Hemlängtan i Rinkeby

Skolelever i problemområden som Rinkeby får nästan dubbelt så mycket resurser som elever i en vanlig skola, allt enligt socialismens logik att den som gör ett dåligt jobb ska ha mer pengar, i en inverterad modell av marknaden.

Det är ju i sig skamligt, att istället för att belöna de skolor som gör ett bra jobb så belönar man dem som sköter sig dåligt, som om allt löser sig, bara man kastar tillräckligt mycket pengar på det. Drivkraften ska enligt socialismen istället uppstå ur nån slags allmän anständighet och kollektiv ansvarsskyldighet, av vilket vi ser få resultat i verkligheten.

I praktiken funkar det inget vidare. De skolor som har dubbelt så mycket resurser som en vanlig skola klarar sig ju ändå inte särskilt bra och problemen tycks uppenbarligen höra ihop med kulturen hos de folkgrupper det handlar om. Somalier har t.ex. katastrofalt usla studieresultat.

Och vilken annan slutsats kan man dra, från upplopp och bränder, stenkastning mot brandmän och ambulanser etc, vilket knappast är ett uttryck för fattigdom i sig? Då hade vi ju haft dessa problem även innan den misslyckade massinvandringen sen början av 90-talet. Och även om upplopp förekom även i Kungsan på 80-talet, så var det inte med stenkastning mot brandmän och ambulanspersonal, som inte verkar ha något annat syfte än att sprida största möjliga misär omkring sig.

Slutsatsen man måste dra är att det rör sig om nån slags missriktad hemlängtan, när Rinkeby som ett i raden av invandrartäta områden återigen ser ut som en krigszon. För ursäkten att det handlar om brist på vettig sysselsättning köper jag helt enkelt inte. Så tråkigt har en anständig människa aldrig att man börjar elda upp människors egendom och kasta sten på brandkår och ambulanspersonal. Det är skitsnack.

Jag blir mycket ledsen över det här, säger somaliern Abebe Hailu, S, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Men Abebe Hailu anser inte att det är rätt att bara skylla våldsamheterna på ungdomarna.

– Nästan varannan ungdom mellan 16 och 25 år är arbetslös, och även deras mamma och pappa är arbetslösa. Det är som en stadsarrest. – Det går inte att bara skylla på ungdomarna, vi måste sysselsätta dem först, säger han.

Plats: Rinkebyakademien Foto: Politiskt inkorrekt

I Holland ser vi nu hur Geert Wilders Frihetsparti (PVV) tagit dubbelt så många mandat som i förra valet (från 9 till 22) och blivit tredje största parti. Något liknande är förmodligen att vänta i Sverige med Sverigedemokraterna. Upplopp som dessa främjar nämligen kritikerna mot det mångkulturella samhället och även om jag personligen inte har något emot mångkultur per se, så ser jag allvarliga problem i invandringspolitiken som den ser ut idag och ovanstående händelser är bevisligen ett kvitto på att man måste ändra synsätt på hur integration ska bedrivas. Det räcker inte att bara kasta ännu mer pengar och resurser på problem för att få dem att försvinna.

Nånstans måste man också fråga sig hur mycket resurser det är rimligt att lägga på detta, resurser som oundvikligen måste tas från andra områden där de förmodligen hade gjort större nytta.

Mer om detta: Expressen, Aftonbladet, 2, SVT, DN, 2,

 • Amarso

  Tja, finns det nåt annat att göra än att högljutt klaga till våra folkvalda politiker om deras bristfällande invandrar- och integrationspolitik, precis som du efterfrågar?

  Sen måste vi också börja ta våra invandrare på allvar och se möjligheterna och allt det positiva i ett mångkulturellt Sverige, och det kan man göra genom att till att börja med, RATA sådana främlingsfientliga partier som SD och allt vad deras och liknande politik heter.
  De motarbetar hela systemet och alla chanser till framgång, genom att vara hopplöst, nationalextremt nostalgiska.

  Så länge som vi inte fullt ut erkänner invandrarna som en del av oss och ”vårt” land, så kan vi liksom inte komma så långt. Att gnälla på att byggnader bränns ner, osv, det är lönlöst, eftersom det är, samtidigt som det såklart är tråkigt att det händer, ett gensvar från en segregerad grupp medborgare.

  Så, nej. Att strö pengar över det hela är inte en lösning, utan vi behöver vettiga mänskor som kan se problematiken mer på plats och göra sig hörda över det. Alltså att hitta vettiga mänskor som också är politiker.

  Att bara ge upp våra invandrade första- och andra generationens medborgare vore bara så tragiskt.
  Personligen bryr jag mig inte längre i att känna mig varken nostalgisk eller nationalistisk. Det finns inte så mycket utrymme för det. Även om jag hade velat, alltså.

 • nisse666

  I Sverige så kräver grundskolan att du har IQ på 70 eller högre för att kunna hänga med. Annars är det särskola som gäller. I Somalia så är medelvärde på IQ 68. Det betyder att fler än hälften inte klara vanlig grundskola när de kommer till Sverige. De borde egentligen gå i särskola och blir sk muppar. I Sverige så ligger IQ på 99 (2006). Det har sjunkit från 101 (2002). De flesta andra länder visar konstant eller svagt ökande IQ. IQ och BNP hänger tight ihop. Den framtida Välfärden är i fara.

  För den som inte fattar så heter Rinkeby ”lilla Mogadishu”

 • Sanna Lindén

  Har du en källa på detta? Jag har svårt att tro på något sådant utan källa till en forskningsrapport till exempel.

 • Gustav

  De här personerna som tjatar om IQ hela tiden hänvisar dig med hundra procents säkerhet till IQ and the Wealth of Nations (http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_…) alternativt till någon cherrypickingbaserad analys av den. De här IQ-teorierna är på intet sätt bevisade, om än intressanta på vissa sätt, men en del människor som tycker om att klaga på invandring brukar blaja om det hela något så in i norden.

 • Amarso

  Ni rasister är bra knepiga…

 • Vlkaaa

  IQ är vilseledande och inget att lita på. Invandrare är en utmärkt måltavla att hacka på, medan stora företag lever på bidrag från staten och betalar ingen vinstskatt nästan (skatteplanerar och tar ut sin vinst i nån skatteparadis), undrar hur många miljarder den svenska folket blir blåsta på.

  En massa snobbar har hemliga konto på olika satte paradis. De miljarder som bara försvinner och ingen politiker pratar om, skulle sitta fint i vara mans plånbok, eftersom det är dina pengar, din skatt!