Avskaffa inkomstgarantin för politiker!

Jag har bloggat om det här flera gånger tidigare. Det var t.ex. med i ett avsnitt av Insider, där det blev tydligt bortom all önskvärd tydlighet vilken förakt för vanligt folk politiker har, som anser sig inte behöva sänka sig till den nivån att de faktiskt ska behöva söka jobb i resten av sina liv, när de väl varit politiker en gång.

Nej, för 15 år efter avslutad tjänst som politiker i Riksdagen har de nämligen inkomstgaranti. Den ligger långt bortom de inkomstnivåer vi vanliga dödliga kan räkna med. Särskilt nu när arbetslinjen gäller och du förlorar allt vad ersättning heter om du inte söker jobb ögonabums! Ja, om du inte är f.d. riksdagspolitiker förstås…

Efter tips såg jag att Expressen skriver om detta i sin ledare idag.

Mer än en tredjedel av de riksdagsledamöter som fick avgå efter valet 2006 får fortfarande bidrag från staten. I genomsnitt 26 540 kronor i månaden. En som åkte ut i kylan var S-kvinnan Marianne Carlström: – Det var jättejobbigt att sluta, säger hon. Jag är van vid att arbeta mycket och nu saknar jag arbetskamrater. Men oro för att pengarna inte ska räcka till mat och hyra slipper hon. Carlström får 35 952 kronor i månaden i så kallad inkomstgaranti.

Och så en favorit i repris: