Piratdemonstration på Mynttorget

Idag var det strålande väder och det var riktigt roligt att möta alla pirater på Mynttorget, i en demonstration anordnad på treårsdagen av razzian mot The Pirate Bay.

Bilderna är tyvärr inte reducerade i storlek och kan ta en stund att ladda ner. Jag har inget Photoshop där jag sitter så jag fick ladda upp dem i full upplösning. Klicka för att se dem i full storlek.

piratdemo001
Vi anlände lagom till Anna Trobergs tal, Micke, Zeus och jag.
piratdemo003
Det var stor spridning på åldern i publiken. Både stora...
piratdemo008
...och små pirater var där.
piratdemo009
Samt förstås en del bekanta ansikten! (Emma 'Opassande')
piratdemo012
Carl Johan Rehbinder och Rick Falkvinge (pp)

Jag blev ihärdigt filmad (typ kamera på 30 cm avstånd från mitt ansikte) av vad som senare visade sig vara en Schweizisk kameraman för nån Schweizisk tv-kanal. Efter demonstrationen ville han intervjua mig, vilket jag förstås gick med på.

piratdemo018
Papparazzi (Schweizisk TV)

Det var lite överrumplande att på stående fot komma med bra engelska formuleringar och jag borde kanske använt ‘integrity’ ist för ‘privacy’ och lite så, men på det stora hela tror jag det blev bra. Jag betonade att Piratpartiets frågor handlar om grunden för demokrati och att de gamla partierna spelat ut sin roll.

Vore hemskt roligt att se, så om någon vet vilken Schweizisk tv-kanal det var och var man hittar videoklippet med mig så vore jag glad! :D

piratdemo033
Zeus hundbajs utanför riksdagshuset - Slump eller en symboliskt handling?

Demonstrationen avslutades med att Christian Engström (pp) höll tal och sedan, medan musikkåren marscherade förbi, utlystes en picknick som jag tyvärr inte hade tid följa med på eftersom jag var uppbokad på annat håll.

piratdemo031
Marsch pannkaka
piratdemo-035
Stolt piratbarbie!

På det hela taget en väldigt trevlig tillställning, även om uppsamlingen kunde varit större. Jag vågar inte riktigt gissa mig på hur mycket folk det var, men ett hundratal förmodligen, plus lite förbipasserande turister som stannade till då och då. Jag hoppas folk i Uppsala, Göteborg och Malmö delar med sig av demonstrationerna där!

Bloggar:
Anna troberg (pp)
Emma ‘Opassande’
Rick Falkvinge (pp)
Carl Johan Rehbinder
Christian Engström  (pp)

 • Fler bilder finns på min blogg :)

  Mycket trevligt att springa in i dig :)

  Jonathans senaste bloggpost..Stockholmsdemonstration: 30 Maj

 • Mikael Hedberg

  Jag hade tyvärr inte möjlighet att ta mig dit. Kul att det blev bra i alla fall. Som lite hjälp fixade jag nerskalade versioner av dina bilder lite snabbt i alla fall:
  http://www.skivadlime.se/projo/

  Mikael Hedbergs senaste bloggpost..Skrämseltaktik

 • Jonathan: Tack snälla, sjukt söt unge du har. :)

 • Mikael Hedberg: Tack snälla för hjälpen!

 • Susanne

  Tittade på dina bilder och klickade på den med den schweiziska tv-mannen. Det borde vara den här tv-kanalen: http://www.tsr.ch för om man jämför loggan på sidan med kamerans logga så stämmer det överens. Färgerna stämmer inte överens men tittar man på deras sportavdelnings logga så stämmer det och jag gissar väl att de var i Stockholm och bevakade maratonet samtidigt. Tyvärr verkar all text vara på franska och ett års skolfranska gör att jag inte förstår ett smack. Men kanske finns nån här med bättre som kan hjälpa till att leta på sidan.

  Bor i Göteborg och det var inte så stor uppslutning tyvärr på demonstrationen men är ändå övertygad om att vi gjorde nytta genom att tåga från Götaplatsen ner till Gustavs Adolfs torg och vi syntes och hördes och många stannade till och tittade.

 • Susanne: De dröjer väl tills imorgon innan det dyker upp kanske, men då vet vi iaf var vi ska leta! Tack! :D

 • Susanne

  Om ni hittar det så lägg gärna ut en länk här eller skicka den till PP:s hemsida, vore ju kul att få se intervjun i alla fall eftersom den var på engelska.

 • Isa

  Hanna, dina boobs ser underbara ut! :)

 • Martin Ekberg

  Kul att träffas. :)

  Martin Ekbergs senaste bloggpost..Distriktsubildningshelg i Lund pt.3

 • jimmy

  ja det var det bäst på flera år och det skulle var skönt att se sossar och moderate gå på plankan gratis pp

 • David
 • Daniel Wijk

  Hanna: Han verkade väldigt angelägen att filma ditt tröjmotiv (eller var det brösten?) ^^

  Jag fick också ge en spontanintervju dagen då vallokalerna öppnade i Centralstationen (pga att jag gick omkring med PP valsedlar och nyss sagt hej då till Rick som skulle med tåget). Om någon hittar den så kan ni ju hojta (jag glömde att fråga vilken tidning det var ifrån) :-)

 • ST

  Försöka duger, eller?

  Tror inte någon kan dra särskilt mycket peeps i fredstid, err soligt väder och typ helg, med tillsynes, för tillfället i det fina vädret, väldigt värdsliga saker.

  Men man undrar ju, hur såg Davey Jones ut som barn, egentligen? :-()

 • Daniel Wijk: Ja, kamera på 20cm avstånd från ens tuttar gör ju att man funderar lite… ;P