Internethandikappad professor?

Samtidigt finns det inget annat parti som har så låg tröskel till ett medlemsskap. Via partiets hemsida kan man gratis ansluta sig.

– Jag skulle säga att det är en mycket starkt bidragande orsak till ökningen, säger professorn Ulf Bjered.

Aftonbladet

Jag vet inte om det är journalisten eller professorn som är handikappad när det kommer till Internetsurfande. Det hade inte tagit mycket research för att se att det är lika enkelt att bli medlem i fler partier än Piratpartiet. Men givetvis är det ett gott betyg att man inte på hemsidan avsiktligt försvårar registreringsprocessen. Vad vore poängen med det?

Återigen citerar jag Falkvinge, som redan tidigare bemött den här sortens nonsensargument:

  • Moderaterna: Gå till www.moderat.se, klicka (direkt från framsidan) på “Bli medlem”, en flik i toppen, och skriv in dina personuppgifter. Personnummer krävs av någon anledning. Klart.
  • Folkpartiet: Ingen synlig länk till att bli medlem.
  • Centerpartiet: Klicka på “Partiet” på hemsidan, därefter på “Bli medlem”. Det finns ingen vink om att man blir medlem under just “Partiet”. Skriv in dina medlemsuppgifter, så “blir du kontaktad”.
  • Kristdemokraterna: Klicka på “Bli medlem” högst upp och synligast på framsidan. Skriv in dina personuppgifter. Personnummer krävs. Partiet kontaktar.
  • Socialdemokraterna: Klicka på “Bli supporter” i den största menyn. Skriv in medlemsuppgifter. Personnummer krävs. Klart.
  • Vänsterpartiet: När man drar musen över “Vårt parti” i huvudmenyn rullar alternativet “Bli medlem” fram. Klicka. Skriv in kontaktuppgifter. Partiet kontaktar.
  • Miljöpartiet: Klicka på den gigantiska bilden “Din röst räknas, kom med” på framsidan, därefter på den lika gigantiska “Ja, jag vill bli medlem”. Skicka ett SMS enligt instruktionerna på sidan. Klart.
  • Piratpartiet: Klicka på “Bli medlem” på framsidan, välj vilken organisation du vill gå med i, fyll i personuppgifter, klart.

Vad är det eg. för slags journalistutbildning du har, Erik Wiman?