Avveckla pollen!

Okej, nu får det va nog! 20% av sverige befolkning lider av allergi mot pollen. Somliga av oss från tidig vår till sen höst.

Huvudvärk, irritation, rinnande näsa och kliande ögon, är de vanligaste symptomen. Hur kul är det att snyta en näsa som rinner var femte minut? Ögon som kliar så man inte kan ha linser och får gå halvt blind?

Jag kräver att politikerna tar sitt samhällsansvar och avvecklar pollen. Den har förpestat vår tillvaro nog och det är dags för en slutgiltig lösning!

Jag har själv provat Cetirizin, Loratadin, Aerius, Livostin, Nasonex, Zyrlex, samt ögonbad. Inget funkar. Inte ens lite. Jag snörvlar oavbrutet och ögonen kliar, jag nyser och får huvudvärk. På nätterna vaknar jag av att jag slutat andas, eftersom näsan täpper igen och vaknar med bihålorna överfyllda av slem så huvudet känns som det väger dubbla sin normala vikt.

Det här kan inte fortsätta. Utrota gråbo, hugg ner alla björkjävlar och gör Sverige till en allergifri zon. Jag kräver nolltolerans ffs!

Gråbo, der ewige pollen
 • +4711

  Har sen 2006 skämtat om att starta UPP – Utrota Pollen Partiet. Borde inte vara så svårt att få ihop en 200k+ röster bland alla allergiker…

  Du har mina sympatier.
  .-= Jan Lindgren´s last blog ..TPB-domaren inte jävig… =-.

 • Kent

  Man kan börja med att låta städer vara städer. Varför måste man bygga förorterna med som öar i ett hav av skog emellan istället för att låta det vara en sammanhängande storstad med parker och med skog runt om?

  För övrigt så har jag aldrig hört talas om såna mängder allergier utomlands. I tex Honduras var det ingen som pratade om allergier trots att alla bodde med husdjur och att det röktes överallt. När jag växte upp minns jag inte heller att det var något problem så varför har vi såna problem i Sverige? Har rökförbudet, renlighetsiver och förbud mot pälsdjur överallt gjort att felr blivit sjuka istället för att underlätta för de redan sjuka?

 • Daniel Wijk

  Trots att jag inte har så mycket allergier så vet jag vad du menar med besvären. Ibland märker jag av något i naturen som får mig att nysa okontrollerat så att jag knappt ens har tid att se framför mig. Ögonen tåras och näsan rinner. Ja, inte är det roligt precis :-/

 • Nej just idag var det sanslöst jobbigt. Man funderar på att investera i eldkastare och elda upp allt man ser omkring sig… varenda jävla grässtrå :D

 • smen

  På tiden att någon tar upp den här frågan. Kan man lagstifta om hur trafiken på internet ska röra sig kan man fan lagstifta om pollen också, fast jag antar att politik bara är att vilja, inte att kunna.

 • Therese

  Jag står bakom dig!! Utrota allt jävla pollen så att man kan andas!!!
  .-= Therese´s last blog ..Jag har solat wohoo!! =-.

 • Kent: Jag är uppvuxen med hund och utan rökande föräldrar. Jag tror allt är skolmatens fel! ;D

 • smen: Absolut! Politik är att vilja och ‘se ut’ att lösa problem. Om politiker faktiskt löste problem hade de ju inte behövts vid det här laget… Lösa problem har vi företag och marknaden för.

 • asdf

  Testa Becotide Nasal för näsan. Använder den, och den funkar riktigt bra.

 • Manen

  HEAR HEAR!!!

  är rent helvetiskt med att det kliar i halsen >8-(

 • Anya

  Ja, förbjud skiten och gör det olagligt att ha varmare än 25°C i skuggan. ><

  Rhinocort® Turbuhaler®
  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19920327000010&DocTypeID=7&UserTypeID=2
  Antasten®-Privin®
  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19680222000019&DocTypeID=7&UserTypeID=2

  Testa dem, de är hur bra som helst. :D Kräver recept så marsch till vårdcentralen 07:30 imorgon :D
  Antasten®-Privin® är helt underbar, Gör djävligt ont när ögonen är röda och kliar, men sedan så…. aahhhaa ^.^

 • Sven

  Har påbörjat min hyposensibilisering i höstas och detta har varit den bästa sommaren i mitt mannaminne…..

  Dock så pågår behandlingen i 3 år. Man får spruta / sprutor var 8 vecka (varje vecka d första 7 veckorna). Sprutan innehåller det man inte tål och så är det tänkt att lilla kroppen skall fatta att det inte e så farligt.

  Så snacka med din doktor. Behandling kan påbörjas under höst o vinter.

 • Sven: Hyposensibilisering verkar bara finnas på prov i Uppsala?