Hissa piratflagg den 30 maj!

Jag har beställt en piratflagga från bytelove, the Pirate Bays webshop!

Eg. hade jag velat ha en flagga med Piratpartiets logo på, men eftersom det inte finns, och jag inte har pengar eller tid att lägga på att skapa en egen bara för ett engångstryck (dyrt) så blev det en vanlig piratflagga!

Den tänker jag hissa den 30 maj (om jag  hinner få den innan dess) och förmodligen låta hänga minst tills valet är över, för att påminna mina grannar om vad dom bör rösta på. Det hade förstås varit mer tydligt med en Piratpartiet-flagga, men jag tror de flesta kopplar associationen rätt ändå.

Jag går inte så ofta ut och jag har ingen piratlila topp, men jag tänkte att på det här sättet kan jag markera mitt ställningstagande på ett sätt som alla förbipasserande ser. Sen får vi se vad hyresvärden tycker om flaggor från balkongen, men det visar sig. ;)

Vad gör du för att påminna omgivningen om vad de bör rösta på?

 • Alex

  Du ville bara ha en med bara logon på ? annars fanns ju den här att välja.

  http://butik.piratpartiet.se/product_info.php?cPath=33&products_id=229

 • Johan

  Finns på http://butik.piratpartiet.se/product_info.php?cPath=33&products_id=228 annars, även om den kanske inte är riktigt lika slagkraftig som den där flaggan :)

 • Martin

  Japp, jag själv har sedan ett antal veckor hissat ”Flagg” i flaggstången.

  Bor på en Ö med en ganska så stor gästhamn. Har sedan ett antal år en ”FON-router” med en yttre riktantenn( ner mot hamnen) där turister kan logga in.
  Routerns namn var tidigare mitt företag, men är nu ändrat till fon_piratpartiet.se

  http://www.fon.com

 • För min del tänkte jag bo i antingen min PP-tshirt eller i min UP-tshirt över helgen. Nere på SRF får det nog bli Jolly Roger-flaggan i camp.

  Martin a.k.a. Otygs senaste bloggpost..Säkerhetsteater

 • misse

  Jag tycker det är jättebra att visa vad DU tänker rösta för och för att uppmärksamma folk på partiet i stort.

  Det jag har att invända mot är egentligen bara att märka ord. :P Jag gillar inte formuleringen ”Påmmina folk om vad de _bör_ rösta på”. Det beslutet kan bara de ta, vad de bör och inte bör rösta på. Din och min högst subjektiva åsikt ska inte tvingas på någon annan.

  Jag tycker inte att något parti ska tryckas ner i halsen på någon, risken är att det spys upp.

  Bra att du hjälper piratpartiet med marknadsföring! :)

 • BNEA02

  Min fru skaffa mig en flagga som nu sitter ovan datorn.
  Samma problem med gammelpirat isf pp flagg.

 • Andreas

  Annars så finns ju alltid Piratpartiets stora officiella flagga:
  http://butik.piratpartiet.se/product_info.php?cPath=33&products_id=229

 • SixtenSnobb

  Bra jobbat. Själv har jag tejpat upp en jätteaffisch på dörren och lobbat till alla grannar, vänner och jobbkamrater :)

 • Alex: Synd det inte finns nån med bara loggan på, för det hade varit snyggare. :P

 • misse: Jag kanske var lite otydlig i formuleringen. Jag menade att i påminnelsen skulle det förstås också ingå argument för varför de bör rösta på just Piratpartiet. Vad de väljer rösta på i slutändan är givetvis upp till var och en!

 • TTime

  Jag har haft en oanvänd mörklila kortärmad skjorta hängandes i garderoben ett halvår eller så. Nyligen blev jag medlem i (pp) och travade i måndags, iklädd min lila skjorta, iväg till Linköpings stadsbibliotek för att förtidsrösta.

  I centrala Lkpg såg jag bara en endaste person som bar något lila. Imorgon inhandlar jag en (pp)-tshirt. Skall göra mitt bästa för att bära lila fram till valdagen. Jag hoppas att jag inte blir ensam med det. Nu ska tamejfaan en trend manifesteras!

 • Jag har just sprejat Piratbyrån-loggan på ett instrumentfodral. Skulle gå lätt att dra upp stencilen och spraya på svart tyg för att få en PB-flagga. Tänkte publicera stencilen och bilder på min blogg i dagarna. Men TPB-loggan är ju betydligt mer komplex, om det är den man vill ha.

 • Vanish

  Haha, såg den när jag var på väg till valvaka på humlegatan :3

 • Vanish: Yes, det var min det! ;D Sitter fint i vardagsrumsfönstret. Hyresvärden var inte så pigg på att jag hade den på min balkong. :P