Betygsätt din utbildning!

Jag har tidigare nämnt konsumenttjänster så som Charity rating och Hyckla Lagom. Nu kommer ytterligare en sådan webtjänst i form av StudenterTyckerTill.se.

Idén är lika enkel som genial. Elever tycker till om sina högskolor/universitet, föreläsare och enskilda kurser, ger poäng och sedan listas detta publikt på siten för andra studenter att ta del av.

Det här är ytterligare ett exempel på hur ökad kommunikation genom Internet, där linjen mellan användare och skapare suddas ut, bidrar till att skapa ett värde större än någon enskild aktör hade kunnat göra lika effektivt.

Jag är ett stort fan av konsumenthjälp. Plus! med Sverker på SVT är ett av mina favoritprogram och hör till den sortens verksamhet jag faktiskt tycker statlig television, i den mån jag inte kan få bort eländet, ska syssla med (jag hade förstås hellre sett att någon kommersiell kanal hade tagit över programmet, t.ex. TV8).

Den tiden när människor kunde delas upp i mottagare och avsändare är förbi. Genom Internet kan vi alla bidra och skapa saker, långt större än något vi på egen hand kunnat frammana. Så länge inte politikerna förstör Internet, vilket dom i sin förbudsiver är på god väg att göra. Gå och dö, dinosaurier.

Läsvärt appropå: Hanna Wagenius,