50% av alla invandrare går på bidrag

Enligt Anders Borg (m) går 50% av alla invandrare på bidrag. Men invandrare är en väldigt ospecificerad grupp. Där räknas människor in som få skulle se som en del av en problematisk grupp. Hur många invandrare från USA eller Tyskland går på bidrag t.ex. om man jämför med människor från Afrika, eller Mellanöstern?

Nej, för att verkligen göra siffran relevant borde man undersöka hur det ser ut hos gruppen utomeuropeiska invandrare. Hur många i denna grupp är bidragsberoende? Jag tror inte jag är helt ute och cyklar om jag gissar att den siffran är högre än 50%.

Men om ”bara” 50% av de lättintegrerade invandrarna (från länder med relativt liknande kultur och utbildningsgrad) går på bidrag är det ju en katastrof. Det betyder att massa människor som har utbildning ändå går på bidrag för att de inte får jobb!

Jag kan verkligen förstå att människor från Afghanistan och Somalia som inte har utbildning eller till och med är analfabeter är bidragsberoende. Det är att förvänta sig. De kan inte rimligen konkurrera på en arbetsmarknad där infödda svenskar med akademisk examen inte får jobb och där den grupp som annars har lägst lönekrav (ungdomar) har en arbetslöshet på 25%!

Om detta handlar veckans videoblogg!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=zg6XBgBWVVg