Lars Vilks angripen av muslimer

Inte för att någon borde vara förvånad vid det här laget, men igår angreps alltså Lars Vilks under en föreläsning i Uppsala. Han misshandlades när en video visades och muslimer i publiken uppenbarligen kände sig förolämpade.

Det här verkar alltså inte handla om några enskilda uppretade muslimer, utan det är tillräckligt spritt för att någon ska bemöda sig att gå på en föreläsning i Sverige, där de sannolikt vet att de kommer bli upprörda, för att sedan angripa föreläsaren handgripligen.

Filmen som väckte uppståndelsen var ett verk av konstnären Sorreh Hera. Den har tidigare stoppats från att visas bland annat YouTube. Sorreh kommer ursprungligen ifrån det kvinnofientliga Iran, men bor idag i Nederländerna. Den som vill kan se filmen här.

I västvärlden är det okej att förolämpa och kritisera religiösa föreställningar. Men den självdistansen att ta sådan kritik har uppenbarligen inte en massa muslimer, som bara ser våld som lösning. Våld kan aldrig ursäktas. Varken när det är AFA, nazister eller islamister som sysslar med det. Sådana här förolämpningar täcks av yttrandefriheten, hur otrevliga de än kan uppfattas.

– Dagens attack mot Lars Vilks är ännu ett symptom på hur radikala muslimer flyttat fram sina positioner i Sverige. För oss sverigedemokrater är det dock oacceptabelt att invandrade extremistgrupper ska kunna tysta konstnärer och kritiker.  Vi måste stämma i bäcken innan problemet växer sig ännu större. Eftersom den nuvarande lagstiftningen, och tillämpandet av denna, uppenbarligen inte räcker till så kräver vi att regeringen agerar för att den som försöker tysta andra genom våld och hot ska kunna dömas till fängelse för högmålsbrott/ brott mot medborgerlig frihet. Icke-svenska medborgare som begår högmålsbrott ska utvisas ur landet utan undantag.

– Även 2007 såg vi demonstrationer i Uppsala, där muslimska grupper krävde långtgående inskränkningar av Sveriges grundlag för att förhindra kritik mot islam. Men i Sverige har vi rätt att vara kritiska mot religioner, och det är något vi skall värna. Det som hände idag får helt enkelt inte ske. För oss sverigedemokrater är det oerhört viktigt att stoppa islamiseringen av det svenska samhället och slå vakt om demokratin och yttrandefriheten. I vårt Sverige är Lars Vilks välkommen att föreläsa när helst han vill, avslutar Jimmie Åkesson.

SD Pressmeddelande

Jag tycker spontant det låter som ett bra förslag. Våra fundamentala mänskliga rättigheter ska värnas och dem som med våld eller hot om våld angriper dem ska inte komma undan lättvindigt. Det här handlar om en av våra mest grundläggande rättigheter, som redan är alldeles för inskränkt.

Jag vill också se en generell yttrandefrihet som gäller alla medier, inte bara tryckfrihet för etablerad gammelmedia. Samma starka yttrandefrihet ska gälla alla medborgare!

20 Maj är Rita-Muhammed-Dagen. Då står vi upp för yttrandefriheten tillsammans.

Mer om detta hos: DN, UNT, 2, DT, Vilks blogg, Aftonbladet, Expressen, Tomas Mattsson, Inslag.se, 之乎者也,

 • K-SATANAS

  Det är ett pågående religionskrig, har pågått sedan minst medeltiden.
  Allt islamister gör är välplanerat, där finns ingen slump eller tillfällighet för någonting. Har man som slutmål att utrota alla andra religioner/ otrogna som finns på moder jord, så ligger man i. Kanske dags för icke troende och alla andra som inte är Mohammedaner att vakna upp och se arabskitet för vad det är och göra något åt älendet innan det är för sent.
  Dags för en slutlig lösning på arabproblemet. Tvärt mot Hanna ser jag nog just bara våld som den enda lösningen i många frågor.
  Det har aldrig vunnits några krig utan våld. Ser man inte koppling mellan Islam/ världsherravälde och våld är man nog blind. Det enda som kan besegra våld är våldet i sig. Allt annat är bullshit och svammel och önsketänkande.
  Citat ” En persons livsfilosofi uttrycks inte på bästa sätt med ord. Den uttrycks med de val man gör ”

  I_I_I
  :-)I

 • K-SATANAS

  glömde..bara..lite mer muslimhat..
  Det finns muslimska grupper som kräver att Sverige ska ändra sin grundlag som begränsar eller förbjuder kritik mot Islam.
  Dax att vakna , innan det är lag på att ha talibanskägg i Sverige.
  I_I_I
  :-)I

 • Kapten Häst

  Ja, det är så verkligheten ser ut idag i landet Sverige. En bukkake av muslimer har vällt in och fortsätter i en allt ökande ström att välla in.
  Muslimer = nazister. De ämnar ta över Sverige, detta görs genom våld! Precis som nazisterna så angriper man först kulturen, konsten och sedan vissa nyckelpersoner, de få som vågat säga emot. På så vis skrämmer man folket till tystnad. Den som inte ser detta är dum i huvudet, det är även den som tror att detta är något övergående, dessa ”människor” kommer _aldrig_ att integrera sig med Sverige. Frågan är hur många miljoner kronor Fredrik och Mona får från Saudiarabien.

 • Betraktare

  Hmm, knuffs länk till det här bloginlägget har plockats ner som länk till ”Del 1007: Att bestämma yttrandefrihetens gränser med våld – lars vilks” (http://knuff.se/u/91b7d7). Intressant.

 • Gizmo

  Angrepp på grundlagarna borde självklart bedömmas som grova brott. Jag undrar också varför, om inte för att söka konfrontation som de muslimska männen och kvinnorna gick på föreläsningen.

  Jag blir riktigt arg när jag hör kvinnor i bakgrunden stå och skrika ”Alahu akhbar!” medan männen slåss med poliserna. Känns inte riktigt som Sverige för mig…

 • Nu tycker jag väl visserligen att pressmeddelandet mestadels består av sverigedemokratiskt dravel. Men jag blir väldigt förvånad av att någon som kallar sig liberal håller med om formuleringar som: ”Icke-svenska medborgare som begår högmålsbrott ska utvisas ur landet utan undantag.”

  Tycker du att det är ok med lagstiftning som har ett A och ett B-lag bland innevånarna?

 • gothbarbie

  Nej, givetvis inte, men är man här tillfälligt räknas man inte som invånare, utan som besökare. Precis som en gäst i ens hus är man då där på nåder och sköter man sig inte blir man utkastad. Så skedde t.ex. senast under Valborg i Köpenhamn när massa svenskar misskötte sig. De blev satta på båten och hemskickade av dansk polis, vilket givetvis är helt korrekt. Danska domstolar och rättsväsende ska inte ta upp resurser för att hantera svenskar som inte sköter sig. Då skickar man hem dem!

  Edit: Jag ser nu att det stod 'medborgare' i SD:s text, inte invånare, så då håller jag med dig. Är man medborgare så är man, icke medborgare, asylsökande etc. är en annan sak.

 • Så du tar avstånd från SDs formulering om ”icke-svenska medborgare” då?

 • Daniel Wijk

  Foliehatt av och lite mindre genraliserande vore trevligt…

 • Daniel Wijk

  Var det inte just det hon editerade in längst ner? :-)

  Eller är klockan fel så det inte dök upp tre timmar innan ditt svar? :-P

 • Ahh, missade det. Läste Hannas inlägg i mailen och svarade på det som stod där. :)