Lars Vilks angripen av muslimer

Inte för att någon borde vara förvånad vid det här laget, men igår angreps alltså Lars Vilks under en föreläsning i Uppsala. Han misshandlades när en video visades och muslimer i publiken uppenbarligen kände sig förolämpade.

Det här verkar alltså inte handla om några enskilda uppretade muslimer, utan det är tillräckligt spritt för att någon ska bemöda sig att gå på en föreläsning i Sverige, där de sannolikt vet att de kommer bli upprörda, för att sedan angripa föreläsaren handgripligen.

Filmen som väckte uppståndelsen var ett verk av konstnären Sorreh Hera. Den har tidigare stoppats från att visas bland annat YouTube. Sorreh kommer ursprungligen ifrån det kvinnofientliga Iran, men bor idag i Nederländerna. Den som vill kan se filmen här.

I västvärlden är det okej att förolämpa och kritisera religiösa föreställningar. Men den självdistansen att ta sådan kritik har uppenbarligen inte en massa muslimer, som bara ser våld som lösning. Våld kan aldrig ursäktas. Varken när det är AFA, nazister eller islamister som sysslar med det. Sådana här förolämpningar täcks av yttrandefriheten, hur otrevliga de än kan uppfattas.

– Dagens attack mot Lars Vilks är ännu ett symptom på hur radikala muslimer flyttat fram sina positioner i Sverige. För oss sverigedemokrater är det dock oacceptabelt att invandrade extremistgrupper ska kunna tysta konstnärer och kritiker.  Vi måste stämma i bäcken innan problemet växer sig ännu större. Eftersom den nuvarande lagstiftningen, och tillämpandet av denna, uppenbarligen inte räcker till så kräver vi att regeringen agerar för att den som försöker tysta andra genom våld och hot ska kunna dömas till fängelse för högmålsbrott/ brott mot medborgerlig frihet. Icke-svenska medborgare som begår högmålsbrott ska utvisas ur landet utan undantag.

– Även 2007 såg vi demonstrationer i Uppsala, där muslimska grupper krävde långtgående inskränkningar av Sveriges grundlag för att förhindra kritik mot islam. Men i Sverige har vi rätt att vara kritiska mot religioner, och det är något vi skall värna. Det som hände idag får helt enkelt inte ske. För oss sverigedemokrater är det oerhört viktigt att stoppa islamiseringen av det svenska samhället och slå vakt om demokratin och yttrandefriheten. I vårt Sverige är Lars Vilks välkommen att föreläsa när helst han vill, avslutar Jimmie Åkesson.

SD Pressmeddelande

Jag tycker spontant det låter som ett bra förslag. Våra fundamentala mänskliga rättigheter ska värnas och dem som med våld eller hot om våld angriper dem ska inte komma undan lättvindigt. Det här handlar om en av våra mest grundläggande rättigheter, som redan är alldeles för inskränkt.

Jag vill också se en generell yttrandefrihet som gäller alla medier, inte bara tryckfrihet för etablerad gammelmedia. Samma starka yttrandefrihet ska gälla alla medborgare!

20 Maj är Rita-Muhammed-Dagen. Då står vi upp för yttrandefriheten tillsammans.

Mer om detta hos: DN, UNT, 2, DT, Vilks blogg, Aftonbladet, Expressen, Tomas Mattsson, Inslag.se, 之乎者也,