Dåligt utbildade poliser?

Uppenbarligen har polisen fått för sig att det är ”ofredande” att fota dem på allmän plats. Det är det förstås inte. Att civilpoliser inte vill bli fotade och identifierade beror förstås på att det ställer till problem för dem. Det sker regelbundet hos diverse terroristgrupper som AFA, nynazister och dyl pack att man systematiskt försöker fotografera och identifiera poliser för att terrorisera dem privat. Det är förstås inte kul för poliserna men det ger dem inte skäl att hota folk med drogtest bara för att någon fotar dem.

Ett annat uppenbart problem är ju att de riskerar hamna på YouTube och tvingas stå till svars offentligt för sina uppenbart korrupta arbetsmetoder.  Att det är såhär polisen i verkligheten jobbar, borde inte vara något uppseendeväckande för någon som haft någon kontakt med poliser. Själva syftet med sånna här gummilagar (vilket Oscar Swartz skriver mer om) är att kunna effektivt göra sig av med dryga jävlar som ställer frågor och inte gör som polisen säger. Om du är drogpåverkad eller inte spelar ingen roll, polisen är ute efter att du ska göra som de säger, för det underlättar det jobb de är satta att göra. Polisen är inte ute efter att försvara dina demokratiska rättigheter. Dig som individ skiter de i.

Kontakt med polisen kan bara sluta dåligt. De har större trovärdighet än dig i rättegång, de kan göra din dag sur på tusen sätt, allt du sett i film om rättigheter kommer från USA och har inte nån som helst förankring i Sverige. Polisen kommer garva hela vägen ut ur häktet, medan du citerar Miranda i tron att du levde i en liberal stat. Sorry, det funkar bara på film (eller i USA, ibland). Husrannsakan behövs t.ex. inte för att polisen ska kunna gå in hos dig. Kort sagt, de rättigheter du ev. inbillat dig att du har, finns med största sannolikhet inte i Sverige.

Godmorgon, sovit gott?

Andra om detta: 之乎者也, Hanna Wagenius, Mina Moderata Karameller, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Skivad lime, Zac’s åsikter på ett fat, Johan Ingerö, Magnihasa, Anders Widén, Mattias Svensson, Perspektiv, Copyriot, Maloki, planka.nu,

Update: SvD skriver om det, Nyheter24, 2,