Avhållsamhet ökar analsexet

Som flera andra redan skrivit om, så har alltså nån pellejöns vid namn Roland Poirier Martinsson uppföljt av Göran Skytte skrivit på SvD om hur hemskt det är att barnen lär sig hur man har analsex utan att skada sig i skolan. De tycker man ska låta bli tala om detta för barnen, så de inte känner sig uppmuntrade att prova. Faktiskt helst ska man predika avhållsamhet för barnen, så de inte har ”vuxensex” innan de är ”mentalt mogna”.

Sex är inte så jäkla svårt, det är väl det första vi kan konstatera. Trä på en kondom kräver inte en hjärnkirurgs handlag och att lyssna på mottagaren när man trycker upp saker i rumpan, eller ännu hellre – prova på sig själv först för att få en uppfattning om vad det innebär – borde vara rätt basic saker och om skolan kan sprida denna fundamentala kunskap kanske vi får färre människor i samhället som inte listat ut hur de ska få ut pinnen de har uppkörda i röven, som Roland och Göran.

I USA har man ju redan provat på det där med avhållsamhet. I skolorna såväl som i sina anti-AIDS-kampanjer i Afrika. Resultet i USA är att man har västvärldens högsta aborttal och ungdomsgraviditeter. Helt absurt mycket högre än i mer sexliberala länder, där Sverige globalt sett ändå ligger relativt bra till (även om det är svårt tro ibland med feministernas antiporr- och prostitutionsagenda). Resultatet i Afrika i sin tur är att AIDS sprider sig katastrofalt, eftersom man vägrar ge stöd till organisationer som delar ut kondomer hellre än predikar avhållsamhet. En stor bov i sammanhanget är katolska kyrkan där Påven envist hävdar att kondomer är syndiga. Det i sin tur påverkar politiker i USA, eftersom de inte lyckats utbilda folk till den grad att de övergivit sin primitiva gudstro. De tror på kristendomens skapelseberättelser ist för evolutionen och ja, det är inte så konstigt att det rationella tänkandet inte når sexualiteten när man inte ens fattat hur liv utvecklas.

Men om man nu inte tycker att det är självklart bra att ungdomar knullar som de själva önskar, så borde den rent praktiska och skademinimerande effekten av avhållsamhetspredikan vara avskräckande nog. Som Bill Maher i videoklippet nedan konstaterar så ökar risken för att sprida könssjukdomar, bli gravida och ha analsex katastrofalt hos de ungdomar som försöker avhålla sig från sex, i jämförelse med dem som får undervisning och preventivmedel.

Inte ens den som är emot analsex bland ungdomar borde således vara intresserad av att predika avhållsamhet. Ja, om man nu bryr sig om de reella konsekvenserna och inte bara är ute efter själva predikandet…

Även hos: Blogge, Sagor från Livbåten,

Källa: SvD, SvD2