Första dagen på det nya året

Eller Happy New 1984 som det står på The Pirate Bay.

Jag spenderade den första dagen i stilla ro. Vaknade och såg på nyårskonserten ifrån Wien, som var bitvis lite väl munter och opampig, men nu är det ju inte Bethoven utan Strauss som spelas och faktiskt var det övervägande riktigt underhållande!

Sen blev det film. Komedi med Tom Hanks från 80-talet. Som jag sett nån gång, för länge sen, där han träffar och blir kär i en sjöjungfru. Jag somnade under filmen dock och vaknade till eftertexterna. Sen  blev det den intressanta kombinationen kebabpizza och julmust med citron.

Jag försökte spela You Are Not Alone, av Michael Jackson, men fick inte tag på några ackord som var i rätt tonart med inspelningen så jag gav upp och började leta efter För Alltid, med Sara Löfgren en kärleksballad jag tycker är jättefin. Den fanns inte, så jag tog ut den själv ist, men fastnade på att jag inte kunde ta F utan att bryta fingrarna av mig. Jag når inte över tre band när det är barréackord! Varför finns det inte tjejgitarrer för oss som inte har stora händer? :(

Nåväl. Det blev lite mer TV, parlamentet och nu E.T. som jag inte sett på flera år.

En väldigt opolitisk dag mao.

Jag kände inte för att vara cynisk över FRA, IPRED, ACTA och all annan skit som väller över oss. Det kommer finns gott om tid för det resten av året.

Imorrn ska jag hälsa på en vän, så det blir inget bloggande antar jag. Men på lördag kväll eller söndag så är jag åter, alive and kicking.

Till dess vill jag mest lämna en stilla erinran om det lagförslag om kastrering av transsexuella som jag förväntar mig ska presenteras nu i vår.  Det här är något som behöver uppmärksammas och som folk behöver bli galet förbannade över.

2009 är det dags att sluta lyssna på kristna värderingar som inte tillåter några former av avvikelser. Kristendomen är inte en toleransens religion. Ställer du upp på detta? Inte? Det behöver vi visa för socialminister Göran Hägglund!

Annat läsvärt idag:  Blogge Bloggelito – Om brott mot staten,

 • kinkym32

  Det är ju jättegott med must och citron…

  Vad ska man säga..jävla skit förslag..tvingas till kastrering..bara jävulskap..en hämnd.

 • ”Varför finns det inte tjejgitarrer för oss som inte har stora händer?”

  Det finns det. Jag tror de kallas ”mandolin”. ;)

  Wests senaste bloggpost..God jul!

 • Den sortens gitarr som funkar för små händer kallas 3/4 gitarr (eller barnmodell), lite annorlunda ljud men det är en smaksak om det är sämre eller bara annorlunda.

  Du kan också välja en stålsträngad akustisk gitarr, de har smalare hals, nackdelen är att du måste härda fingrarna, vilket tar tid och är ganska smärtsamt i början.

  scaber nestors senaste bloggpost..Regeringen har glömt valhemligheten, eller?

 • Aengeln

  Man behöver inte kastrera folk. Personligen räcker det att jag hör talas om det för attt mina testiklar ska dra ihop sig till små russin, krypa upp mot magen och vägra visa sig igen på en vecka.

  Lösningen är således att helt enkelt nämna kastrering i förbifarten vid lämplig besök, och sedan kanske skicka ett mail/SMS en gång i veckan som en påminnelse. Lite osäker på hur man kan göra med de individer som har äggstockar istället för testiklar…

  –A

 • Daniel Wijk

  Sanna hälsar att du inte har för små händer utan att det enbart handlar om teknik. Öva öva öva :-)

 • Jag får väl göra det, öva öva öva :P

 • NIklas

  hejsan skulle behöva ha hjälp med att hitta ackord till sara löfgren för alltid..hr du de? och isåfall skulle du kunna skicka?