Kvinnor är dumma i huvudet

Det är lätt men oftast ganska dumt att dra alla i en grupp över en kam.

Årets hittills dummaste blogginlägg måste ju tveklöst vara Annika Qarlssons – Tankar efter ett val…

Däremot så finns en tanke och en reflektion kopplat till Piratpartiets framgång med många unga män som lagt sin röst på dom för att värna den personliga integriteten. Tänker på statistiken som kom härom dagen som visar att det är ofattbart många unga kvinnor som våldtas av unga män som de känner lite grann eller lite mer.

Och jag får inte ihop det – tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???

Är det såhär förmågan för analys ser ut i Centerpartiet förstår man ju att det skiter sig.

Jag vet inte om Annika skrev inlägget kl 4 på natten efter några för många glas vin och försökte framstå som lite djup och insiktsfull, eller om hon seriöst är så dum som hon framstår.

Att insinuera att alla piratpartister som är unga män är våldtäktsmän måste ju vara det djupaste klavertrampet nån politiker gjort på evigheter. Hur ska hon slingra sig ur det här hade hon tänkt? Jag menar, inlägget saknar vettig poäng, det är så uppenbart att det kommer kränka en stor del av väljarkåren. Det är lite som när feministerna insinuerar (eller rent ut säger) att alla män är djur.

Tack Centerpartiet. Med sådana politiker behöver ni ju inga fiender.

Andra om detta:
Polisstaten
HAX
Sagor från livbåten

 • Hans J

  Tog en snabbtitt på ”den där” bloggen…

  Det var lite av ”nu är det jul igen” över den, med tomtemor i ena hörnet.

  Hon tycker att man ska ”kryssa en kvinna”, vilket är ungefär lika smart som att ”det är dags för en kvinna” i socialdemokraternas val till ordförande. Man ska naturligtvis kryssa den som man upplever vara bäst till olika poster. Om det sedan blir 100% kvinnor så är det så det är bäst men att välja någon bara för att denna har ett visst kön är ofärdigt tänkt.

  Jag såg att hon hade Åsa Torstensons blogg i sin bloggroll och jag tycker att det är betecknande att den inte finns. Centern i sin esse.

  ”Q” är ordförande för centerkvinnorna och man undrar ju om den som har den posten måste vara rabiat-feminist (oj, skulle varit radikal-feminist). Med en hygglig kursverksamhet i centern – De är det i särklass rikaste partiet och borde ha råd till lite kurser – så borde väl kvinnorna kunna ta sig fram utan att man kryssade dem för att de ”innehade könet”… Visst är det lite 1800-tal över det? Men har man det taskigt med markkontakten så kanske sufragettstigmat kan vara den personliga ”gimmick” som tar en fram i politiken.

  Jag kryssade i varje fall Christian Engström. Inte för att han är en man – för det är han – utan för att jag innerligt tror att han (individen och inte könsinnehavaren) var det absolut bästa som Piratrörelsen och Sverige kunde skicka ned till Bryssel.

 • Hans J: Att särbehandla positivt är lika illa som att särbehandla negativt. Enda sättet att få jämställdhet är att sluta bry sig vad folk har för kön. Sen får fördelningen bli den den blir. Det är inte intressant. Det relevanta är att _individen_ inte särbehandlas pga sitt kön.

 • Ja, det där var nog det klantigaste jag läst på länge. Hur tänker kvinnan egentligen?

  Och apropå jämställdhet: Jag håller helt med dig. Riktig jämställdhet är att ingen blir särbehandlad (varken negativt eller positivt). Jag skrev på min blogg för ett tag sedan:
  ”Jag skulle inte bry mig om ifall styrelsen [i Piratpartiet] bestod av 100% män, 100% kvinnor eller 100% transpersoner.
  Jämställdhet handlar inte om en exakt 50/50 könsfördelning av maktpositionerna, utan om lika möjligheter oavsett kön.”
  .-= Yamiko´s last blog ..Troll’s remorse =-.

 • smen

  Oerhört kul att se att det även finns plats för dem i arbetslivet som har en analytisk förmåga under medelvärdet. Göran Perssons slogan: ”Alla ska med”, har aldrig känts mer aktuell.

  Tyvärr visar detta på hur viktigt det är att hindra 2-vägs-kommunikationen på internet. Politiker förlorar sin medfödda rätt att skapa och driva opinion. Se t.ex. på det nyss avslutade eu-valet. Politiker bestämmer vilka som ska vara de stora frågorna, och sen ska vi ta ställning. PP hade inte haft en chans ifall vi haft kabeltv-intenet

 • Andreas

  Åh, det inlägget läste jag för någon dag sedan. Jag hoppas verkligen att det är ett skämt, för det är knappast representativt för oss centerpartister.
  Skall bli intressant att se vart det leder.

 • Andreas

  F.ö. så lade jag den första kommentaren på hennes inlägg. *skryt*

 • Thisorder

  898 lagförda för sexualbrott 2008, varav 427 till fängelse (brå, bra.se).
  250 000 röster på PP i EU valet.

  Jajamän, helt uppenbart att det handlar om samma personer som har svårt att bestämma sig.