Island blir det första Piratlandet

Man kunde nästan tro att Piratpartiet tagit över Island, när man läser deras Icelandic Modern Media Initiative. Principer som ansvarsfrihet för ISP:er, förstärkt meddelarskydd, anonymitetsskydd för källor osv är principer som står varmt om hjärtat hos oss Pirater.

Det är inte utan att man är lite avundsjuk, på den ekonomiska härdsmälda som uppenbarligen var det som krävdes för att få Island att tänka i nya banor och sluta fjäska för USA och upphovsrättsmaffian. Eller vad sägs om följande citat?

Non-observance of foreign judgments that violate Icelandic freedom of expression protection, and the ability to file a counter-suit in Iceland against a party who engages in a calculated attempt to suppress the speech freedoms of an Icelandic entity.

Andra om detta: Xorbot,

  • Tor

    Om torrentsajter är ansvariga för vad användarna gör, ja då är nog frågan hur långt det där anonymitetsskyddet kommer att gå.

  • Det är fantastico :) är stolt att vara halvislänning tider som dessa!

  • mjo med tanke på att Isländska APB nog gör nordiske kollegorna Pontén och Pintér gröna av avund så äre nog inget större piratparadis :-/

  • Tor: Ja, man får ju hoppas att det omvärderas i o m det här lagförslaget isf, annars är ju knappast den som hanterar informationen ansvarig för innehållet och det är ju ohållbart.