Ephone överklagar!

Nåddes via Karl Sigfrid av den glada nyheten att ePhone väljer överklaga tingsrättens taskigt motiverade beslut att ePhone ska tvingas lämna ut uppgifter om personen som via dem driver en FTP-server på vilken det finns upphovsrättsskyddat material.

Eftersom tingsrätter är kategoriskt värdelösa och borde avskaffas så känns det skönt att det nu förhoppningsvis tas upp till prövning i en riktig domstol med jurister, ist för politiker som dömer.

Att intresset för Ipred-frågan har varit stort har vi känt av men när över 20 000 kunder och andra intresserade har besvarat den, och endast 178 personer tyckte att vi inte skulle överklaga, så talar det sitt tydliga språk säger Bo Wigstrand, VD på ePhone. Skulle tingsrättens utslag bli slutgiltigt, riskerar många privatpersoner som har anslutning till Internet att bli föremål för Ipred-ingripande. Det räcker att man är ansluten till Internet och har ett 20-tal upphovrättsskyddade filer som böcker, bilder eller musik, för att kunna bli misstänkt som olaglig fildelare. Detta även om det inte finns några bevis om att man faktiskt ägnat sig åt olaglig fildelning.

ephone.se