Live om TPB-rättegången #3

Oscar Swartz bloggar hos Wired om rättegången. Om det blir en livebloggning eller inte, har inte framgått för mig än.

  • Monique Vadsten vill göra jobbet lätt för sig och frågar om inte TPB-pojkarna kan va snälla och sluta vara bångstyriga och erkänna företagen hon företräder som upphovsrättsmän till de verk som påstås ha fildelats via TPB. Det vill dom inte och Vadsten blir därmed tvungen att göra sitt jobb och bevisa saker hon påstår, när det gäller upphovsrätten till verk. Falkvinge förklarar juridiken;

”…så att amerikanska filmbolags upphovsrätt till sina filmer inte godkänns i Sverige, utan i en svensk rättssal är det de amerikanska skådespelarna, fotograferna, ljudteknikerna, etc. som har upphovsrätten.”

  • Vad åtalet handlar om, att TPB skulle ha främjat spridning av upphovsrättsskyddat material, läggs fram. Harry Potter  The Goblet of Fire [film], Diablo II [datorspel],.. Varför var ni tvugna snubbla in i det här Blizzard? Jag som alltid gillat er. Men era jävla skivor pajar när man spelar Diablo II, eftersom den spinner nonstop och eftersom ni vägrar ge ut no-cd-patchar blir man tvungen ladda ner spelet, om man inte vill att skivan ska explodera i cd-läsaren! Återigen är det DRM som är problemet, inte fildelningen. Skärpning!