Om mig

004
Det är lätt att stoppa personer i fack och bilda sig en svartvit uppfattning baserat på väldigt lite underlag. Den här sidan är till för att ge dig en lite bredare bild av vem jag är som skriver på denna blogg.

Mitt privatliv

Egentligen är jag motvillig till att tala om mig själv, för jag anser att mina argument bör prövas sakligt, oavsett om det är jag eller någon annan som levererar dem. Men i förhoppning att öka mottagligheten väljer jag att ändå berätta mer om vem jag är.

Jag heter Hanna och jag är 30 år. Jag har transsexualism (född pojke, ser ut och identifierar mig som kvinna). Jag kan bli kär och attraherad av människor oavsett kön och lever i en långvarig relation med en homosexuell kvinna. Jag har ADD och har haft långvarig depression, generell ångest och social fobi under min uppväxt. Att jag tar upp detta är för att du som läsare ska förstå att mitt perspektiv inte är utan sympati för utsatthet, utan tvärtom med daglig erfarenhet av att inte vara en del av majoritetssamhället, i många olika sammanhang.

Idag mår jag utmärkt, jag har hjälpt mig själv, jag studerar till webbutvecklare med ett snittbetyg kring A/B, jag bor i villa med vovvar och drivs av ett starkt rättspatos och ifrågasättande av vadhelst för sanningar som av de flesta tas för givna. Mycket av min tid går åt till att hjälpa andra, genom att driva stödgrupper, engagera mig för människor som mår dåligt och föreläsa och utbilda om relaterade problem. Du kan läsa mer om detta på min hemsida!

Mina grundvärderingar

Min värderingsmässiga hemhörighet finns i den liberala sfären med individen som samhällets minsta beståndsdel. Jag är en stark vurmare för ickeaggressionsprincipen och moraliskt strävar jag efter ett samhälle där framförallt barnens rättigheter stärks, oavsett vilket sammanhang de lever (religion, skola, familjebild etc) för att i en avlägsen framtid uppnå ett samhälle baserat på frivillig interaktion och utan majorietsvåld – ett anarkokapitalistiskt samhälle.

Vägen dit går enligt mig inte genom revolution, demokrati eller bildning, utan genom att leva efter ickeaggressionsprincipen och vara ett exempel för andra att följa. Det är en moralisk och filosofisk övertygelse, inte en i första hand politisk.

Mina kärnfrågor

Av förklarliga skäl är jag mycket mån om den lilla människans rättigheter. Det gäller i synnerhet barn och minoriteter. Jag har också en stark tilltro till individen och vikten av moraliska principer.

