Tecknat är inkörsporten till barnporr

Iaf om man ska tro vissa moralriddare som i sitt korståg mot allt som kan tänkas vara ett potentiellt hot mot barn vill förbjuda hellre än tolerera, i synnerhet sådant som ses som suspekt.

Sexuella minoriteter har alltid varit tacksamma mål för medelklassens moralriddare som i strävan att förhärliga sig själva ger sig ut på korståg mot vad helst som råkar vara på modet att trampa på. Eftersom ingen står upp för pedofiler så är det förstås ett tacksamt mål för den som inte vågar ta en strid där någon faktiskt riskerar slå tillbaka.

Men när alla trampat ner pedofiler så måste man ju gå lite längre, för att framstå som lite bättre, och då blir förstås nästa mål vad som helst som påminner om det första målet. Från dokumenterade sexuella övergrepp på barn till tecknade bilder som kan tolkas som barn och som i en fiktiv värld kanske har utsatts för övergrepp. Kanske.

I nån slags motsvarighet till inkörsportsmodellen (som i drogdebatten f.ö. sedan länge är avfärdad som varandes utan substans) menar man att porrsurfande börjar med age-play (vuxna som leker barn), övergår till tecknade barn och sen slutar det med fontanell-penetration och en samling blodiga snuttefiltar samlade i en hemlig låda under sängen där serie-pedofilen kan återuppleva sina offers övergrepp.

Den komplexa verkligheten är uppenbarligen inte lika tacksam att ge sig på för dessa medelklassens moralriddare.

Även om det för medelsvensson kan tyckas suspekt att titta på tecknade bilder som ser ut som barn (ofta är det ju fantasivarelser med djurliknande utseenden som ens om de vore barn inte vore mänskliga barn) så finns det fler slutsatser man kan dra än att vederbörande helt enkelt är pedofil.

”…just därför att fantasin är kontrollerad medan verkligheten inte är det.”

Age-play handlar t.ex. inte om att tända på barn. Det handlar om roller av omhändertagande, om ansvarsfrihet, att få känna sig liten och ompysslad i ett scenario där den ene parten (eller bägge parter) leker barn. Lite som vi alla kan uppvisa barnsliga beteenden gentemot någon vi tycker om så har man här helt enkelt dragit det hela ett steg längre, in i den sexuella leken.

Det finns förstås många som tänder också på fantasier om utnyttjanden så som våldtäkt, incest, etc. Det är inget konstigt eller fel i det, för fantasin är fri och har ingenting med verkligheten att göra. Det betyder inte på något sätt att man alls vill vara med om ett verkligt utnyttjande, en verklig våldtäkt.

Tecknade bilder uttrycker just fantasier! Sådant som kan vara upphetsande i fantasin men som man aldrig skulle vilja vara med om, eller uppmana till i verkligheten, just därför att fantasin är kontrollerad medan verkligheten inte är det.

Den som ger sig på verkliga barn i illusionen att barnet kan uppskatta en sexuell samvaro som denne inte förstår och sedan ska hantera samhällets stigma av, är egoistisk och förmodligen empatistörd. Det är något helt annat än att tända på age-play eller tecknade bilder som utspelar fantasiscenarion.

Det finns en gräns lika tydlig som mellan fantasin om våldtäkt och det verkliga övergreppet.

Jag är övertygad om att alla som har en sexualitet och fantasier som på något sätt sträcker sig utanför den absoluta normen av heterosexuell vaniljsex kan relatera till detta. Gå inte i fällan att tro att bara för att det inte rör just din kinky fantasi så är du fri från skuld.

Vi har alla ett ansvar att acceptera det avvikande i största möjliga mån, precis som vi själva önskar leva utan att fördömas så fort vi inte passar in exakt i samhällets mall för hur man ”ska vara”.

Att du inte kan förstå eller se det upphetsande i att titta på tecknade djur som knullar, förminskar inte det faktum att det finns tusentals människor där ute vars porrsamling till största del utgör just tecknade varelser som har sex, hela webforum dedikterade för ämnet och fantasier som inte skadar någon och som inte har något som helst med verkliga övergrepp på barn att göra.

 

 • Jag tycker det är en bra nyhet att Liberaldemokraterna vågar stå upp för en sådan här känslig fråga och för sann informationsfrihet.
  Men jag tycker inte att ditt blogginlägg är vidare vettigt.
  För det första så fegar du med att bara ta upp ”tecknad barnporr” och liksom befästa att det inte skulle handla om riktiga barn.
  Och för det andra stör jag mig på att du beskriver pedofila relationer och handlingar som skadliga. Oavsett om du syftar på att de kanske inte intrinsikalt är skadliga.
  Dessutom bemödar du dig att applicera empatistörningar och egoism på pedofiler!
  Det är rätt enkelt även för DIG att göra de uttalandena eftersom du inte får så mycket mothugg. Förutom av mig här då.
  Du väljer inte heller att nyansera vare sig begreppet barnporr eller vuxna pedofilers sexuella relationer och/eller handlingar med barn.
  Så, rätt taskig argumentation och rätt innehållslöst inlägg.

  Jag tycker det är ganska på tiden att diskutera helt ärligt pedofili och barnporr.
  Jag menar personligen på att ALL barnporr ska legaliseras vad gäller innehav och kanske till och med begränsad spridning i ”andra ledet”.
  Det är bara två saker jag kan skriva under på. Den första är att ett reellt övergrepp där den som blir förgripen på faktiskt tar direkt skada. Den andra är att det är att förstora övergreppet genom att dokumentera det för att sprida det vidare. Men där stannar det för mig, i vad som är skada.
  En aspekt är de bilder som skildrar grova övergrepp såsom våld, tvång och annan form av skadligt beteende.
  Men den STÖRSTA aspekten berör bilder som bara visar barn som antingen är bara nakna i enkla poseringar eller delvis sexuellt anspelande, samt dito påklädda. Men de flesta bilder handlar inte om grova kränkningar, förutom om man inte är moralist och ser alla barn som offer och har en dogmatisk agenda. Den absoluta merparten av ”barnporren” idag som skildrar verkliga barn skildrar inte övergrepp. Utan de är bara sexuella eller erotiska bilder/filmer på barn. Ibland har de själva skapat materialet också. Filmat sig själva när de onanerar, t ex.
  I vilket fall ska det vara helt OK att inneha allt det materialet. Jag tycker också det ska vara lagligt att förevisa sådant material. Mycket för att skapa debatt men mest för att visa för alla att ”så här ser ”barnporren” ut”. Den är inte alls särskilt vidrig, om man inte har nerverna helt utanpå och är bara skogstokig om allt som berör barn och deras sexualitet samt somliga vuxnas erotiska intresse för barn.
  Personligen tycker jag inte att lolicon-manga är ens värt att nämna som barnporr. Samt fantasier om age-play eller andra fantasier som berör barnslighet eller minderåriga. Förutom för de som inte har ett begrepp om ämnet alls.
  Jag tror de flesta anser att man ska få fantisera om vad man vill och att det är OK att göra vad man vill med en annan vuxen som ger sitt medgivande. Men det är alldeles för svart och vitt när det kommer till resonerandet kring barn.

  Du är ju så hatisk och fientlig mot religioner och vill få bukt med det, men det är inte din agenda vad gäller hatet och förföljelsen av pedofiler, eller?
  Du får oss mer att framstå som oempatiska och själviska så som du skriver om oss utan att ens verka känna till hela biten liksom. Tack för otjänsten.