TPBs attityd mot mafiaan sprider sig

Via Peter Sundes blogg Copy me  happy läser jag att websidan boing boing svarat på hotbrev från ”maffian” med samma attityd som The Pirate Bay gjort sig kända (delvis) genom.

Den photoshoppade bilden som ursprungligen kritiserades
Den photoshoppade bilden som ursprungligen kritiserades

Vi kan förmodligen vänta oss en Barbara Streisand-effekt på det här. Men Ralph Lauren och dess gelikar lär förmodligen inte lära sig nu heller. Information wants to be free!

I övrigt skrivs idag på DN om hur det behövs ett totalt skifte i tanke- och synsätt på information för att garantera folks skyddade integritet. Vi måste sluta reglera skyddet och börja reglera undantagen. Per default ska människors integritet och anonymitet vara skyddad! Falkvinge utvecklar.

Christian Engström skriver om hur upphovsrättslobbyn i EU försöker blanda korten och argumenterar mot fildelning med argument mot varumärkningsförfalskning.

Om någon glömt att tänka på baaarneeen!!!111 senaste dagarna så rekommenderar jag Eva-Britt Svenssons (v) blogg där hon berättar om hur hon blivit punktmarkerad av Britter som menar att vi måste kunna stänga av folk från internet utan rättslig prövning för att bekämpa barnporren som vi alla vet vid det här laget har hysterisk spridning på the Internets.