Problemet med ”flyktingbarn”

I Norge har man kommit fram till att 9 av 10 sk ”ensamkommande flyktingbarn” i själva verket är över 18 år och ljuger om sin ålder. Varför gör dem det? Jo, för att barnkonventionen säger att flyktingbarn som inte har någon familj att återvända till ska ha rätt att stanna och få asyl i det land de kommer till.

I Sverige bryr man sig inte om att kontrollera åldern, på det sätt som görs medicinskt i Norge. Istället accepterar man i stort sett rakt av åldern som den uppges, även om det visat sig i efterhand att den kan skilja sig så mycket som 10 år från personens egentliga ålder!

Finns det goda skäl att tro, att när 90% av alla sk ”ensamkommande flyktingbarn” i Norge egentligen är vuxna som fuskar, att siffrorna i Sverige också torde vara något liknande, eller är det rimligt att anta att just de flyktingar som kommer till Sverige är mycket ärligare? Nej, givetvis inte. Det är förstås sannolikt lika stor del vuxna som ljuger i Sverige.

Politiskt Inkorrekt skrev om detta för länge sen och postade också bilder på de ”barn” som i själva verket uppenbart är vuxna. Det tog ett tag innan även gammelmedia blev tvungna att skriva om detta, även om det förstås är politiskt inkorrekt att medge att fusket är så utbrett.

Det värsta anser jag är att det går massa resurser till dessa fuskande vuxna, som borde gått till verkligt ensamkommande flyktingbarn. Ett cyniskt missbruk att en ursprungligen god, human tanke om att hjälpa de mest utsatta barn som verkligen behöver denna hjälp.

Det är något som djupt upprör mig. Precis som det uppenbara missbruket av asyl, när man ena stunden hävdar sig vara under dödshot i hemlandet, för att efter att ha fått asyl reser tillbaka på semesterresa till samma land. Eller när man gifter och skiljer sig helt cyniskt, för att utnyttja anhörig-regler för invandrare (ej flyktingar).

Jag förstår att man har bättre utsikt för att få ett gott liv i ett land som Sverige, än i krigshärjade länder som Irak, Afghanistan etc. Rent principiellt stödjer jag fri rörlighet och fick jag bestämma skulle vem som helst kunna flytta till Sverige. Men lika principiellt är jag emot social välfärd finansierad av tvångsintagna skatter (finns det nån annan sort?) som systematiskt utnyttjas av cyniska människor helt utan skrupler, vilket är vad som sker i Sverige idag.

Man kan inte ha system som baseras på tvångsintagna skatter och som sedan helt godtyckligt kan utnyttjas av skrupelfria människor. Det minsta man kan begära är att man använder den medicinska teknik som finns, för att validera åldersbestämmelser hos barn. Jag har svårt tro det kan ha en felmarginal på tio år.

Andra om detta: HAX,

 • Marcus

  Ursäkta mig Andreas jag hoppas verkligen du skojar nu? För det där var något av det mest verklighetsfrånvända jag läst på länge.
  Kommentaren är så otroligt sjuk och korkad att den inte ens är värd att bemöta.

  Bra skrivet annars projo!

 • Andreas Eriksson

  Tills vi lyckas lagstifta fram fri invandring i EU och Sverige så anser jag att det är lika bra att så många som möjligt lyckas ta sig in bakvägen. Om de dessutoär ungdomar över 18 så passar de perfekt in på den demografiska grupp som vi behöver utöka.

 • Yuri

  Jo, det där med att åka på semester till det krigsdrabbade hemlandet känns lite konstig. Semester i kriget, jaha…

 • Daniel Wijk

  Fast så länge som Sverige fortfarande skickar tillbaka folk som har reella dödshot på sig i landet dom kom ifrån så tycker jag att det är ett betydligt större problem.

 • Andreas Eriksson

  @Marcus: Ja, lite skojjar jag, jag tycker inte att man skall satsa på illegala åtgärder för att uppnå ett mål, även om målet är eftersträvansvärt.

 • Avatar

  Problemet är att ingen stoppar dessa Amerikanska Myndighets-Nazister i Iraq och Afghanistan .
  Då skulle de kunna bo hemma å ha det bra.

 • Andreas Eriksson: Jag hoppas du inser att de flesta som kommer hit från Afghanistan och Somalia som flyktingar, inte direkt är utbildade för att hantera jobb i västvärlden (om de inte är illitterata, vilket inte alls är ovanligt) och outbildade socfall i 30årsåldern som ljugit om sin ålder är väl knappast det vi behöver för att hantera vår framtida demografi?

  Invandring är en annan fråga än asyl. Jag tror du förväxlar de två.

 • Andreas Eriksson

  @Hanna: Likväl har man i många andra delar av Europa och i USA lyckats hantera liknande form av outbildade invandrare och omvandla till kapabel arbetskraft, med sveriges extremt rigida och vänsterfördomsstyrda arbetsmarknad kan det dock bli ett problem.

  Asyl är ytterligare en möjlighet till invandring.

 • Sigurdsverk Stenlundsmark

  Jeg gidder ikke med alle utlendske mensjer , snakker bare dårlig eller ikke norsk og det er veldig vanskelig å kedelig at det bli så da jeg ikke snakker Arabisk , Turkisk eler Rusisk .

 • Andreas Eriksson

  Gör som jag, låt bli att snacka med folk.

 • Just flyktinginvandringen och de ensamkommande barnen/ynglingarna (men även andra aspekter av migrationspolitiken) har den svenska journalisten Julia C skrivit om på Snaphanen. En länksamling till alla artiklar finns här:

  http://www.korta.nu/jc