Donera… den som vill?

Jag bloggar inte för att tjäna pengar. Oavsett någon ger ett öre eller inte kommer jag fortsätta blogga, precis som tidigare. Jag skriver främst för att bli läst, för att jag tycker om att skriva och för att jag är kåt på uppmärksamhet. Men nu, efter att ha fått flera uppmaningar så har jag fixat en knapp för att donationer, för vem helst som vill ge en slant till ‘Rädda Hanna’. ;)

En krona, tio kronor, vill du donera för att visa uppskattning, så givetvis blir jag förstås jätteglad oavsett vad du ger! Allt går via säker anslutning hos PayPal.

Och vill du inte donera så va inte orolig, bloggen fortsätter som vanligt! Tisdag nästa vecka sätter rättegången [mot The Pirate Bay] igång igen och givetvis kommer jag vara på plats (vid min dator) och live-blogga då, precis som föregående vecka. Det har varit jättemycket besökare på min blogg och jag hoppas det fortsätter och att ni hittar nåt intressant även bland mina äldre inlägg.

Jag är pirat, men jag är i grund och botten också liberal och humanist. Den här bloggen handlar om – förutom integritetsfrågor och annat piratrelaterat – också om sexualpolitik (ex: prostitution, sexuella minoriteter, transsexualism) och drogpolitik (ex: sprutbyten, medicinsk marijuana, heroinprogram) och då och då också om ateism vs religion.

Har du inga pengar kan du göra mig glad genom att joina Piratpartiet och prata med dina vänner om rättegången – om varför det är viktigt att ha samma rätt att kommunicera privat på Internet som i telefon och via vanliga brev. Politikerna och tyvärr många andra har svårt att ta Internet på samma allvar som resten av tillvaron. Det är viktigt att få människor att förstå det här. Att det rör dem!

FRA, IPRED, det är bara början. Fler lagar är på väg. IPRED 2 som ska ge helt groteska intrång i integriteten, allt för att till varje pris skydda en marknad som pga tekniska framsteg på många plan inte längre är efterfrågad.

Teledatalagringen, som i princip ger ett verktyg motsvarande att varje mobil blir en spårsändare där myndigheter kan ta reda på exakt var du befinner och har befunnit dig (eftersom de flesta bär sin mobil med sig nästan jämt). Men också vem du kommunicerat med och när, precis som FRA-lagen utanför Sverige och den trafik som olyckligtvis råkar studsa via någon av de centrala knutpunkter där en del av trafiken går utomlands.

Detta är redan klubbat i EU på initiativ av Thomas Bodström och ska bara implementeras i svensk lag. Vilket lär ske med lika lite motstånd som IPRED som sannolikt går igenom nu på onsdag, eftersom moderater såväl som socialdemokrater stödjer lagen.

Vem tar de här frågorna på allvar? Hur mycket påverkar det din tillvaro? Vilka fler lagar är på väg och kommer utan mindre hinder gå igenom riksdagen, medan Sossar och Moderater tjafsar om procentsatser och andra låtsasfrågor, där de eg. är så gott som överrens? Piratpartiet bryr sig.

De här frågorna är otroligt viktiga. Att du som individ inte behöver vara rädd för att staten ska ha för mycket makt att missbruka, eftersom de individer som utgör staten kommer missbruka sin makt. Det är mänskligt att använda makt, när man kommer undan med det ta genvägar, kanske sko sig själv lite extra och gynna sina bekanta med de medel man har, så länge man kommer undan med det.

Så fungerar människor i företag och så fungerar människor i politiken och i myndigheter. Vi tycker nog alla att det i någon mån är acceptabelt att sko sig själv med de medel man har genom sin yrkesroll, till en viss gräns. Problemet uppstår när makten som finns att missbruka blir för stor. När balansen mellan staten och folket blir skev, så folket inte längre vågar organisera sig, samtala öppet och fritt om kontroversiella ämnen, prata med journalister utan att vara rädda att fel person får tillgång till känslig information etc. Detta är fundamentala principer för det demokratiska samhället och de måste försvaras!

Därför röstar jag på Piratpartiet i EU-valet i vår. Därför röstar jag på Piratpartiet i nästa riksdagsval 2010.