Amelia Andersdotter (pp) äger Kristdemokrat

Det här bara måste ses. Amelia Andersdotter, andranamnet på PPs lista inför EU-valet, äger en kristdemokrat så grovt och jag inte kan sluta le åt scenen som utspelar sig framför mina ögon. Se!

 • MrArboc

  Jo, redan under oljekrisen på 70-talet så ”visste” ju alla att de stora hemska företagen hade patent på motorer som drivs med vatten.

  Strongt av kristdemokraten att inte börja argumentera emot något som piratlobbyn hittat på. Du tror väl inte på allvar att t ex Indien skulle godkänna ett patent som var ett hinder för deras eget välstånd?

  Synd att han inte ställde henne mot väggen för det horribla påståendet, men han var väl lika dåligt påläst som henne kanske.

  MrArbocs senaste bloggpost..Om gårdagen!

 • EmilK

  Stackars Daniel så nervös han blir när Amelia lämnar ett bra svar.

 • Ha-ha! Helt underbart!

  Hon har ju dessutom helt rätt i att man måste titta på orsakerna till utsläppen och göra något åt dem och inte bara fokusera på en fiktiv siffra.

  Jannes senaste bloggpost..Janne: Använd kondom

 • Fulgur

  @MrArboc
  Du använder dig av denna argumentationsteknik: http://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

  Vad är det piratlobbyn har hittat på? Siemens patent på maglev? Att Indien följer patentlagar? Biljättarnas batteripatent: http://www.ridelust.com/who-owns-the-patent-on-that-battery-in-my-electric-car/ ?

  Om du vill föra en diskussion får du gärna framföra några andra argument än hänvisningar till påståenden från 70-talet och allmän smutskastning.

 • Hon är bra.

  Hon dominerade så svårt att MP blev kissnödiga och var tvungna att kasta sig in i debatten här:
  http://www.youtube.com/watch?v=vAXDD_LoIOs&annotation_id=annotation_342785&feature=iv

  Kan vi hjälpa Amelia med research och svarsförslag?

  Zaida verkar sympatisera med grundtanken. Dock ville hon locka in oss i en djupare miljödebatt. Jag tror vi kan leka den leken och få den ännu mer centrerad kring våra hjärtefrågor? (alltså inget ändamålsglidning här)

  Här är frågorna:
  – Utfiskningen av världens hav? (Underlag?)
  – Dumpning av EU-sopor i tredjevärlden. (Underlag?)
  – Uppnå ”två graders målet” som är satt av FNs klimatpanel (http://sv.wikipedia.org/wiki/FN:s_klimatpanel, Vad är två gradersmålet?)
  – Hur ska vi minska utsläppen av farliga ämnen med upp till 90% under de följande decennierna? (Va? 1% är upp till 90% 1000 är följande decennier.. ? Vilka farliga ämnen? )

  Vidare tror hon inte att patenträtten kan lösa miljökrisen, dock frågor hon PP efter lösningar, så hon sitter säkert på en del lösningsförslag själv. Vet vi vilka exakt?

  Kristofer Petterssons senaste bloggpost..

 • Åh, jag hoppas verkligen hon får åka till Bryssel. Hon är så grym! ^_^

  Yamikos senaste bloggpost..Kulturfyra: om ufon och böcker

 • Andreas

  F*n, fatta vad hon skulle leda till upprördhet i Bryssel med den frisyren, bara bra med tanke på alla stela och gamla politiker :)

 • Pettson

  Jo…lite ägd *Smile* :P

 • Daniel Wijk

  MrArboc: Indien vill med i WTO vilket kräver att dom då respekterar immaterialrätt för att få komma med. Du verkar tro att det går att hålla sig utanför dylika organisationer och samtidigt kunna ta sig upp enkelt. Det är det inte. Vill man ta sig upp hyffsat snabbt så måste man bära det oket. Nej, det är inte trevligt men du verkar tro att man kan göra precis hur man vill, att länder har full handlingsfrihet och det tycker jag är en otroligt naiv inställning.

  Vad gäller batterier i elbilar:
  http://www.ridelust.com/who-owns-the-patent-on-that-battery-in-my-electric-car/

 • DanceK

  @MrArboc

  Citation needed, citation needed, citation needed.

 • MrArboc: Det största problemet med konspirationsteorier är att konspirationsgalningarna givit dem dåligt rykte…

 • Mårten Fjällström

  MrArboc,
  den indiska regeringen genomdrev ett avtal som inte gynnade den indiska befolkningen, och som den indiska befolkningen motsatte sig.

  (En artikel från när det begav sig – http://www.greenleft.org.au/1993/122/5060 – för den som vill veta mer.)

  Med andra ord tror jag inte att den indiska befolkningen har så mycket mer kontroll över sin regering än den svenska har över sin.

 • MrArboc

  ”den indiska regeringen genomdrev ett avtal som inte gynnade den indiska befolkningen, och som den indiska befolkningen motsatte sig.”

  Vilket inte betyder att patent eller upphovsrätt i sig är problemet. Problemet är inkompetenta politiker och en demokrati som knappast ens fungerar i teorin. Min text ovan skulle för övrigt ha varit ”skulle vara tvingade att godkänna”.

  Verkligt naivt att tro att det går att ”ta sig upp” utan att vara medlem i WTO. Det ser verkligen krisartat ut för Ryssland t ex, rena rama u-landet. Dom är inte medlemmar i WTO bl a för att dom har ett synsätt på upphovsrätt ni pirater nog gillar.

  MrArbocs senaste bloggpost..Om gårdagen!

 • Daniel Wijk

  MrArboc: Du läser men verkar inte förstå. Länder skulle må bra mycket bättre med en mer liberal upphovsrätt/patenträtt. det är synd att det finns överstatliga organ som mha handelshinder vill förstöra möjligheterna att ens prova på att göra något annat än vad våra dårar till ledare gör.

  Att det går dåligt för Ryssland har ju knappast något med att dom har en friare upphovsrätt utan för att vissa läbnder anser att det bästa man kan göra är att lägga sig i andra länders utveckling så mycket som möjligt och kväva frihandel.

 • Amelia Äger Fett!

  O. Beroendes senaste bloggpost..Eufori

 • Annelie

  Visst är det självklart att sätta X för en så stark och kunnig kvinna som Amelia.

 • Per

  Svenskan har fått en exklusiv intervju med Amelia Andersdotter, kan läsas här
  http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=piratpartiet_vill_ha_apokalyps.html