servrarna och naturligtvis var dessa inte P2P. Så att tanka hem extramatrialet tog hela natten. En sjukt usel launch i min bok.

  Men men. 40 timmar in i spelet nu. Och mer ska det bli!

 • Yuri

  CRPG genre dog tillsammans med BG2, tycker jag. Allt som kom efter är kloner liksom Titan Quest är bara en Diablo klon. Jag minns det var tider: så kallad Golden Age of CRPG – M&M serierna, BG, Fallout, Tourment. Jag vill inte spela de nya spelen, jag blir bara deprimerad, så javla smaklöst och absolut inget nytt.

 • AH

  god, dragonage origins var precis vad jag önskat mig och lite till. så sjukt bra. ville bara säga det haha :P

 • Manen

  åh vad jag önskar att jag hade dator så jag kunde spela’t! :(