Stockholm Smokefest!

söndag är det Stockholm Smokefest i Rålambshovsparken, kl 16:20.

Om vädret tillåter så kommer jag åka dit och ha lite picknick. Svensk narkotikapolitik gör brott av handlingar som saknar offer. Det förstör fler liv och gör större skada än några droger kan åstadkomma. Därför behöver vi protestera och detta är ett utmärkt tillfälle.

Ta med en vän, en filt och lite fika och demonstrera fridfullt mot narkotikapolitiken i Sverige!

Info på Cannabisera.

Update!
”Stockholm Smokefest 2009 har, pga. det troliga regnvädret på söndag, beslutat att hållas nu på lördag, den 18e juli.

Vi på Cannabisera anser att det är bättre att ett fåtal färre kommer pga. att de ej kan komma än att ingen kommer pga. att det regnar.”

 • Synd att det är så långt till Stockholm. Låter riktigt trevligt det där. :)
  .-= Yamiko´s last blog ..Litauen antar flummig och homofobisk morallag =-.

 • WysiWyg

  Jag skulle gärna komma. Dels för mina åsikter och så, men också för att jag är väldigt nyfiken på att testa dylika ”droger”, t.ex. cannabis och, eftersom de är lagliga, de substitut som uppenbarligen ska finnas. Och jag har fortfarande inte listat ut vart man får tag på det. ;-)

  Problemet är dels pengar, men framförallt övernattning. Iom att samlingen börjar så sent så är det väldigt liten chans att jag har möjlighet att ta ett tåg tillbaka samma dag.

  Det och att jag är livrädd för storstäder själv. *ryser*

  (skälet till varför jag skriver detta är min förhoppning att någon faktiskt sitter på en lösning ;-))
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Eftersom du mycket väl vet vem jag är och vad jag har pysslat med de senaste åren så skulle jag vilja att du förklarar följande mening lite mer ingående; ”Svensk narkotikapolitik gör brott av handlingar som saknar offer.”
  .-= O. Beroende´s last blog ..eftertanke =-.

 • O.Beroende: Att skada sig själv är inget brott, kort sagt. Man äger sin kropp och ska ha rätt göra vad man vill med den. Man ska inte ovanpå destruktivt beteende dessutom bestraffas juridiskt för innehav och bruk av narkotikastämplade droger.

 • Problemet är att det finns offer (förutom den enskilda individen) även av sk ‘lätta droger’ ex cb. Alla de som drabbas av våld från personer som fått psykoser av sitt missbruk, är inte de offer? När den brukande personen hamnar på sjukhus pga sitt brukande tar den upp en vårdplats som någon ‘ickebrukande’ kunde behövt, blir inte den ‘ickebrukande’ individen ett offer då? När brukaren rökt till sig en bestående hjärnskada (eller framanat en latent skitzofreni) och blir tvungen att vårdas blir alla vi skattebetalare offer genom att vi bekostar brukarens vård. Menar du fortfarande att “vvensk narkotikapolitik gör brott av handlingar som saknar offer?”
  .-= O. Beroende´s last blog ..eftertanke =-.

 • Andreas

  Hejsan.
  Vi på cannabisera är i full gång i planeringen av Stockholm Smoekfest och vi vill meddela dig att det möjligtivs kommer att bli en ändring i datumet.
  Detta till följd av det troliga regnet över Stockholm på söndag.
  Det är möjligt att det då sker på lördag i stället, nu på lördag, den 18 juli i stället för den 19 juli.

  Om så är fallet så kommer vi att meddela dig och skicka en uppdatering och hoppas då att du har tillgång till din blogg så att du kan posta det så fort som möjligt.

  Mvh
  Andreas P.

 • kenny_lex

  Drog utan offer kan man diskutera, men nu för tiden vet man att rökning av cannabis är mycket mer hälsofarligt än tobak. Det finns alltid offer när man använder droger, för man flyr från verkligheten på samma sätt som kristna förnekar den verklighet som de lever i.

  Jag kan garantera att barn blir offer hur ofarlig man än tycker att drogen är, för att lava med stenade föräldrar måste vara lika otäckt för barn som att se sona föräldrar fulla var och varannan dag.

 • O.Beroende: Sjukdom är aldrig någons fel. Droger är aldrig en ursäkt för våld, våldet är man ansvarig för oavsett. Vården har staten tagit på sig att ge, då kan man inte säga att när någon brukar den så är de som inte får plats offer. Då borde man inte ha offentlig vård om meningen är att legitimera frihetsinskränkningar. Isf kan vi förbjuda precis allt som kan vara skadligt i någon mån alls, eftersom allt drar resurser från vården. Ja, absolut. Det finns inga offer.

