Piratdemonstration på Mynttorget

Idag var det strålande väder och det var riktigt roligt att möta alla pirater på Mynttorget, i en demonstration anordnad på treårsdagen av razzian mot The Pirate Bay.

Bilderna är tyvärr inte reducerade i storlek och kan ta en stund att ladda ner. Jag har inget Photoshop där jag sitter så jag fick ladda upp dem i full upplösning. Klicka för att se dem i full storlek.

piratdemo001
Vi anlände lagom till Anna Trobergs tal, Micke, Zeus och jag.
piratdemo003
Det var stor spridning på åldern i publiken. Både stora...
piratdemo008
...och små pirater var där.
piratdemo009
Samt förstås en del bekanta ansikten! (Emma 'Opassande')
piratdemo012
Carl Johan Rehbinder och Rick Falkvinge (pp)

Jag blev ihärdigt filmad (typ kamera på 30 cm avstånd från mitt ansikte) av vad som senare visade sig vara en Schweizisk kameraman för nån Schweizisk tv-kanal. Efter demonstrationen ville han intervjua mig, vilket jag förstås gick med på.

piratdemo018
Papparazzi (Schweizisk TV)

Det var lite överrumplande att på stående fot komma med bra engelska formuleringar och jag borde kanske använt ‘integrity’ ist för ‘privacy’ och lite så, men på det stora hela tror jag det blev bra. Jag betonade att Piratpartiets frågor handlar om grunden för demokrati och att de gamla partierna spelat ut sin roll.

Vore hemskt roligt att se, så om någon vet vilken Schweizisk tv-kanal det var och var man hittar videoklippet med mig så vore jag glad! :D

piratdemo033
Zeus hundbajs utanför riksdagshuset - Slump eller en symboliskt handling?

Demonstrationen avslutades med att Christian Engström (pp) höll tal och sedan, medan musikkåren marscherade förbi, utlystes en picknick som jag tyvärr inte hade tid följa med på eftersom jag var uppbokad på annat håll.

piratdemo031
Marsch pannkaka
piratdemo-035
Stolt piratbarbie!

På det hela taget en väldigt trevlig tillställning, även om uppsamlingen kunde varit större. Jag vågar inte riktigt gissa mig på hur mycket folk det var, men ett hundratal förmodligen, plus lite förbipasserande turister som stannade till då och då. Jag hoppas folk i Uppsala, Göteborg och Malmö delar med sig av demonstrationerna där!

Bloggar:
Anna troberg (pp)
Emma ‘Opassande’
Rick Falkvinge (pp)
Carl Johan Rehbinder
Christian Engström  (pp)