Konstitutionsdomstol dömer ut datalagring

Nu har ännu en konstitutionsdomstol dömt ut datalagringsdirektivet som stridande mot grundlagen. Denna gång i Tyskland. Tidigare var det Rumäniens konstitutionsdomstol som dömde ut Tomas Bodströms EU-direktiv som ska tvinga operatörer att lagra information om vem som mailar vem, vem som ringer vem, var du befinner dig och annan integritetskänslig information som kan användas för att kartlägga människors hela liv.

Men även i Sverige har vi en grundlag. Tyvärr tandlös i brist på konstitutionsdomstol, eftersom vi inte är en liberal demokrati. Så här kan politikerna stifta lagar lite som de känner för. Helst genom att helt enkelt vägra tala om känsliga lagar och sen stifta lagarna när de fått mandat för helt andra saker. Politiker i Sverige är maktfullkomliga.

– Datalagringen innebär att alla våra mobiltelefoner blir statliga spårsändare, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Hur vi rör oss i vardagen, vem vi pratar med och vilka vi skickar mail till lagras i enorma databaser som kan användas för att kartlägga våra liv. Självklart är det grundlagsvidrigt att kränka rätten till ett privatliv på det sättet.

PP Press

Tyvärr är både rödgröna röran och Alliansen eniga om att de tänker införa den här lagen i Sverige. De enda som i praktiken står upp för din integritet är såklart Piratpartiet! Vi hälsar givetvis varmt välkomna alla miljöpartister som känner sig svikna av sitt parti (även Carl Schlyter)!

Peter Sunde, miljöpartist, uttalar sig kritiskt på sin blogg.

Andra om detta: Hanna Wagenius, HAX, Scaber Nestor, Opassande, Piratplatsen, Farmor Gun, Johannes Schönning, Mattias Bjärnemalm, Obeveklig, Full Mental Straightjacket, Enligt min Humla, Spenatmamman spekulerar, Then Piratska Argus, Rick Falkvinge, Caspian Rehbinder,