Sharia: Fem års fängelse för prat om sex

Den enda kultur som är mer sexfientlig än den kristna, måste vara den muslimska. I en shariadomstol kan man uppenbarligen få fem års fängelse för att tala om sex i TV.

I juli sände den Libanonbaserade tv-kanalen LBC en intervju med 32-årige Mazen Abd al-Jawad som öppet berättade om sitt sexliv. Kameran följde al-Jawad när han körde sin röda cabriolet till ett köpcentrum där han tipsade tittarna om hur man kan ragga tjejer via mobilens blåtandfunktion. Han visade också upp sitt sovrum och sexleksaker inför kameran.

Intervjun blev för mycket för de konservativa i det strikt könssegregerade Saudiarabien. Klagomålen strömmade in till den populära tv-kanalen LBC, som ägs av den saudiske prinsen al-Walid bin Talal, en framträdande liberal i kungariket.

Protesterna ledde till att Mazen Abd al-Jawad greps och på onsdagen beslutades att han får skaka galler i fem år.

– Metro

Det här strider mot fundamentala liberala principer och kan aldrig tillåtas i ett liberalt samhälle. Sharialag är inte acceptabelt, alls.

  • Andreas Eriksson

    Jag skulle bli upprörd om det inte var för att jag hade fullt upp med att uppskatta den ironi som ligger i konflikten mellan liberal västerländsk kultur och religiöst restriktiv kultur i stora delar av mellanöstern…

  • kinkym54

    Hade han dessutom haft nätstrumpor på sig i Tv rutan hade det blivit minst 5 år till :-) En sharia domstol är hård mot mot de otuktiga.

  • Nisse

    Inte nog med fem år i fängelse. Om jag inte minns helt fel så dömdes han till 1000 piskrapp. De andra som var med i TV programmet i fråga ”kom undan” med 2 års fängelse och 200 piskrapp var…

  • BlackPrint