Mohammed gästar South Park

I Sverige vågar inte Comedy Central sända de två senaste avsnitten av South Park där Mohammed är med, iklädd en björnkostym.

Efter uttalandet valde tv-bolaget Comedy Central att censurera avsnittet genom att ersätta namnet Muhammed med ett pip. Nu har de tagit det hela ännu längre. I Sverige kommer avsnittet inte att sändas alls, istället ersätts det av andra episoder.

– Vi beklagar att det är såhär, men jag kan bara hänvisa till det officiella uttalandet och kan inte ge några ytterligare kommentarer, säger Peter von Satzgerl, kanalchef för Comedy Central i Sverige till Aftonbladet.

DN

Den som inte vågar stå upp för sina rättigheter i handling förtjänar dem inte. Hoppas Comedy Central inser det. Fega kräk.

Andra om detta: Politiskt inkorrekt,

 • Tamm

  Jag älskade de där två avsnitten :D Det kändes som att det var ett manifest mot censur utan att faktiskt visa den ökände profeten. Tumme upp för skaparna av avsnitten och tumme ner för fegisar som inte vill visa det.

 • gothbarbie

  Exakt, de desarmerar hela censurdebatten, man kan bara garva åt det. Jättebra avsnitt!

 • K-SATANAS

  Så jäkla typiskt Sverige. Nä inte stöta sig med någon, bättre låta fegheten ta överhand. Hur demokratisk är det här landet när man låter en tecknad serie censureras på grund av rädsla för kritik från en minoritet som själva skulle tjäna på att åka hem igen.
  Demokrati är att du får yttra och anse precis vad som helst utan några som helst inskränkningar. Vill jag stå med plakat om att bränna alla utlänningar eller våldta alla 5 åringar så ska jag få göra det. Sen om några kommer och slår mig sönder och samma i ren ilska det… är en annan sak.
  Och det var ju inte ens Mohammed..det var ju Santa…

 • kenny_lex

  Det värsta är att man nu censurerar i blindo på grund av att vissa islamister fått för sig nått. För det är inte Muhammed i björndräkten, det är jultomten, och inte heller vet man vem det är som är bakom censurskylten då avsnittet driver med Muhammed-rädslan genom att censurera överdrivet mycket. På ett ställe censureras Tom Cruise på samma överdrivna sätt, så självaste censuren visar på att de Islamistiska fundamentalisterna inte har en aning om vad de talar om.

  Sedan är Islamisternas hot ganska löjliga med tanke på vilka Muhammedbilder man kan hitta på Internet.

 • gothbarbie

  Sch! Du spoilar ju avsnittet! :(

 • Pingback: Tweets that mention Mohammed gästar South Park | projO's/gothbarbie's blog -- Topsy.com()