Apps för HTC Hero!

Okaj, nu har jag haft mobilen ett par dagar och redan förundrats ett otal gånger över möjligheterna som finns. Inte minst kombinationen av gratis och folks enorma kreativitet att skapa användbara applikationer som förvandlar min mobil till något häftigare än MacGyver någonsin hade kunnat snickra ihop, om han så haft världens resurser av tandpetare och ståltråd till sin hjälp!

Dina måsten!

Vad sägs t.ex. om programmet Local, som gör att du kan scripta din mobils inställningar baserat på var du befinner dig? Du behöver inte längre komma ihåg att slå av ljudet på mobilen i biosalongen, din mobil minns vad som gäller och när du kommer ut från bion så är det ingen risk du glömmer slå på ljudet igen, det har mobilen redan ordnat åt dig!

Eller varför inte ändra någon av alla andra hundratals inställningar för att spara batteritid, pengar etc beroende på om du befinner dig i sängen, på jobbet eller hemma vid datorn? För mig som är kass på att komma ihåg saker, är det här helt underbart. Snart kan jag automatisera hela min tillvaro! :D

Till Local finns ett otal plugins som ger ytterligare smarta möjligheter, men det är upp till dig att avgöra nyttan med dem.

SMS-Biljett. Ger ett enkelt verktyg för att köpa biljetter till lokaltrafiken i rätt prisklass, zon, etc.

Mother TED kommer garantera att jag inte har tråkigt nästa gång jag blir stående och väntar på tåg. Smidig tillgång till alla tänkbara föreläsningar från ted.com.

WiFi Analyzer kollar WiFi radioband och hjälper en välja den minst trafikerade kanalen.

NetCounter håller koll på mängden data du laddar ner. Kan ge en trevlig förvarning innan teleräkningen kommer med andra ord.

antivirus free, ger ett gratis antivirus som kontrollerar alla appar du laddar ner. Högst rankad, men om den är bra eller ej kan jag inte uttala mig om personligen. Jag får lita på att andra vet vad de talar om!

WeFi – Automatic WiFi, ansluter dig alltid automagiskt till bästa nåbara WiFi-nät och håller dessutom en global databas uppdaterad för dig och andra, så du alltid har koll på hotspots nära där du befinner dig!

ASTRO File Manager. Konstigt nog verkar det inte ingå nån vanlig filhanterare på HTC Hero, men den här gör jobbet galant. Det är precis vad det låter som. Din  personliga kuksugardvärg.

Bra att ha!

Facebook for Android, smidigt UI för att navigera Facebook. Är du ihärdig facebookanvändare är det här ett måste.

tv.nu, för att snabbt kolla TV-tablån. Även om TV är utdöende så kan det vara skönt slippa lämna soffan för att kolla vad som går på tv och det kräver färre knapptryck än att zappa runt på TVn där du ett år efter inköp fortfarande inte orkat sortera kanalerna efter den automatiska kanalskanningen.

eBuddy IM, om du är avis på dina vänner som får SMS ofta så är det här ett alternativ som gör din mobil till en mer enerverande pipmaskin än micron med kvarglömt ljummet te kl 3 på natten. Man kan säkert slå av pipen, nånstans… Men framförallt ger det dig en möjlighet att hålla realtidschat med vänner på MSN, ICQ, Yahoo! och andra chatklienter direkt via mobilen.

Framtiden får utvisa…

En sak jag inte riktigt greppat än, är hur man får kalendern att lägga in alla människors födelsedagar? Det kan väl inte vara meningen att jag ska lägga in varje födelsedag först i kontaktinformationen och sen igen i kalendern? Det blir ju sjukt mycket dubbelarbete och varför alls ha det i kontaktinformationen om jag inte kan bli påmind om det när jag behöver veta det? Den som vet mer får gärna kommentera…

WordPress är jag lite besviken på också. Jag hittar inget sätt att svara på kommentarer? Det verkar som enda syftet med appen är att bevaka sin blogg efter nya kommentarer, men vad är poängen med det om jag ändå måste logga in mig via browsern för att svara på dem?

aTrackDog sköter automatisk uppdatering av alla program. Inte provat nåt än, men installerad är den. Får utvärdera i framtiden.

Compass – Nu vet jag inte senast jag saknade en kompass, men vill du kunna stajla lite extra nästa gång du ger färdväg till någon snygg blondin med att referera till vädersträcken så är ju det här nåt för dig. Eller så är du bara jävligt nö(r)dig.

Bra länk: HTC Hero Apps.com,