Vidriga föräldrar

Av 4704 röster är det 29% som kan tänka sig installera spionprogram på sina barns mobiler för att avlyssna deras SMS och telefonsamtal utan barnens medvetenhet.

Detta är i ett ord vidrigt. Att redan i unga år kränka barns integritet på detta sätt bäddar för ett riktigt hemskt samhälle, för hur ska barn lära sig stå upp för sina mänskliga rättigheter i vuxen ålder om de redan i barndomen lärt sig att auktoriteter som deras föräldrar när som helst kan kränka dem, utan eftertanke?

Vad det dessutom lär barn är att de inte kan anförtro sina föräldrar saker och att de måste aktivt försöka dölja sina liv. Givetvis kommer det inte heller funka i praktiken, för vem är det som har bäst kunnande på mobil och mjukvara i familjen? Vanligen barnen och inte föräldrarna. Det enda man uppnår då är ett barn som sluter sig ännu mer, eftersom att avlyssna privat kommunikation och telefonsamtal är lika vidrigt som att läsa sina barns brev eller dagböcker

Det skapar ett ännu större avstånd till föräldrarna och sedan tar staten över som föräldern som vill rota i sina ”barns” angelägenheter. Respekten för auktoriteter undermineras ännu mer.Inget positivt kan komma ur sådana genvägar. Jag blir väldigt illa till mods över att så många föräldrar uppenbarligen inte har annat än luft i huvudet och ingen som helst respekt för barns rättigheter. Jävla idioter.

Rösta på Piratpartiet, innan dina föräldrar och staten tar sig rätt att övervaka ännu mer av din privata kommunikation.