Rätten till diskriminering

Det är mycket farligare för hälsan att vara 10kg underviktig än att vara 10kg överviktig. Frågan om vad som är mest attraktivt lämnar jag åt var och en att bedöma. Personligen har jag väldigt svårt för övervikt, men min gräns för vad som är överviktigt är kanske inte heller den gängse. Jag föredrar helt klart kurvor framför en supertajt kurvlös kvinnlig kropp som snarare liknar en ung mans. :P

Vid många jobb där utbildningsgraden är väldigt låg, är det hög konkurrens från arbetssökande. Det gör att arbetsgivaren har råd vara kräsen. Just restaurangbranschen och servitrisyrket har dessutom hög omsättning, eftersom det inte är ett yrke många stannar i.

Som arbetsgivare vill man förstås ha servitriser som då har andra fördelar utöver det mest basic, som kan locka kunder. Ett fint utseende t.ex. Då går förstås alla tjockisar bort.

Inte för fet för fuck, men för servitris-yrket kanske?

Jag har inget som helst problem med det här. För att jag inte är tjock, tänker ni, men nej. Det är inte den primära anledningen. Men jag anser att driver man ett företag så ska man vara i sin fulla rätt att välja vem man anställer och varför. Man lägger risk och engagemang i att starta och driva en verksamhet, något som kräver mycket mer än att ta anställning, och då ska man också förfoga över det man skapat.

En del av förfogandet handlar förstås om att välja vem man anställer. Om man inte vill anställa folk pga hudfärg, fetma, avvikande sexualitet osv, så ska man vara fri att diskriminera på det sättet. Åh andra sidan anser jag förstås att den som diskriminerar på detta sätt ska kunna hängas ut i media etc, så folk får se vad det är för slags människor som driver verksamheten.

Det ökar konsumentmakten och det är där makten ska ligga. Inte genom att majoriteten tvingar på sina värderingar på alla andra med hot om våld, vilket diskrimineringslagstiftning handlar om.

Vill någon nischa sig och bara anställa tjockisar för att locka kunder, så är man ju fri att göra det och lär säkert få massa gratis publicitet pga detta också.

Men man förändrar attityder med lagstiftning, säger då någon. Ja delvis, men framförallt förändrar man attityder genom argument, resonemang och dialog. Inte genom att hota med våld. Vill man föra upp diskriminering av tjockisar på dagordningen så kan man göra det utan att lagstifta. Något annat är bara ren lathet och en brist på respekt för andra människors liv.

Så, väck med diskrimineringslagstiftningen.