 • Bankväsendet – Jag är starkt kritisk till valutamonopolet och vårt nuvarande lånebaserade fiatvalutasystem. Jag ser mycket positivt på alternativa valutor, så som bitcoins.
 • En sekulär lagstiftning – Principen att bygga värderingar och argument på fakta och moraliska principer, inte på vidskeplighet (i organiserad [religion] eller oorganiserad form) är viktig. Inga hänsyn ska ges vidskepliga uppfattningar i kompromiss med individens rättigheter. Icke medicinskt motiverad omskärelse av barn måste förbjudas oavsett barnets kön. Import av kött, päls och annat som inte tillgodoser graden av lidande i den processen, måste förbjudas. I övrigt ska alla övertygelser behandlas lika, oavsett de är religiösa eller politiska.
 • Sexuella minoriteters rättigheter – Möjligheten att leva ut sin sexualitet bör inte hindras av andra människors subjektiva smakmässiga syn på dessa. Kort sagt, det är irrelevant om du tycker andra människors sexuella aktiviteter och preferenser är äckliga för huruvida dessa ska vara lagliga eller inte. Moraliserande lagar om intuitiva samband utan grund i forskning hör inte hemma i ett civiliserat land. Jag vill avskaffa sexköpslagen och legalisera innehav av all sorts ”pornografi”. Jag är också emot en kriminalisering av sex med djur (när det inte finns onödigt lidande inblandat).
 • Skademinimering – Rätten att stoppa vad man vill i sin egen kropp är viktig. Men det är också viktigt att minimera onödigt lidande. Därför bör vi ompröva svensk narkotikapolitik till en fakta- och erfarenhetsbaserad politik där utopiska mål inte överskuggar verkligt lidande. Jag stödjer legalisering, sprutbytesprogram och liknande beprövade och visat effektiva åtgärder.
 • Immigration – Här finns flera intressen som ställs mot varann. Framförallt för de som vill diskutera verkligheten och inte verklighetsbefriade ställningstaganden utan hänsyn till konsekvenser. Jag är emot att rasera välfärdsstaten medelst stor invandring av lågutbildade människor (men prövningar ska alltid göras på individnivå, oavs. grupptillhörighet). Den sociala samhörigheten är fundamental för varje fredligt samhälle. Sverige måste se över sin immigrationspolitik och den måste börja handla om verkligheten och inte om värderingar som inte är kompatibla med en långsiktigt hållbar utveckling, inte minst för de svagaste i samhället. Marxismen är död, låt också detta område befrias från dess spöke.
 • Skolväsendet – Jag är extremt kritisk till hela idén med skola. Just eftersom jag älskar att lära mig saker och älskar att lära ut saker. Skolan dödar glädjen till lärande och den bygger på principer som inte anses legitima någon annanstans i samhället, mot någon som inte är barn. Mönstret av skolväsendets misslyckande finns i hela västvärlden. Problemet – att vi behöver lära oss saker – borde omprövas fundamentalt. Jag vill se en införd lärandeplikt och ett avskaffande av skolplikten.
 • Övervakning – Övervakningssamhället är inte kostnadsmässigt effektivt och det är ett verktyg som hör hemma i diktaturer, inte i civiliserade länder. Rätten till privatliv är för mig fundamental och svepande godtycklig informationsinhämtning som ”kan vara bra att ha” ska inte få förekomma. Trafikdatalagring bör förbjudas, FRA bör läggas ner och en princip om att inte på statlig nivå lägga sig i stridigheter i andra länder införas för att skydda oss från att dras in i andra länders konflikter och ge upphov till ökad terrorism.
 • Jämställdhet – Som de flesta liberaler grundas min syn på jämställdhet inte i utfall av människors val, utan i rätten att göra val och att bedömas som individ, inte utifrån grupptillhörighet. Kvinnor måste sluta ses som offer i behov av statens försorg som förmyndare. Att byta män mot staten som ännu en förmyndare som tar hand om kvinnor, är att frånta kvinnor ansvaret för sina egna val och rätten att leva som man vill. Jag är emot all form av kvotering och andra finputsningar av statistik för att uppnå statistisk likhet – som jag inte anser har något med jämställdhet att göra. Jag identifierar mig inte med majoriteten av de feminister jag stött på.

Andra frågor

 • Immaterialrätt – Patent är ineffektiva, ja direkt skadliga för innovation. Den intuitiva bilden av patent har inget med verkligheten att göra. Monopol är skadliga och patent bör avskaffas. Den moraliska rätten att förknippas med sitt verk existerar inte beroende av lagstiftning och jag har svårt tro att lagstiftning på detta område har någon verklig positiv effekt. De skadliga effekterna är dock omfattande och bevisade.

1185901_599885016721064_714756197_nFörebilder

 • Nationalekonomi: Tino Sanadaji, Assar Lindbeck, Johan Norberg, Peter Schiff.
 • Filosofi: Stefan Molyneux, Henrik Sundholm.
 • Sekularism/humanism: Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Christer Sturmark.
 • Vetenskap: Neil deGrasse Tyson, Hans Rosling.
 • Sexualliberaler: Blogge Bloggelito/之乎者也 och Carl Johan Rehbinder.

Övrigt

Jag gillar datorspel även om tiden för det numer är begränsad. Strategispel (Total War, Civilization, Settlers) och rollspel (Skyrim, Oblivion, Dragon age) är mina favoriter!

