Dåligt utbildade poliser?

Uppenbarligen har polisen fått för sig att det är ”ofredande” att fota dem på allmän plats. Det är det förstås inte. Att civilpoliser inte vill bli fotade och identifierade beror förstås på att det ställer till problem för dem. Det sker regelbundet hos diverse terroristgrupper som AFA, nynazister och dyl pack att man systematiskt försöker fotografera och identifiera poliser för att terrorisera dem privat. Det är förstås inte kul för poliserna men det ger dem inte skäl att hota folk med drogtest bara för att någon fotar dem.

Ett annat uppenbart problem är ju att de riskerar hamna på YouTube och tvingas stå till svars offentligt för sina uppenbart korrupta arbetsmetoder.  Att det är såhär polisen i verkligheten jobbar, borde inte vara något uppseendeväckande för någon som haft någon kontakt med poliser. Själva syftet med sånna här gummilagar (vilket Oscar Swartz skriver mer om) är att kunna effektivt göra sig av med dryga jävlar som ställer frågor och inte gör som polisen säger. Om du är drogpåverkad eller inte spelar ingen roll, polisen är ute efter att du ska göra som de säger, för det underlättar det jobb de är satta att göra. Polisen är inte ute efter att försvara dina demokratiska rättigheter. Dig som individ skiter de i.

Kontakt med polisen kan bara sluta dåligt. De har större trovärdighet än dig i rättegång, de kan göra din dag sur på tusen sätt, allt du sett i film om rättigheter kommer från USA och har inte nån som helst förankring i Sverige. Polisen kommer garva hela vägen ut ur häktet, medan du citerar Miranda i tron att du levde i en liberal stat. Sorry, det funkar bara på film (eller i USA, ibland). Husrannsakan behövs t.ex. inte för att polisen ska kunna gå in hos dig. Kort sagt, de rättigheter du ev. inbillat dig att du har, finns med största sannolikhet inte i Sverige.

Godmorgon, sovit gott?

Andra om detta: 之乎者也, Hanna Wagenius, Mina Moderata Karameller, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Skivad lime, Zac’s åsikter på ett fat, Johan Ingerö, Magnihasa, Anders Widén, Mattias Svensson, Perspektiv, Copyriot, Maloki, planka.nu,

Update: SvD skriver om det, Nyheter24, 2,

 • Påminner polisen inte om Magnus Betner?! Hans lillebror?

 • Andreas

  Tror nog att de där två kommer få sina fiskar varma efter att det där bloginlägget plus filmklippet spridits i ett par dagar och snigelmedia kommit ikapp. Är inte ”people-skills” det viktigaste för dagens poliser, det gör ju jobbet lite lättare i längden. Fast de där ”stackars” narkotika poliserna som jagar och trakasserar ungdomar i tunnelbanan har väl säkert sina drogtest-kvoter att fylla, ser iaf. ut som om de själva skulle behöva ta dem.

  Har själv råkat ut för värre poliser än det där, fast det var i Tjeckien ensam och berusad på väg hem från krogen. Arresterad för bilstöld (genade över en parkering när de plockade upp mig) detta fick jag senare höra EFTER att jag släpptes dagen efter när det visade sig att gatupoliserna inte sagt något till folket i arresten om varför jag blev inlåst eller att det inte fanns några som helst bevis för något brott.
  Kul att sitta 9h i arresten utan att veta varför och inte ha några möjligheter att kommunicera då ingen kunde engelska och eftersom jag inte kunde kommunicera med polispatrullen som tog in mig så tyckte de att jag inte samarbetade och var rätt brutala. Stack till Österrike och Wien på direkten och vågar mig nog inte tillbaka till Tjeckien igen.

 • Manen

  ett par jävla nötter som Stockhomspolisen mår bättre av utan, blir så jävla förbannad när jag tänker på att de här råpuckona skall göra stan ”säker” :x

 • Daniel Wijk

  Värt att notera angående poliser:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-4097602514885833865#

  Prata aldrig med polisen. Ge dom ingen som helst information. Hjälp dom aldrig.

  Varför? För din egen skull.

  En del utav infon gäller enbart i USA men i princip allt är tilläpligt även här i lilla Sovjet…

 • K-Satanas / kinky m54

  Gääsp….tycker det var mest skit allting…men man är väl miljö å yrkesskadad.
  Nä nu till dasset och bläddra i något konkret som vårnumret av Sweden Rock shop som kom idag.

 • Daniel Wijk

  kinky m54: Mjo, men man har oftast en annan åsikt om man sitter på andra sidan båset.

  Dock kan det uppröra mig hur vissa på skv har betett sig ibland. Men ingen som jag känner som tur är.

  En del utav problemet drabbar dock polisen tillbaka då folk blir mindre tjänstvänliga och mer misstänksamma (vilket ofta är en bra sak mot myndigheter överhuvudtaget). Myndigheter som inte följer lagen ska inte ha respekt.

 • Pingback: Untitled « 301 – Christofer Andersson()

 • Pingback: ”Ofredande” att fotografera poliser? « 301 – Christofer Andersson()

 • Yuri

  Det var en gång min kompis, också en ryss, skulle gripas av två svenska poliskvinnor, det slutade med han stack iväg med deras batong

 • kenny_lex

  Polisen i filmen kvarhåller honom utan att identifiera sig (så som jag uppfattade det), detta är olaga frihetsberövande om inte jag mins fel, i kiknande situation skall de även tillkalla uniformerad polis.

  Sedan kan man ju argumentera att folket i liknande situationer borde ha rätt att kräva ut övervaknings filmer för att bevisa att polisen har gjort fel, eller att om polisen nu anser att de blivit ofredade av en kamera, skall de då inte känna sig våldtagna av alla övervaknings kameror?

  Om inte dessa poliser får sparken (eller någon form av straff) så är det något ruttet inom polisen, och då talar jag inte enbart om pedofiler.

 • kenny_lex

  Jag har nu funderat lite och vill ställa mig avvaktande tills man har identifierat dessa poliser, för kan det vara så att han råkade filma två falska poliser?

  Jag skäms nu för mitt pedofiluttalande som jag gjorde när jag var arg, för normalt brukar jag vänta med att kommentera tills min ilska har lagt sig då jag ofta säger saker jag egentligen inte menar när jag är arg.

  Jag tror absolut inte att polisen vill dölja pedofili, sanningen är mer den att jag ännu inte vet sanningen och där med borde avhållit mig från att kommentera.

  Ursäkta dubbelposten, men jag vill upplysa om att jag själv tycker att jag har agerat dumt och felaktigt.