Ljudbok, icke RAR:ad version

Eftersom de va en massa klagomål på att jag RAR:at releasen av ljudboken så jag har gjort en till torrent, den här med innehållet o-RAR:at. Happy now? ;P

http://thepiratebay.org/torrent/4729663

 • HattSmugglarn

  Tack Hannah! Nu har jag nåt att lyssna på i natt i lastbilen så man slipper ”vaken i p3 och p4”

 • HattSmugglarn

  sry för ett extra h, frugan stavar med dubbla så det går av bara farten :)

 • Ingen fara, tack så mycket ^^

 • Swede

  Mycket bättre! Om du inte möjligtvis får betalt av Rarlabs finns det exakt noll anledning att använda det formatet längre. Det hade sina användningsområden på modem-och-diskett-tiden, när det var ett stort jobb att ladda/kopiera om en stor fil om den råkade bli korrupt.

  Bittorrent sköter detta åt oss idag, det delar upp och checksummar och kollar så allt är ok.

  Vad gäller komprimeringen är den försumbar, speciellt när det gäller redan komprimerad media och med dagens stora hårddiskar och snabba internet. Om man nu måste komprimera kan man välja ett av alla de format som är fria att använda av alla. Zip är nästan alltid ”bra nog” och funkar utan extra program på Win, Lin, Mac. Annars finns t.ex. 7zip eller bzip som kräver extra program precis som rar, iaf på Windows, men som är fria att implementera i vilka program man vill.

  Att propagera Winrars produkt (genom att använda rar) leder bara till en ond cirkel där de endast lever kvar för att några få fortsätter låsa in filer i formatet, så andra måste ladda ner det. Helt galet, produkten fyller inget syfte längre.

  Dessutom är det ett ofritt, patenterat format som andra inte får implementera. En loska i ansiktet på det fria internet.

  I could go on. Det är viktigt att vi allihop jobbar för att få bort detta format från internet.

 • Swede

  Oops, höll på att glömma en av de viktigaste poängerna! Att kunna välja vilka filer man vill ladda ner ur en torrent, detta görs helt omöjligt med komprimering av hela paketet.

 • anna

  är det bara jag som inte får ner den icke rarade versionen, hos mig lyser det bara rött och det finns varken seeder eller leechers, lite fundersam då jag sett fram emot att lyssna på det verk du gjort så bra.