Om du vill mig något så når du mig på gothbarbie84 (at) gmail.com

 

 • Jimmy

  Du verkar vara en mycket spännande människa med fantastiska tankar. Och en av dom läckraste shemales jag sett. Hatten av för dig!

 • Yuri

  Hej. Jag skrev helt spontant ”kvinnor är dumma” i google search och hamnade på din sida. Det finns något magnetiskt för mig med din blogg så jag ska hänga lite här för att ta redo på det. Betrakta mig som din vän.

 • John

  Hej Hanna!
  Underbar blogg måste jag säga och du verkar vara en väldigt spännande individ. Blir fängslad av det du du skriver men framför allt av hur vacker du är!
  keep up the good work!

 • Djblackfox

  Gillar att du tycker nästan precis som jag gör om saker

 • Beeriz

  Hittade dig av en slump och är mycket … vad ska man kalla det… intresserad, fachinerad etc av allt som har med she-males, transexuallitet och allt annat i ämnet. Så förlåt om jag snokar lite. Skulle gärna vilja lära känna lite mer. Du är helt enkelt en intressant människa…
  Kramar.

 • Legitimationsmotståndare

  Fräsch sida!

  Jag tycker själv att det känns ganska motigt på frihetssidan då det svenska överförmynderiet bara ökar i proportion, dag för dag; ”För vårt eget bästa!”. Många gånger ett självpåtaget ansvar över individen.

  Även om Apoteket privatiseras kommer det att kunna spåras hur många piller du ätit, av vilken sort och vem som skrivit ut dem.

  För vårt bästa inför SJ legitimationskontroll…

  Fyra sista siffror anges i tid och otid och även om det mesta är oskyldigt så såger ett fåtal emot och accepterar hela trenden.

  För vissa grupper människor är trenden mycket oönskad. Jag skulle t.ex. tro att majoriteten TS lider av utvecklingen.

  Jag gillar formen på sidan och de raka inläggen m.m; fångar uppmärksamhet, ger mersmak och personlig eftertanke. Tufft kategoriserat, därför känns det som en del budskap går fram. Som läsare har man ju friheten att balansera vad men tror att det finns för nyanser.

  Kul att läsa om dig också!

 • climate is the new war

  Bra å lese om noen som ser legninger for hva de faktisk er.

 • ellen

  jag tycker också att pedofiler, zoofiler och alla andra ska ha rätt att vara det de är men om pedofiler inte ska få tvinga på barn sex tycker jag inte att zoofiler ska få tvinga på djur sex heller.

 • ellen: Tycker du det är okej att tvinga djur till annat än sex?

 • Henrik

  Hanna! Hittade din blogg idag och har varit fast vid den ett bra tag nu :) Väldigt välformulerade inlägg, intressanta tankar (även fast jag inte alltid håller med) och nice bilder! Får hålla med föregående talare också, du är bra snygg! Keep up the good work!

 • Du är riktigt snygg både som tjej och kille! Som tidigare talesman, hatten av från ProjO!

 • Johny

  hej hej jag tycker du verkar tuff:O jag tänkte fråga en sak om att du är shemale har du bytt kön elelr hur fungerar det med, skulle vilja prata lite närmare om du vill du verkade som en uppriktig och rak mäniska. skulel du vilja skicka ett mail till Johny Hasselqvist på facebook??

 • Hanna, jag letar efter en webdesigner för ett projekt i Göteborg. Dra iväg ett mail om du är intresserad.

 • martinekdahl

  Jag ville bara passa på att visa mitt uppskattande. Det är alltid uppfriskande att stöta på andra libertarianer i en värld dominerad av fundamentalism, repression och kollektivism. Bra jobbat!

  • laippajuusto

   Ja en kille med en fitta inbakad i huvudet, ja det skulle du gilla va?

   • Eftersom du inte kan argumentera sakligt och verkar helt känslostyrd så kommer jag blockera dig. När du vuxit till dig och kan diskutera som en vuxen människa är du välkommen tillbaka.

