Hemlängtan i Rinkeby

Skolelever i problemområden som Rinkeby får nästan dubbelt så mycket resurser som elever i en vanlig skola, allt enligt socialismens logik att den som gör ett dåligt jobb ska ha mer pengar, i en inverterad modell av marknaden.

Det är ju i sig skamligt, att istället för att belöna de skolor som gör ett bra jobb så belönar man dem som sköter sig dåligt, som om allt löser sig, bara man kastar tillräckligt mycket pengar på det. Drivkraften ska enligt socialismen istället uppstå ur nån slags allmän anständighet och kollektiv ansvarsskyldighet, av vilket vi ser få resultat i verkligheten.

I praktiken funkar det inget vidare. De skolor som har dubbelt så mycket resurser som en vanlig skola klarar sig ju ändå inte särskilt bra och problemen tycks uppenbarligen höra ihop med kulturen hos de folkgrupper det handlar om. Somalier har t.ex. katastrofalt usla studieresultat.

Och vilken annan slutsats kan man dra, från upplopp och bränder, stenkastning mot brandmän och ambulanser etc, vilket knappast är ett uttryck för fattigdom i sig? Då hade vi ju haft dessa problem även innan den misslyckade massinvandringen sen början av 90-talet. Och även om upplopp förekom även i Kungsan på 80-talet, så var det inte med stenkastning mot brandmän och ambulanspersonal, som inte verkar ha något annat syfte än att sprida största möjliga misär omkring sig.

Slutsatsen man måste dra är att det rör sig om nån slags missriktad hemlängtan, när Rinkeby som ett i raden av invandrartäta områden återigen ser ut som en krigszon. För ursäkten att det handlar om brist på vettig sysselsättning köper jag helt enkelt inte. Så tråkigt har en anständig människa aldrig att man börjar elda upp människors egendom och kasta sten på brandkår och ambulanspersonal. Det är skitsnack.

Jag blir mycket ledsen över det här, säger somaliern Abebe Hailu, S, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Men Abebe Hailu anser inte att det är rätt att bara skylla våldsamheterna på ungdomarna.

– Nästan varannan ungdom mellan 16 och 25 år är arbetslös, och även deras mamma och pappa är arbetslösa. Det är som en stadsarrest. – Det går inte att bara skylla på ungdomarna, vi måste sysselsätta dem först, säger han.

Plats: Rinkebyakademien Foto: Politiskt inkorrekt

I Holland ser vi nu hur Geert Wilders Frihetsparti (PVV) tagit dubbelt så många mandat som i förra valet (från 9 till 22) och blivit tredje största parti. Något liknande är förmodligen att vänta i Sverige med Sverigedemokraterna. Upplopp som dessa främjar nämligen kritikerna mot det mångkulturella samhället och även om jag personligen inte har något emot mångkultur per se, så ser jag allvarliga problem i invandringspolitiken som den ser ut idag och ovanstående händelser är bevisligen ett kvitto på att man måste ändra synsätt på hur integration ska bedrivas. Det räcker inte att bara kasta ännu mer pengar och resurser på problem för att få dem att försvinna.

Nånstans måste man också fråga sig hur mycket resurser det är rimligt att lägga på detta, resurser som oundvikligen måste tas från andra områden där de förmodligen hade gjort större nytta.

Mer om detta: Expressen, Aftonbladet, 2, SVT, DN, 2,