Barnpedofildelarna

Smile29.eu

Tänk om hela världen var ett Facebook. Det enda som behövdes för att ändra på saker var att klicka på att gå med i en grupp mot saker, så ändrade programmerarna det och sen vips försvann problemet.

Problemet är ju att världen är inte Facebook. Att politiker går in på smile29.eu och klickar ’Gilla’ får dem måhända att framstå som fina människor, men det gör inte ett dyft åt grundproblemet. Hur gärna man än låtsas som det.

I strävan att förhindra barnpornografi från att spridas finns inga kor för heliga för att inte slaktas.

Falkvinge har en enastående lista på alla de rättigheter som offrats på skenhelighetens altare:

Informationsfrihet avskaffad. Sedan cirka tio år tillbaka måste man ställa till med bokbål, digitalt eller analogt, om man inte vill åka i fängelse för innehav av vissa böcker eller yttranden. Det är oacceptabelt, oavsett orsak.

Förhandscensur införd. Sedan cirka fem år tillbaka censurerar polisen tecknade serier som är lagliga i fungerande demokratier som USA och Japan. Polisen hindrar alltså handlingar som  inte är olagliga på något sätt (att läsa serier) för att de anser att det är olämpligt. Det är dubbelt oacceptabelt. Exempel här (gå förbi censuren här) — tack till Niklas för länk. Polis och politiker viftar bort påpekanden om att det är förhandscensur (myndighetsingrepp i kommunikation) med att det är “frivilligt för internetoperatörer”. Det spelar ingen roll. Det är fortfarande myndighetsingrepp i kommunikation.

Tankeförbud infört. Moralpaniklagen om s.k. “gromning” förbjuder två människor att prata med varandra om den ena av dem tänker på ett visst sätt under tiden. Det är tankebrott. Tankebrott som koncept avskaffades med lagen om kätteri och vi ska inte införa det igen. En människa hålls till svars för sina handlingar, aldrig vad han eller hon tänker på att göra.

Tittförbud infört. Det senaste är att man förbjuder folk att titta på bilder. Att ens titta på tecknade bilder som de här. Det är helt oacceptabelt på alla sätt. Och Beatrice Ask verkar bara vara goddag yxskaft över alltihop. Det här kräver f.ö. också en grundlagsuppluckring och den kommer inte att gå igenom med Piratpartiet i riksdagen.

Förbud mot bilder på sig själv. I det lagpaketet kan man också hamna i fängelse för att ha naken- och sexbilder på sig själv från när man var före 18. Är det verkligen rimligt någon enda stans att kräva att jag inte får ha kvar bildminnen från före min myndighetsålder? Det är bortom oacceptabelt.

Kommunikationsförbud infört. Man får inte längre kommunicera med partner, dejt eller span på ett modernt sätt — webcam — i den ålder man gör det mest. Då klassas man som sexualförbrytare. Det är oacceptabelt.

Mera förhandscensur införs. Censilia Malmström från Folkpartiet Liberalerna tycker att det är bra att polisen med våld och skam hindrar människor från att göra lagliga saker och vill göra det till standard i hela Europa och gärna obligatoriskt i stället för frivilligt.

Mera datalagring införs. Nu senast är det då kamnpanjen “Smile29″ som vill att EU-parlamentariker bara ska skriva under ett upprop där de vill ha en kraftig utökning av Datalagringsdirektivet. Under rubriken “stoppa pedofili”.

Jag har ju sedan flera år tillbaka varit aktiv i debatter om pedofili. Inte bara genom att aktivt bidra till att låta pedofiler ha en faktisk yttrandefrihet, utan också genom att analysera och såga de argument som framkommer stup i ett, där pedofiler ständigt återkommer som ursäkten för än mer drakonisk lagstiftning.

Det handlar inte om ett speciellt vurmande för just pedofiler, utan om ett systematiskt förminskande av sexuella minoriteter generellt i vårt samhälle och om att hitta ursäkter för antiliberal lagstiftning.

Första steget för ökad övervakning och kränkning av fundamentala rättigheter drabbar nämligen alltid först dem som ingen vill försvara, enligt devisen;

I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
Sedan hämtade de de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

Sakta men säkert ser vi dock år efter år hur samma lagstiftning utökas till att omfatta allt fler, tills vi en dag alla är presumtiva pedofiler, med ett ansvar att motivera varför vi inte ska övervakas, snarare än att bevisbördan ligger på dem som vill övervaka. ”Du har väl rent mjöl i påsen?”

Jag instämmer helt i Ricks krav på att lagstiftningen ska uppfylla fyra grundläggande krav för att alls få komma på tal: Handel, Dokumenterade, Övergrepp, Prepubertala. Det måste bli ett stopp på ändamålsglidningen och politikernas iver att ”gå med i varenda Facebook-grupp” som ger dem ytterligare lite statuspoäng som moraliska entrepenörer och Det Godas försvarare.

Andra om detta: Anna Troberg (pp), HAX (pp), Sagor från livbåten, Cecilia Wikström (fp), Karl Sigfrid (m),