 • xxx

  ….hm, jag håller inte med dig i något av det du skriver, förutom det om gud och sex som positivt, men jag beundrar ditt mod, det krävs ryggrad att göra det du gör, så tack för att du gör det!

 • K-Satanas

  Jag saknar den gamla Hanna. Hon har gått i graven, frid vare med henne.

 • K-SATANAS

  Men nya Hanna är fortfarande Extr P:s lilla favo…

 • Tänkte bara(om du inte redan sett den) tipsa om Bill Mahers härliga film Religulous.

 • gothbarbie
 • Johan

  Hanna!

  Här är något du borde ta upp:
  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2013950/ratts

  Verkar vara på gång att sten skall bestämma hur människor skall få ha sex. Förstår inte det här… Om två människor är överens om hur dom vill ha det, varför skall då en tredje part kunna blanda sig mot deras vilja och sedan kunna dessa dömda eventuellt straff bara för att sexet har gått över en lagstadgad gräns?

  • Ja johan gränser är såklart svårt att dra men när flickan i det här fallet var 16 år kan man ju diskutera hennes omdöme och man vet inte heller någon bakgrund vad det gäller eventuella psykiska störningar hos flickan. Och bara för att två människor är överens betyder det inte att man kan göra varsomhelst om någon skulle vilja bli mördad och någon annan vill utföra handlingen skulle det vara ok då? Alla människor är inte i full ballans hela tiden och det måste man ta hänsyn till

 • erikbrkenhielm

  Är du undergiven eller dominant? :D

 • gothbarbie

  Såg när den kom. :) Mycket bra film.

 • trevligt att hitta fler öppna sympatiska folk, istället för fördömande som allt för många är

 • Master_klas

  hej, jag har läst en del av din blogg, kommer att läsa allt, när tid finnes, jag har läst några av dina noveller,
  jag tycker det verkar, i dessa tider, som om du är en av dem mest vettiga personer, jag skulole inte ha något emot att träffa dig, även om det aldrig kommer att hända, kanske,
  du är en bra människa,
  master_klas

 • Kinkyc6

  Jag är glad att du gör skillnad på att vara pedofil, dvs vara attraherad av barn, och att förgripa sig på dem. et *är* skilda entiteter, och bör ses som sådana.

  Däremot så blir jag lite bedrövad när du kallar dig för ateist. En troende *tror* att Gud (eller x antal varianter) existerar, an ateist *tror* motsatsen.

  Ingen vet, alla gissar.

  Så nja… jag väljer nog agnostikerns stig och säger att …njao, Gud kanske finns…eller inte…det är inte intressant. Eller ännu bättre, citera herr Bakunin: ”Om Gud hade funnits, hade vi varit tvungna att avskaffa honom.”

  Fred!

  • Patrik_andersson

   Men är inte alla som förgriper sig sexuellt på barn pedofiler? Så vad gör skillnaden om en och annan pedofil inte går steget ut ? Om pedofiler finns bör vi vara tvungna att avskaffa dem

   • Nej, alla som förgriper sig på barn är inte pedofiler. Pedofiler attraheras av barn, inkluderande eller exkluderande. Motiven bakom övergrepp kan vara olika. Det kan vara substitut, att barn är lättare offer, att de är mer lättåtkomliga, osv. Det är motivet bakom som avgör om personen som begår övergreppet är pedofil eller inte. Inte handlingen.

  • Den dagen någon kan ge en definition på gudkonceptet som inte motsägs av alla andra, kan jag tänka mig kalla mig agnostiker. Om man inte ens kan definiera vad man menar med ”gud” så går det inte förhålla sig annat än ateistisk till konceptet precis som jag inte tror på något ”tjoabalong” och ”fnuttfaleria”.

