Pakistan censurerar Facebook

Pga ett facebook-event vid namn ”Everybody Draw Muhammed Day” har Pakistan beslutat att censurera åtkomst till hela Facebook för sina medborgare.

Det är ännu ett exempel på hur yttrandefriheten inte respekteras, denna gång i ett muslimskt land, men våra egna länder sysslar med precis samma censur, låt vara att man censurerar andra saker. Offerlösa brott är inte brott och att människor tittar på något som inte är brott kan aldrig vara orsak till censur. För att dra det till sin spets, hur många har skadats av blasfemi eller för den delen tecknad barnporr?

Jag önskar jag kunde säga att ”vi” var bättre på det här, men tyvärr sysslar våra politiker med samma slags godtyckliga censur av Internet och det måste få ett slut.

De enda som på allvar verkar förstå hur fundamental och viktig denna yttrandefrihet och informationsfrihet är, är Piratpartiet. Därför är de den självklara rösten för mig i höstens val om knappt fyra månader!

Mer om detta hos: DN, Aftonbladet, 2, Politiskt Inkorrekt,

 • K-SATANAS

  Naturligtvis förstår jag innebörden av begränsingen…men kan inte låta bli att småle..ganska stort. Dom ska vara glada att slippa ett totalt meningslöst forum för pladder och inbördes beundran.
  Face off

 • Grey

  Lustigt hur två av mina stora intressen helt plötsligt smält samman här. Mitt engagemang i Piratpartiet, och mitt intresse för vetenskap samlades på den här bloggen. Thunderf00t som är skaparen av videon du visar, och en initiativtagare till Draw-Muhammad-Day är nämligen en person som på mycket tydligt sätt visat hur vetenskapen alltid triumferar över vidskepelse. Roligast tycker jag hans serie ”Why people laugh at creationism”.

 • Pingback: Tweets that mention Pakistan censurerar Facebook | projO's/gothbarbie's blog -- Topsy.com()

 • gothbarbie

  Ja, hans videos ä sevärda, varenda en. :)