Dragon Age: Origin & hallfix

I helgen har jag inte direkt haft tid att blogga. Det har varit fullt upp med idel spelande av Dragon Age: Origin, samt en del fixande med min hall här hemma. Jag har med stor hjälp av min vän Micke målat en vägg i hallen, fått uppsatt en hatthylla och idag också en lampa på väggen. Det blev väldigt mysigt!

hall01

Väggen blev lila, för att matcha gardinerna och mina mattor. Syns inte från den här vinkeln, men det är en stor spegel på väggen mittemot, som ett fönster, med gardiner runtom och en svart hylla under. Vi bara målade, gick fort och torkade jättesnabbt. Två gånger, sen var det klart!

Jag gillar verkligen färgen och tycker det blev riktigt mysigt, särskilt med belysningen till, även om lampan skulle kunnat vara lite svagare. Får kanske åtgärda det framöver.

Utöver det då så har jag spelat en väldans massa Dragon Age: Origin. Min karaktär är en människa (tjej) och warrior som slåss med två vapen, ett longsword och en dagger. Jag har väl spelat kanske 8-10h eller så totalt, men tror inte jag kommit genom halva spelet än. Dialogen är underbar, något jag verkligen saknat i RPG:n efter Fallout 1& 2 och Planescape Torment. Fallout 3 var ju tyvärr en besvikelse ur rent RPG-perspektiv (som spel var det helt ok).

När jag kör det nästa gång blir det nog som alv med båge och rouge. :) Spelet känns väldigt mycket inspirerat av Sagan om Ringen, fast inte på ett dåligt sätt. Dialogerna är som sagt väldigt bra, det känns dessutom som det händer mycket och att man ändå inte upptäcker allt, vilket gör att spelet känns lockande att spela ännu en gång.

Fighterna känns väldigt mycket som Baldurs Gate, men med skillnaden att man kan förprogrammera/scripta sina karaktärer att bete sig på olika sätt i olika situationer, vilket underlättar och man måste inte sitta och pausa var femte sekund för att inte dö. Det enda sura är väl att man inte kan ha med alla sina karaktärer i partyt samtidigt, så det känns onekligen som man går miste om en del dialog och i slutändan är det eg. bara de karaktärer som verkligen gör nytta fysiskt i strid som man har råd ta med sig.

I mitt fall betyder det att jag har tre fighters och en rouge med mig. Stridsvovven som jag döpt till Zeus har inte fått va med sedan början, likaså har jag en mage som varit inaktiv i stort sett hela tiden. Vilket känns lite tråkigt. Nåväl.

Spelet är kanon. Efter att Drakensang var en besvikelse så är det här ett spel jag är stolt att ha stående i hyllan. Jag hoppas på många framtida givande speltimmar!