Filmbolag prövar IPRED

Ett TT-telegram via Metro skriver om att fyra filmbolag vänt sig till Telia för att få ut info om vem som ligger bakom Swetorrent.

Fyra filmbolag har vänt sig till tingsrätten för att få Telia Sonera att lämna ut uppgifter om vem som ligger bakom fildelningstjänsten Swetorrents. Men internetoperatören vill skydda sina kunders integritet och tänker inte släppa ifrån sig informationen utan strid.

Telia vägrar och väntar på att det ska prövas av en domstol.

– Om det kommer ett föreläggande från domstolen är det högst troligt att vi överklagar beslutet. Vi kommer inte att bara leverera uppgifterna. Vår uppgift är att skydda våra kunders integritet. De ska kunna fortsätta kommunicera, precis som det finns möjlighet att kommunicera via brev utan att någon läser det, säger Patrik Hiselius, ansvarig för samhällskontakter hos Telia Sonera.

Precis som med Ephone mao vilket är glädjande! Tack Telia för att ni inte viker er framåt och tar emot utan protest. :P

Källa: Metro

 • Stefan

  Tyvärr är det nog bara en skenmanöver från Telias sida för att inte förlora användare. De vet att de kommer att förlora och därför kalkylerar de med kostnaden jämfört med förlusten av abbonemang.

 • Hannes

  Nu har ju inte innehavaren gjort sig skyldig till upphovsrättsbrott utan om vi får tro medhjälp till upphovsrättsbrott. En ren polissak alltså. Detta kallas för ändamålsglidning

 • Mikael ”MMN-o” Nordfeldth

  Nu är det väl snarare så att Telia sagt ”inte utan rättsprövning”, vilket inte betyder ett smack i sammanhanget. Det är ju givet att man ska ha rättslig prövning innan känsliga uppgifter lämnas ut om personer.

  Intressant nog så är detta samma tingsrätt som jag lämnat in min ansökan till, även det mot Telia Sonera. Den har inte kommit någonstans ö.h.t. under sommaren.
  .-= Mikael ”MMN-o” Nordfeldth´s last blog ..Pirattatueringar på Nolia =-.

 • Pingback: OSMIDIGT » Den uråldriga upphovsrättslagstiftningen()

 • Transparent

  @ Hannes

  Ipred-lagen innefattar även medverkan, så även det kan hanteras civilrättsligt.