   • Mattias Jörnfjord

    Gammalt inlägg men jag svarar ändå ^^ det du beskriver låter som ignostiker. http://en.wikipedia.org/wiki/Ignosticism

 • Hej! Du ska veta att det är inte ofta som jag blir särskilt imponerad av något eller någon men det händer ibland när jag noterar, upptäcker, upplever något som inte är ordinärt utan istället extraordinärt på något sätt. En av de egenskaper som gör oss till människor är mod. Det kan se ut på oerhört många olika sätt och det är t.ex inte modigt att hänga en boaorm runt halsen annat än om man råkar vara väldigt rädd för ormar. I det läget så gör man något verkligt modigt i det att man möter och konfronterar sin rädsla och ber den fara åt h-e!

  Det följande vet jag inte, men jag skulle kunna tänka mig att det har funnits stunder då du har varit väldigt, väldigt rädd på det sätt som alla barn, mer eller mindre, är rädda för att vara annorlunda på något sätt. Att vända den rädslan och att ha den inre styrka som krävs för att göra något åt den är ingen vanlig egenskap men det tycks vara en som du besitter i rikt mått.

  Att sedan inte bara lyckas hantera den, utan att även fortsätta så att den utvecklas till att bli en del av dig som gör att du dessutom framstår som en förebild för andra som inte har lika mycket av den egenskapen, innebär att du inspirerar andra och att du på så sätt delar med dig av din styrka till dom. Det visar dessutom på både en generositet och en betydande empatisk förmåga som heller inte är vanlig. Det är faktiskt något som både imponerar och inspirerar!

  Det har varit ett sant nöje att titta igenom din blogg och jag kommer att rekommendera den varmt i många sammanhang! Sköt om dig o ha det bra och jag ska försöka svara på stadsbyggnadsförfrågningarna om en stund……*S* ;-) Jag, som trodde jag skulle hitta lite tid åt den detaljen, har floppat fullständigt i det avseendet men det kommer tid för det också förr eller senare! :-)

  • Tack så mycket Michael. Jag önskar mina närstående kunde se det där modet och generositeten, istället för att kalla mig egocentrisk och hänsynslös (ur deras perspektiv gör jag allt jobbigt genom att vara mig själv).

   • Michael Gajditza

    Argument gör lika lite nytta mot fördomar som chokladkakor mot förstoppning…… Med närstående avser du släkt antar jag och den är oftast känslostyrd. Släkten menar i allmänhet väl, men har en sällsynt förmåga att uttrycka sig klumpigt. Nu talar jag förstås om min släkt men har hört sägas att det ska finnas andra som är rätt lika… Jag tycker förstås att du ska lyssna på mig eftersom jag är både liberal och objektiv, evidensbaserad och pragmatisk! *S*

 • Godchaser

  Hej!
  Riktigt fin blogg, måste jag säga. Och riktigt fin ägare till bloggen :) Jag är en kille på 27 bast som har det stora (?) problemet att jag tycker om shemales, men det är inget jag vågar berätta för mig omgivning, annat än för några få ”närmaste”. Det vore roligt att ha kontakt med dig, t.ex. över mail eller liknande, och ha någon att ”prata ut” lite med. Om du är intresserad, förstås? / Chrille

 • Anonym

  hej ! vore jättesnällt om du kunde ledsaga en vilsen person (mig) :P de på lasarettet tyckte att jag skulle ta kontakt och bekanta mig med folk i samma situation för att lära från deras erfarenheter då personalen tydligen saknar kunskapen… så jag googlade på transsexuell blog och hittade hit ! jiha :)

  fin blog btw !

 • Mrnilsson

  vill visa min respekt för dina åsikter, som jag delar. dessutom så plumpt uttryckt så är du skit snygg /Rolf

 • Andreas

  Hej Hanna, du som tekniknörd borde kanske se den här lilla dokumentären om ”ny” kärnenergi som förhoppningsvis kommer ta Youtube med storm: http://www.youtube.com/watch?v=P9M__yYbsZ4 Perfekt ögonöppnare som dessutom är väldigt underhållande och gör tekniken lätt att förstå så här på gråa och trista söndagen :)

 • Kee Marcello
 • anonym

  Är du transsexuell så att du planerar att bli man eller redan blivit kvinna?