  Preparat som maja som dessutom inte ens är beroendeframkallande (mer än något annat man gillar, som sex, WoW, choklad, mat etc) finns överhuvudtaget inga skäl att narkotikaklassa. Det är en medicinsk ört och sjukvårdens största brott och patienters ev. offerstatus kommer av sjukvårdens vägran att använda den.

  Med sjukvårds-argumentet borde t.ex. alkohol och tobak förbjudas rakt av, eftersom i synnerhet tobak direkt orsakar tusen och åter tusentals vårdbehov årligen, medan marijuana i sig såvitt jag vet aldrig orsakat något, iaf inte av medicinska skäl.

  Kan man missbruka marijuana så kan man missbruka precis vad som helst. Det har med bristande karaktär att göra, att man är en beroendepersonlighet, inte med drogen. Har man bristande karaktär KOMMER man missbruka vad helst man har chansen till. Vi kan inte rimligen förbjuda allt som går att missbruka, alltså är inte heller det argumentet valid.

 • kenny_lex: Vet vi? Varför dör det tusentals människor bara i Sverige om året av tobak medan inte en enda dör av marijuana? Vad har du för konstiga kriterier för ‘farligt’ eg?

  Det finns offer av oansvarigt beteende. Det har inget med drogen i sig att göra. Vissa människor borde helt enkelt inte vara föräldrar. Snälla sluta med de fjantiga ”men tänk på barnen!!!!”-argumenten. Det är lite som att dra in Hitler, i min bok.

 • Andreas

  Hanna:
  Skulle du kunna skriva ett nytt, eller uppdatera ditt meddelande angående smokefest till:


  OBS!
  Stockholm Smokefest 2009 har, pga. det troliga regnvädret på söndag, beslutat att hållas nu på lördag, den 18e juli.
  Vi på Cannabisera anser att det är bättre att ett fåtal färre kommer pga. att de ej kan komma än att ingen kommer pga. att det regnar.
  Sprid detta till alla du känner, så fort som möjligt.
  Twitter, Facebook, Youtube, olika forum, ja alla möjliga ställen!
  För information, se:
  http://cannabisera.se/aktivism/index.smokefest.html
  och
  http://blogg.cannabisera.se/#post10

  Mvh
  Cannabisera

  Om du inte litar på denna kommentar så kan du först fråga oss genom [email protected]

  /Andreas

 • ”Preparat som maja som dessutom inte ens är beroendeframkallande” – sa hon som aldrig ens testat och iom det saknar förstahandsuppgifter. Passa på och rök en fet eller fem på smokefest så du kan argumentera ordentligt, och sluta använda nyliberala klyschor om att droger saknar offer när du vet att så inte är fallet.
  .-= O. Beroende´s last blog ..eftertanke =-.

 • O.Beroende: Det finns liksom medicinska data. Jag måste inte testa varken heroin eller maja för att bilda mig en uppfattning om dem.

  Droginnehav och bruk skapar inga offer. Dåligt omdöme och ansvarslöst beteende gör det, men jag antar att det inte är lika lätt att lagstifta mot.

 • Niklas

  Jag tycker man kan prata med dem som har barn, föräldrar eller andra anhöriga som missbrukat innan man säger att det inte finns några offer. Likaså kan man ju prata med dem som blivit skadade av rattfyllerister eller fått stryk av någon som var påverkad, visst är det personer som gjorde dessa handlingar, men om man inte ser kopplingen till droganvändandet är man ganska korkad.

  Fast jag tror det är ganska hopplöst att diskutera detta ändå. De frälsta som hävdar att cannabis aldrig har några nackdelar och att cannabis botar snart sagt alla sjukdomar är ganska hopplösa. När det dessutom blandas med en naiv individualistisk syn på samhälle blir det ju inte bättre…

 • jens

  Niklas:
  Nu är det fortfarande missbrukarna du pratar om. Jag har valt bort alkoholen i mitt liv och röker istället på helgerna. Kan inte säga att mitt bruk skapar några offer. På samma sätt som dina föräldrar antagligen inte tycker det är så illa att du är ute på krogen någon helg då och då. Det kommer alltid finnas människor som inte kan hålla sig till rimliga mängder vare sig det gäller fet mat, cigaretter, alkohol och även cannabis.

  Men vi vänder på steken. Vi säger att alkoholen idag skulle kriminaliseras. Då skulle en väldigt stor andel svenskar bryta mot lagen dagligen. Dessutom tar då direkt kriminella nätverk över handeln. Exakt såhär gick det till i USA under alkoholförbudet. Idag har vi en kontrollerad handel med åldersgräns på 20 år. Vilket är alldeles utmärkt. Är något liknande jag vill ha angående cannabis. Varför skulle inte det kunna fungera när det har gjorts med alkohol tidigare? Det finns en anledning att så många länder är på väg eller redan har släppt på sina lagar angående cannabis.

