Mer diktatur i Piratpartiet tack

Jag har inte varit intresserad av att beblanda mig i de interna konflikter som verkar ha avlöst varandra inom Piratpartiet den senaste tiden. Jag kan bara krasst konstatera att demokrati inte är något jag gillar och att internt politiskt arbete lockar mig ungefär lika mycket som toalettstädningskommendering.

Full speed ahead!

Piratpartiet var ursprungligen mycket toppstyrt. Det är bra. Det innebär att bara ett fåtal behöver lägga energi på att organisera partiet. Alla andra kan lägga sin energi på att argumentera med människor utanför partiet om den politik man vill driva.

Nu går en utveckling framåt för att demokratisera partiet. Det innebär att människor lägger allt mer energi på att argumentera inom partiet. Resultatet blir en massa internt tjafs och att ingen känner sig riktigt motiverad att lägga ner energi, för den stabila ledningen saknas. Man lägger inte sin själ i något som inte är stabilt. Just nu är Piratpartiet inte stabilt.

Jag vet att vissa människor tycker demokrati är jätteviktigt. Att säga att man inte gillar demokrati i Sverige är lite som att säga att man inte är patriot i USA, folk tittar på en som om man vore ett UFO. I USA hade någon frågat ”are you a communist or what?!” i Sverige får man väl istället frågan ”vadå, vill du ha diktatur eller?”.

Jag kan bara krasst konstatera att marknaden fungerar bättre än demokrati och anledningen till att Piratpartiet fått röster är att folk efterfrågar de åsikter som Piratpartiet ”säljer”. När man demokratiserar partiet och börjar tjafsa, så vet ingen längre vad som gäller och att engagera sig för Piratpartiet blir ungefär lika sexigt som det var att handla på Konsum.

Jag vill inte ha ett demokratiskt parti. Jag vill ha ett parti med få frågor, som förenar, en stark ledning som drar i en riktning, så alla andra kan lägga sin energi på att diskutera politik med personer utanför partiet, ist för som nu, innanför. Sorry, alla ni som älskar partiarbete, men jag och de flesta andra pirater (som i de som röstar på Piratpartiet) skiter helt i allt internt tjafs.

Vi vill ha enhetlighet. De som inte gillar ett toppstyrt Piratparti kan starta ett eget parti, som man gör på en fri marknad när man inte gillar ett företag. Och konkurrera om rösterna den vägen. Det enda jag kan konstatera av den utveckling som varit är att engagemanget blivit sämre och om Piratpartiet inte får engagemang och i slutändan röster, kan det vara hur jävla demokratiskt som helst. Det hjälper ingen, förutom de partiengagerade som kan onanera i grupp åt sin egen förträfflighet.

Andra om detta: Sagor från livbåten,