  • Man blir varken kvinna eller man, könsidentiteten är medfödd. Man korrigerar kroppen efter det kön man rent mentalt redan har. Jag är född med en kvinnlig könsidentitet men manliga könshormoner, så jag ersatte dem med kvinnliga för att matcha mitt jag. :)

   • Varför inte korrigera det mentala efter fysiken?

    • Det finns ingen metod för det som har empiriskt stöd.

     • Kroppskorrigeringar är ju inget annan än stympning så dessas empiri är ju inte direkt stark heller.

     • Du verkar inte förstå begreppet empiri, för du använder det helt felaktigt. Empiriskt stöd innebär alltså att man genom forskning kommit fram till att detta ger bäst resultat i förhållande till vad man vill uppnå, att minska självmord och öka livskvalitén hos patienter.

      Man har behandlat transsexualism i nästan hundra år, så det är ingen ny företeelse och det saknas inte erfarenhet av alternativa behandlingsmetoder. Operationer och hormonbehandlingar har inte funnits jättelänge. Om det fungerade sämre än terapi, så hade man ju förstås inte använt det. Terapi fungerar inte alls så det är helt meningslös metod, vare sig för att ändra någons könsidentitet eller sexuell läggning. Då är det väl helt rimligt att man använder den metod som fungerar bäst, eller hur?

     • Om man vill uppnå stympning så är ju det empiriska stödet starkt för befintliga metoder ja.

     • Om du tycker man kan summera behandling av transsexualism med ”stympning” så har du inte förstått vad behandlingen omfattar, eller så vulgäriserar du medvetet. Oavsett verkar du inte intresserad av att behandlingen ska hjälpa patienten maximalt, för då hade du ju argumenterat med fakta och inte med känslovädjande ord. Så, vad tycker du man ska prioritera? Tycker du inte man ska använda de metoder som man vet bäst minimerar lidande och ökar livskvalitén?

     • Jag tycker folk ska få göra vad de vill med sin egen kropp och för sina egna pengar.

 • Anonym

  jag gillar din blogg, transar inte riktigt fullt ut men det är något jag gillar. och har väl fått på käften ett antal gånger för hur jag valt att klä mig. intressanta noveller har du också.

  andrevanhalen.blogg.se

 • Kee Marcello
 • Jodee

  Du är ju nästan en kopia på Bailey Jay.

 • Lorride

  Hej Hanna, för länge sen sist.
  Lite nyfiken bara, lider nämligen själv av samma dilemma.
  Skulle du vissa dagar kalla dig agnostiker?
  Jag tror inte att någon gud existerar och om det finns någon “medveten kraft” där ute så tror jag ingen människa kan greppa vad denna entitet skulle vilja med våra liv, om något alls. 

 • laippajuusto

  Du verkar vara el looser av stora mått, du har inte jobbat en enda dag i ditt patetiska liv. ”Webutvecklare”, jo dom går det tretton på dussinet av. Bara för du är osäker på om du kar en kuk eller fitta i ditt huvud betyder det inte att du har rätt att säga åt folk vad dom ska göra/tycka eller tänka. Skaffa ett jobb och fundera på vem/vad du vill vara. Twitter gör dig inte till en ‘profil’ att räkna med!

  Jösses!

  • Oj, ja du framstår ju verkligen själv som en aldrig sinande källa av visdom med den djupa analysen…

   Om du faktiskt läste det jag skriver så skulle du insett att en grundläggande del av mitt politiska patos bygger på just att jag anser att ingen har rätt tala om för folk vad de ska tycka eller tänka.

 • laippajuusto

  Skaffa dig ett jobb din jävla looser!

 • Richard Bandler

  Hanna, du är väldigt cool. Tänker vettigt och utan skygglappar. Jag gillar det du skriver. Lycka till med allt.

 • panoptikon

  Du är super Hanna . Keep up the good work :-)

 • JK

  Mycket intressant. Jag älskar CIV originalet :)

 • Amon Rah

  Gift dig med mig bejbi