 • Infanterist

  Det finns ingen bra narkotikapolitik om man vill ha ett helt narkotikafritt samhälle. Att sträva efter det är ytterst naivt. Vad man bör se till är däremot ”hur kan man få ner det höggradigt destruktiva användandet?”, menat drogrelaterade dödsfall och (tungt) missbruk. Det är rimligen detta man borde vilja få ner, och inte användandet av droger i rekreativt och medicinskt syfte. Där har en liberal politik visat sig vara långt bättre än en restrektiv (se exempelvis Portugal, som efter dekriminalisering av alla droger för personligt bruk haft en stadig minskning av missbrukare). En restrektiv politik låter egentligen bara bra. Visst kan man tycka att en liberal lagstiftning sänder ut omoraliska signaler, men det är liksom en musprutt i havet.

  O. Beroende, om empiri nu är så hemskt viktigt kan jag berätta att jag brukar och har brukat utan att bli beroende och helt dum i huvudet. Faktum är att jag kan få tag på det relativt lätt, men just nu är jag mer sugen på att äta kakor och spela spel (jag har ägnat långt mer tid åt datorn än åt rekreationella droger). Så var det med det. Och som Hanna påpekat: Medicinska data. Dessa borde väga tyngre än personliga upplevelser eftersom personliga upplevelser är individuella. (Y röker cigaretter regelbundet under två månader utan att känna sug efter att ha slutat, X blir beroende efter en månad, exempelvis)
  Därmed inte sagt att andra inte kan bli beroende av substansen ifråga, men, återigen, det beroendet är en musprutt i havet om man sätter det i ett större perspektiv.
  Angående dina tidigare kommentarer om schizofreni finns det en ganska intressant studie om just kopplingen cannabis-schizofreni, http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6TC2-4WMD2KJ-1&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=f0f1cc261aeb93a600cac2fa3a4b353f
  Citerar från medicinskmarijuana.com: ”Cannabiskonsumtion har ökat fyrfaldigt mellan 1972-2002 och är idag 18 gånger större bland personer under 18 år. Om cannabis orsakade schizofreni skulle statistiken mellan 1996-2005 visa en ökning på 29 procent nya fall.

  Forskare sammanfattar att studien visar ingen som helst länk mellan cannabis och schizofreni/psykos under studieperioden.”

  Vad för ”bestående hjärnskador” man skulle få efter missbruk är jag ganska nyfiken på, även det om psykoser.

 • Hej på Er vänner!

  Vänligen ta er tid o läs och prid detta vidare om ni gillar det!

  Jag är sedan 15 år tillbaka rökare av den fantastiska indianörten. Jag röker varje dag men med måtta, ca 20g i veckan i normala fall, ibland mer eller mindre. När jag startade kändes det rebelliskt och spännande och det var kul att lära känna den nya drogen mer ingående med allt vad det innebär. Spänningen var ett häftigt moment som lockade och visst kanske man föll för grupptryck (som jag idag benämner som medmänsklig påverkan:) Det har varit en underbar tid och jag vill verkligen rekommendera mina kära medmänniskor att börja använda denna kärlekens ört! I mitt fall har det inte bara lett till att jag blivit betydligt mera mänsklig, lugn och levnadsglad, min karriär tog direkt fart strax efter att man började suga på den gröna draken. Idag 15 år senare är jag rik som ett troll och klarar mig för resten av livet. Hur jag knyter ihop det här med ogräset behöver jag inte gå in på närmare men allt jag kan säga är att jag inte är olaglig försäljare utan har ett yrke inom den mer kreativa branschen.
  Jag har numera tappat tron på allt vad man lärde sig i skolan. ”Droger är dåliga, titta på Kentha och Stoffe bla bla”, känns det igen? Kampanjen drivs ju av de som tjänar klövern på att monopolisera den mest lättframställda grisbondedrogen som finns. Hur kan dessa opportunister leda oss ut ur dagens rådande kunskapsmörker? Men allt sånt där vet vi rökare och våra argument brukar vara; ”varför är inte det sågtandade lövet lagligt när alkohol är vetenskapligt bevisat farligare samt skyhögt mera kostsamt för samhället?” Jag håller givetvis med men vi måste nog vässa pennorna lite och rassla med kedjorna där det gör ngn nytta istället för att prata inför tomma läktare vilket man ofta får göra som ofta ensam öppen rökare över 40. Såhur i hela friden skall man som mer bekväm vuxen, åratal från intresse för spänning och bus kunna röka fredspipa utan att känna sig olaglig eller utrfrusen? Dags att ta tjuren vid hornen och hitta en lösning!
  Forskningen pekar åt ett håll, örten är ofarlig rätt använd dvs, visst finns det faror men i jämförelse med annat strunt som är lagligt är det försvinnande. Så vi är tillbaka till ruta 1. De som har makten tjänar grova pengar på att hålla krutet olagligt så att de kan tjäna pengar på ett system som redan ”fungerar”. Vilken skada alkoholen har på ett sammhälle är dock nästan för omfattande för att överblicka. Forskning visar detta gång på gång. Vad tusan skall vi göra? Vi blir ignorerade trots att vi har vetenskapen på vår sida och så fort ngn vill skapa en debatt så finns ngn stackars moder till en heroinberoende där och pratar om inkörsportar. Hurvida en heroinist tar heroin för att han en gång fyllde lungorna med ganja kan man fundera på men en sak är säker, alkohol är orsak till att väldigt många dör. Svensken vill bli ”väck” framåt helgen och kommer med eller utan både vår och statens hjäp tillgodo se detta. För oss som röker vet vi att ett bloss på pipan i kombination med alkohol kan vara riktigt trist. Det känns helt enkelt inte bra när dessa mixar. Eftersom alkoholen är så kass för oss så är det kanske dags att börja se över våra prios. Nuvarande politik gynnar onönhörligen den hårda undre världen där man dras djupare ner i tyngre preparat. Varför? Helt enkelt för att det inte finns några regler i den undre världen. Det är ett näst intill sadistiskt straff mot en fredskämpande humanist som jag att bli förpassad till grovt kriminella medans ”slugger svensson” står och vevar utanför stadens stadshotell full på statens fulknark och dessutom komma undan med dig.!
  Många internationellt högre ansedda länder ligger många steg före och hittar ständigt nya möjligheter för tomteblosset. Allt från medecinska fördelar till kampen om klimatsmarta bränslen. Det är svårt att inte känna kommunistvibbarna som fortfarande präglar våra politiker, alltså staten bestämmer vad som är bra för oss och de skapar ett konsumtionsbehov utifrån ekonomisk vinning. Ja märk väl gott folk, det är hönan som kommer före ägget. Det är ju knappast så att svensken tex var en stor gambler för 100 år sedan. När staten insåg vilka ekonomiska potentialer det fanns i att tillhandahålla speltjänster tog de direkt monopol på även detta och sedan har oddsen för att du som spelare skall vinna minskat till nästan försvinnande odds. Det är ett utnyttjande av den svage enskilde medborgaren som de dessutom rättfärdigar med att de administrerar för vår egen säkerhets skull. Dom flesta är för fulla eller bakfulla för att bry sig. Dessutom gäller det ju att vara som alla andra i sverige, annars kanske man blir av med sitt jobb eller rent utav blir trakasserad av polis etc.

  Min konkreta idé är följande. Låt oss samla ihop alla som är intresserade av att stötta en kampanj för legalisering i ett nätverk där vi utser representater i form av köpta språkrör dvs drogfria MEN drogliberala lobbyister som kan driva frågorna likt vilka andra lobbyister som helst i maktens korridorer. Det finns som sagt massor med angripspunkter med utgångspunkt från forskning. Du som bidragsgivare förblir anonym, ditt bidrag går inte till att göra ngt olagligt utan endast till att betala ngn som jobbar för dina och mina övertygelser. Personligen är jag beredd att offra mitt mångåriga intag för att fram till ett legaliserande av kvisten kunna bedriva seriös påverkan på våra bestämmande idag. Ingenting är längre som förut hette det på 70 talet men det är kanske ngt som i allra högsta grad gäller idag 2010. Politiker i sverige kör mest på rutin och vi kan gång på annan se deras ointresse, oengagemang och ingorans. Ett kan tex vara ”internet är en fluga”… Vad vet dom egentligen om ämnet? Det verkar i mina ögon vara en rättså enkel uppgift att vända opinionen med tanke på alla starka och positiva effekter forskning kan påvisa. Låt oss jobba för att avdramatisera genom att visa siffror och fakta. Låt oss resa oss upp och slåss för det vi tror på. Det är inte olagligt att ha en åsikt och än mindre att jobba för att övertyga andra om den. Vi organiserar oss, skapar fram till legaliseringen kryphål som vi kan utnyttja tills vidare, jag tänker på den där klassikern att skylla på en hollandsresa osv. Vårt nätverk består av alla olika sammhällsgrupper där vi kan dra nytta av den stora mångfalden av yrken vi bongsugare faktiskt besitter. Vi kan skapa aktivitetsdagar där vi går ut och sår plantor i ex hela sthlms innerstad som ett sätt att demonstrera att detta bara är en växt och att växten antagligen röktes långt innan kromanjong, vilka är vi att utrota Guds naturliga örter och mediciner?

  Är ni med mig???

  MVH

  Blubben